Tanca
Societat 12 de setembre de 2022

Ràdio Esparreguera comença una nova temporada marcada per l’aposta per la digitalització

Les novetats d’aquest curs són conseqüència del desplegament del Pla de Comunicació i la integració de tot el personal del Servei Municipal de Comunicació a la seu de l’emissora municipal. A l’aposta per les xarxes socials i els continguts multimèdia també s’hi sumen projectes com el desplegament de la web municipal i la creació d’un nou mitjà digital

L’emissora municipal ha estrenat avui la temporada 2022-2023 amb canvis en la graella de programació, que comptarà ara amb una hora més de magazín matinal, alternances en les veus i, sobretot, amb una aposta clara per la difusió de la informació a través de les xarxes socials i els continguts audiovisuals. Aquestes novetats responen al desplegament del Pla de Comunicació, que va ser aprovat pel Ple municipal l’any passat, que defineix 50 accions orientades a vertebrar l’organització del propi servei, millorar la comunicació municipal i crear nous espais i mitjans de comunicació. El servei està treballant actualment en nous projectes que es desplegaran properament, com la creació d’un nou mitjà de comunicació municipal digital. Aquesta acció se suma a altres de ja iniciades, com la millora de la cobertura de l’actualitat municipal, la renovació de la web municipal, que encara no ha finalitzat tot el seu desplegament, i l’activació de nous canals digitals per aproximar-se a la ciutadania, com el compte d’Instagram de l’Ajuntament.

El cap de Comunicació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Cristóbal Zamora, ha explicat que “aquest és el primer inici de temporada des que s’ha integrat el personal del servei de Comunicació i el de Ràdio Esparreguera, un canvi organitzatiu que facilita la coordinació i el treball de l’actualitat municipal, mantenint sempre la separació entre la comunicació pública i la institucional”. En referència a la nova graella, entre els canvis més destacats hi figura l’ampliació del magazín matinal Tot el que passa, que avança una hora la seva emissió i s’emetrà de 10 del matí a 2/4 d’1 del migdia de dilluns a divendres, i estarà conduït per Trini Arquimbau i David Oriol Rebollo. I de 2/4 d’1 a 2 del migdia es manté L’Informatiu, que canvia de veu i passarà a estar conduït per Xavier Puig. El servei informatiu manté el seu horari en la graella, però també aportarà valor afegit al magazín, amb l’emissió d’un butlletí informatiu diari a les 11 del matí i un avanç informatiu a la 1 del migdia. Abans, de 9 a 10 del matí, l’emissió començarà amb El play municipal, una selecció de música variada per començar el dia.

Una de les apostes destacades de la nova temporada de Ràdio Esparreguera és la digitalització i reutilització de continguts. “Es reforçarà la vessant digital per donar més visibilitat a les notícies i als podcasts des de les xarxes socials de l’emissora municipal a través de clips digitals i multimèdia, tant dels continguts de L’Informatiu com de la resta de programes i seccions de producció pròpia”, ha subratllat Cristóbal Zamora. Una de les accions recollides al Pla de Comunicació que també s’està treballant actualment i està vinculada a l’actualitat municipal és l’obertura d’un portal de notícies digital sobre actualitat municipal per complementar Ràdio Esparreguera i ampliar el ventall de mitjans públics de comunicació. Aquest és un projecte que està liderant el fins ara locutor de L’Informatiu Edgar Montroig  i que està previst que surti a la llum durant el primer trimestre del 2023.

L’emissora municipal compta amb una trentena de col·laboradors que fan possible la programació de la franja de la tarda i els caps de setmana, que aquesta temporada té com a principal novetat l’estrena d’Estones de poesia, amb Andreu Martí, que s’emetrà divendres a les 9 del vespre. La resta de la graella es completa amb l’emissió, dilluns a partir de les 6 de la tarda, de ¿Cómo lo ves? amb Josep Maria Regañó; a les 7, el Ventall Esportiu amb David Oriol Rebollo; i a les 9, Disco Fever amb David Casino.  Els dimarts a les 6 es pot escoltar L’aventura de viure amb Xavier Rigueiro; a les 7, La Moixiganga amb Moisès Bruch; i a les 8, Birdland amb Francesc Castellví. Dimecres a la tarda comença amb La finestra del Castell, un programa de l’alumnat de l’institut El Castell que s’emet mensualment; a les 7, l'espai Rodamons d’Esparreguera amb Miquel Altadill; i també s’emet mensualment el Ple Municipal.

El dijous és el torn dels alumnes del Cairat, que fan el programa mensual Escairats; a les 7 s’emet Peluts amb Núria Garcia; i a les 8 comença La màquina del temps amb José Barcelona. La tarda de divendres comença amb el programa Actualicat amb Joan Manuel Fernàndez; a les 7 és el torn de Country Party amb Mike Flanagan; a les 8 el Ventall Esportiu amb David Oriol Rebollo; i a les 9 el nou programa Estones de Poesia. El cap de setmana comença amb Cap dissabte sense sol amb Carles Reynés, que s’emet de 9 a 11 del matí; i Dins d’un Mirall amb Joana Llordella, d’11 a 12. I diumenge al matí es pot escoltar Nostra Dansa de Manel Gordón, de 9 a 10; seguidament A Cau d’orella amb Joan Brugués i a les 11, la reemissió del programa Línia Directa.