Tanca
Esports 11 de juliol de 2019

Reconeixement als esportistes i equips locals en l’entrega dels XII Premis de l’Esport

La quarta edició dels Premis Lluís Miquel Rebollo Martín va guardonar la trajectòria esportiva de Mariano Ortega i l’esforç i superació personal de Jordi Rubió. El reconeixement esportiu local va ser per a Jordi Gobern i el Premi Dona i Esport se’l va endur Núria Nogareda

Els XII Premis de l’Esport van reconèixer ahir a la nit, a la plaça del Centre, als esportistes i equips més destacats de la temporada d’una vintena d’entitats esportives de la vila. La Regidoria d’Esports, a més, va lliurar els 4t Premis Lluís Miquel Rebollo Martín que van reconèixer la trajectòria esportiva de Mariano Ortega Martínez, ex jugador de la selecció Espanyola d’handbol i actual entrenador del Quabit BM Guadalajara; l’esforç i superació personal del triatleta Jordi Rubió Pons; la trajectòria esportiva local del nedador i jugador de waterpolo Jordi Gobern Simó, que ha format parts dels equips tècnics de diverses entitats esportives municipals; i a la gimnasta Núria Nogareda Campos, que va rebre el Premi Dona i Esport per la seva dedicació i entrega al Patronat d’Esports i, actualment, al Club Gimnàstica Esparreguera.

La regidora d’Esports, Glòria González, assegura que “els premis volen valorar, més enllà dels resultats obtinguts durant la temporada, l’esforç i dedicació, tant a nivell individual com col·lectiu i, alhora, reconèixer la gran tasca de les entitats esportives de la vila”. La regidora esparreguerina també ha subratllat que “el canvi d’ubicació de l’acte de lliurament ha estat un gran encert perquè hi havia força afluència de públic”. Anteriorment aquests guardons s’havien lliurat a la sala petita de La Passió, al Patronat Parroquial i al Pavelló d’Esports i, enguany, s’ha optat per traslladar l’acte a un espai obert i més cèntric com és la plaça del Centre.

Durant l’acte, les entitats esportives locals també van reconèixer als seus esportistes i equips més destacats. Així el Club d’Escacs La Passió d’Esparreguera va premiar l’esforç i dedicació de Josué Expósito Amaro. El Club Hípic Esparreguera va distingir a Francesca Masip, Carme Adell i Carla Pleguezuelos, convocades a la selecció catalana de Horseball, i a Sergi Ramo, convocat a la selecció espanyola. El Club Excursionista Esparreguera va guardonar a Mercè Mateo Jorde, classificada en el Circuit Català de Caminades de Resistència 2018.

El Club Veterans Futsal va donar el seu reconeixement al jugador més veterà de l’equip, Manel Garnes. El Club Atletisme va agrair l’esforç i unitat de tots els seus integrants. El Club Patinatge va premiar a Sara Ortega, Aina Delgado, Daniela Martínez, Carla Ortega i Aina Luis. El Club Ciclista Els Culets Vermells va distingir a Francisco Javier Salamero, campió d’Espanya i de Catalunya de btt de llarga distància.

La Societat de Pescadors va guardonar a Salvador Gibert i Ramon Terrado, per la seva dedicació a l’entitat. El Club Ciclista va reconèixer els tercers classificats de la 14ª edició de la Titan Desert, Andreu Martínez Alcón i Jordi Gotsens García, i a Rafa València Zapater i Santi Soler Manils, finishers de l’Alps Epic. L’Éspadel Club va distingir l’Éspadel A per assolir l’ascens directe a primera categoria federada per equips. El Club Futbol Sala Esparreguera, al seu equip juvenil, per l’ascens a primera divisió.

El Club Esportiu Tennis Taula va premiar a Jordi Morales, campió del Món Adaptat i ITTF Star Award 2019; Edgar Mataró, campió de Catalunya Adaptat; Eric Cintas, bronze al Campionat de Catalunya Infantil; Xavi Casadevall, bronze al Campionat de Catalunya Absolut; i Carla Pineda, campiona del torneig Estatal Nacional d’Utebo (Zaragoza). El Club Bàsquet Esparreguera va reconèixer a l’equip sots-25 masculí per haver quedat primer del seu grup en la fase regular.

L’Escola d’Arts Marcials Harondo va premiar en la categoria de combat a Nahia Ruiz, campiona de Catalunya; Rafa Álvarez, sots-campió de Catalunya; Ainhoa Balaguer, campiona de Catalunya infantil; Carlota Sancho, sots-campiona de Catalunya infantil; i Emma Hernández, sots-campiona de Catalunya infantil. I en pumses a Marta Rodríguez, campiona de Catalunya; Laia Nondedeu, Sara Ramirez i Leyre Torres, campiones de Catalunya per equips; Martina Arolas, tercera de Catalunya; David Sancho, tercer de Catalunya; Mabel Reboll, tercera de Catalunya; i Izan Martin, tercer de Catalunya.

El Centre d’Esports va reconèixer a l’equip Prebenjamí A per la seva dedicació, implicació i ganes de superar-se. El Club Gimnàstica va premiar l’equip Esparreguera 1 format per Yaama Diedhiou, Paula Fernández, Rita Jiménez, Eva Mendoza, Lucía Montoro, Ona Garcia i Carlota Cebrian; així com a Clàudia Bastardas i Carla Alarcón, per la seva trajectòria esportiva. L’Athletic Club Esparreguera va guardonar al capità Borja García, per l’esforç i actitud durant les seves cinc temporades formant part del club. El Gimnàs Stylo va distingir a Mireia Bejarano, Nara Sánchez, Alba Chanes, Sebira Morata, Daniela Mellinas, Unai Serra, June Montesinos, Cristian Fuentes, Carla Visa, Anna Serrano. I el Club Balonmano va guardonar l’equip infantil mixt, campió de lliga, campió comarcal i tercer classificat a les finals nacionals.

Finalment, l’IES El Castell va reconèixer també als primers classificats masculí i femení de 1r d’ESO fins a 1r de Batxillerat de la prova atlètica que organitza el centre: Lait, Lucia Oller, Ehab, Aina Hernández, David Roca, Marta López, Oriol Salas, Lídia Del Moral, Rosa Galán i Oriol López.