Tanca
Cultura i Festes 5 de gener de 2023

Tot a punt per a l’arribada dels Reis Mags d’Orient a Esparreguera

L’espectacle d’arribada de Ses Majestats començarà avui a les 6.30 de la tarda davant del Teatre de La Passió i seguidament començarà la cavalcada, la qual comportarà afectacions al trànsit i a l’estacionament de vehicles. Per a facilitar la mobilitat cap a la cavalcada, l’Ajuntament habilitarà un servei gratuït de bus llançadora amb parades a Can Rial i Mas d’en Gall des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit.

Esparreguera celebrarà avui la nit més màgica de l’any amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient i la seva renovada cavalcada. L’espectacle d’arribada començarà avui a les 6.30 de la tarda a davant del Teatre de La Passió i enguany se centrarà en la presentació del nou disseny de carrosses i vestuaris. A continuació, s’iniciarà el recorregut de la cavalcada pels carrers del centre de la vila, la qual suposarà el tall al trànsit de l’avinguda de Francesc Marimon i restriccions de circulació pels carrers on passa la comitiva reial, des d’1/4 de 7 de la tarda fins a finalitzar l'acte. Pel que fa a l’estacionament de vehicles als carrers afectats, les restriccions tindran lloc a partir de les 2 de la tarda. Les parades de transport públic dels carrers on hi hagi restriccions es modificaran, amb ubicacions alternatives, en la franja horària afectada. Per facilitar la mobilitat cap a la cavalcada, l’Ajuntament posarà un servei gratuït de bus llançadora que realitzarà el circuit de Mas d’En Gall – Can Rial – Esparreguera des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit, de forma ininterrompuda.

Enguany la rebuda de Ses Majestat girarà entorn el nou disseny de vestuari i carrosses. A les 6.30 de la tarda davant del Teatre de La Passió, els patges reials Amira i Salim presentaran i rebran cada Rei amb el suport de projeccions audiovisuals que explicaran la renovació de la imatge. El nou disseny de les comitives reials està inspirat en la diversitat cultural del món i als orígens de cadascun dels tres reis, l’Àrtic, l’antiga Pèrsia i l’Àfrica subsahariana. La nova proposta d’indumentària reial és obra de l’esparreguerí David Maeso i el disseny de les carrosses ha anat a càrrec de l’empresa Escenografia Moià. Durant l’acte de rebuda, l’alcalde d’Esparreguera lliurarà a Ses Majestats la clau de la vila perquè puguin obrir les portes de totes les cases del municipi. Seguidament, iniciarà a la tradicional cavalcada que comptarà amb vuit carrosses i 120 persones que formaran la comitiva reial que acompanya a Ses Majestats.

La Policial Local d’Esparreguera ha posat en marxa el dispositiu de mobilitat per a la celebració de la cavalcada dels Reis Mags d’Orient. El recorregut, que serà circular, sortirà del Teatre de La Passió per l’avinguda de Francesc Marimon, seguirà pels carrers de Sant Miquel, de Sant Joan i de Baix fins a arribar a la plaça de la Constitució, continuarà pels carrers dels Arbres, de Ferran Puig, d’Orenci Valls, la plaça de Sant Magí, el carrer de Montserrat, la plaça de Santa Eulàlia, el carrer Gran, la plaça de l’Ajuntament, els carrers Cavallers, de la Guardiola, de Barcelona, de Font del Vidal i, finalment, acabarà de nou a l’avinguda de Francesc Marimon fins al Teatre de La Passió. En total, es calcula que la durada aproximada de l’acte serà de dues hores i mitja.

La cavalcada comportarà afectacions de trànsit i d’aparcament en tots els carrers del seu recorregut. Concretament, a partir d’1/4 de 7 de la tarda quedarà tallada al trànsit l’avinguda de Francesc Marimon i es prohibirà la circulació de vehicles pels carrers on passa la comitiva reial, per la qual cosa les persones que disposin aparcaments privats en aquest recorregut, veuran restringida la possibilitat d'accedir als guals en aquest horari. Tanmateix, els carrers s’aniran reobrint a mesura que la cavalcada vagi passant i l’afluència de públic minvi. A més, per a permetre el pas de les carrosses i alhora assegurar el màxim espai disponible pel públic assistent, estarà prohibit estacionar vehicles en tots els trams pels quals passa la comitiva reial des de les 2 de la tarda (Avinguda Francesc Marimon i carrers de Poeta Ramon Torruella a partir de la Font de la Barona, de Font del Vidal, de Sant Miquel, de Sant Joan, de Ferran Puig, d’Orenci Valls, de Montserrat, de Barcelona, de Jocs Olímpic i zona de càrrega i descàrrega del carrer Baix). Mentre duri l'esdeveniment, les parades de transport públic dels carrers on hi hagi restriccions es modificaran amb ubicacions alternatives.

Enguany, l’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en funcionament un servei gratuït de bus llançadora interurbà per a facilitar l’assistència a la cavalcada. Es tracta d'un minibús de 12 places que realitzarà tres parades: al carrer Pau Duran de Mas d'en Gall, al Club de Tenis de Can Rial i a l'inici de l'avinguda de Francesc Marimon (davant del supermercat Aldi). El servei es portarà a terme de forma ininterrompuda des de les 5 de la tarda fins a les 10 de la nit.