Tanca
Protecció Civil 15 de juny de 2022

Prealerta de l’Infocat per risc d'incendis forestals

Consells d'autoprotecció

El Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) es troba en situació de prealerta a causa de  l’elevat nombre de comarques amb pla alfa nivell 2, com és el cas del Baix Llobregat. Per aquest motiu, es demana extremar les precaucions i seguir algunes recomanacions:

  • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • Si aneu va al medi natural amb vehicle particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.
  • Si viviu en una casa, neteja el jardí de vegetació, mantingues una distància de 6 metres entre els arbres i evita que les capçades es toquin entre elles i a la façana. Mantingueu netes les franges de protecció perimetral.
  • No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (com ara fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc ni a menys de 500 metres de zones boscoses.
  • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
  • Si un incendi us sorprèn a camp obert, allunya-vos en direcció oposada al vent i, si podeu, entra en zona ja cremada.
  • Si l’incendi s’apropa a casa vostra, refugieu-vos a l’interior, tanqueu portes i finestres, tapeu qualsevol forat per on pugui entrar aire de fora i no marxeu si no us ho indiquen els serveis d’emergència.
  • Si us fan desallotjar, tanqueu els interruptors de la llum i del gas, agafeu el que sigui imprescindible (documentació, diners i medicaments) i marxeu allà on us diguin els serveis de seguretat.

En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.).

Recordeu, si necessiteu ajuda durant l'emergència, truqueu al 112. Podeu veure més consells de seguretat a la web del Departament d'Interior.

              

Comparteix aquest contingut