Tanca
Empresa Promoció Econòmica 11 d’octubre de 2022

Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord posa en marxa accions de formació i d’assessorament

El programa realitzarà una trentena d’accions de formació i assessorament en digitalització i tecnologia adreçades a treballadors, persones a l’atur i empreses vinculades a la cadena de valor agroalimentària del territori. En aquest marc, Esparreguera acollirà al desembre un curs sobre l’ús de PDA i codis de barra en el món de l’alimentació

Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, en el qual hi participa Esparreguera, posa en marxa aquest darrer trimestre de l’any diverses accions de formació adreçades a persones en recerca activa de feina i professionals de la cadena de valor d’agroalimentació així com accions d’assessorament i networking en digitalització i tecnologia per a empreses. En aquest marc, Esparreguera acollirà al desembre el curs presencial “PDA. Utilització de codis de barra en el món de l’alimentació”. Tecnoalimentària és un projecte impulsat pels ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, amb l’objectiu de potenciar les empreses i els professionals vinculats a la cadena de valor agroalimentària del territori mitjançant la tecnologia i les competències digitals. La iniciativa està emmarcada en el programa TTT, Treball, Talent i Tecnologia, de la Diputació de Barcelona, subvencionat amb fons NextGeneration.

Les accions de formació que es posaran en marxa aquest darrer trimestre de 2022 amb una previsió de continuar durant l’any 2023 formen part del pla d’acció de Tecnoalimentària, que conté més de 30 accions per satisfer les necessitats de formació i assessorament en digitalització i tecnologia detectades a la cadena de valor agroalimentària al territori. Aquest pla sorgeix d’una diagnosi prèvia realitzada per la consultoria Societat Empresa en col·laboració amb els departaments de Promoció Econòmica i Ocupació dels Ajuntaments d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. El director de projectes de la consultora Societat Empresa, David López, ha destacat que “dins de l’àmbit agroalimentari s’ha treballat a partir de tres eixos bàsics i fonamentals com són les persones, tant les que estan actives com les que busquen feina; els negocis, el tipus d’empreses que tenim i els seus projectes de futur i inversions; i la tecnologia, el grau de maduresa digital en el qual es troben les empreses d’aquesta cadena de valor”.   

David López ha valorat molt positivament la resposta de les empreses del territori, amb la participació de més d’un centenar d’elles, i ha assegurat que “l’objectiu final d’aquesta iniciativa és ampliar el mercat i incrementar les oportunitats de negoci a la comarca del Baix Llobregat, així com potenciar el mercat laboral, donant oportunitats a les persones sense feina”. Amb aquest objectiu, les formacions abracen diferents àmbits com les competències digitals enfocades al sector de l’alimentació, la traçabilitat i digitalització en la cadena de valor, la gestió de dades digitals, la formació en atenció al client, cambrers digitals i cuiners digitals, la gestió professional de xarxes socials i la utilització de PDA per codis de barra. Dins d’aquest programa de formacions, Esparreguera acollirà al mes de desembre un curs de 20 hores en horari de matí, de 9 a 14 h, sobre coneixements teòrics i pràctics per fer servir una PDA, imprimir etiquetes i fer servir un programa de gestió d’inventaris que serveixi en el món laboral a perfils professionals relacionats amb gestió de magatzem, logística, tant en segments com la distribució com l’industrial.

Les formacions estan adreçades tant a persones en recerca activa de feina, com a professionals que ja estan treballant en la cadena de valor d’agroalimentació. El programa Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord busca satisfer les necessitats de desenvolupament professional en aspectes digitals de perfils professionals lligats a la cadena de valor com ara cambrers, cuiners i auxiliars de cuina, operaris de planta i de magatzem, comercials, responsables, personal administratiu... i alhora busca també aconseguir un avenç significatiu en el nivell de maduresa digital de les empreses de la cadena de valor que més ho necessitin. Per això, també es duran a terme accions d’assessorament i networking en digitalització i tecnologia per a empreses. 

Tecnoalimentària compta amb una web on es pot consultar la informació sobre el projecte, l’oferta formativa i d’assessorament i els formularis d’inscripció per a totes aquelles persones que es vulguin beneficiar de les formacions i les empreses que vulguin assessorament en digitalització i tecnologia. Totes les accions del programa estan subvencionades pel programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona, sota el qual s’emmarca el projecte de la Tecnoalimentària, i estan dotades d’un pressupost de més de 150.000 euros.