Tanca
Protecció Civil 29 de maig de 2024

Protecció Civil farà el 29 de maig una prova de les sirenes d'alerta

El dimecres 29 de maig, a partir de les 10 del matí, sonarà la sirena d'alerta de risc químic que hi ha al terme municipal d'Esparreguera i també s'activaran les alertes als telèfons mòbils

Protecció Civil farà un simulacre per a provar el sistema d'alerta ciutadana mitjançant les sirenes de risc químic el dimecres 29 de maig, a partir de les 10 del matí. La prova consistirà a fer sonar les sirenes i l'enviament de missatges d'alerta per risc químic a Catalunya per mòbil. El simulacre afectarà a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental. 

Les sirenes de risc químic són el sistema d'avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població. La finalitat del sistema d'avisos és la d'alertar a la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l'existència d'un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari).

Amb l’objectiu d’avaluar el funcionament de les proves d'alertes, s’ha preparat una enquesta amb un qüestionari breu on la ciutadania podrà accedir-hi per a valorar la seva efectivitat.

Consulteu tota la informació a la web del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.