Tanca
Promoció Econòmica 16 de juliol de 2019

Aprovades les accions del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2019-2020

En la 6a edició d’aquesta iniciativa supramunicipal, que engloba vuit municipis del Baix Llobregat Nord, s’ofereixen assessories especialitzades i nous programes de mentoring a empreses de nova creació. A més, fins al 4 d’octubre està obert el termini per a participar en el 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

El programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” 2019-2020 ofereix en aquesta 6a edició assessories especialitzades en els àmbits econòmic, fiscal i financer i nous programes de mentoring i acompanyament a empreses que tinguin com a màxim tres anys de creació. Totes les accions d’aquest projecte adreçat a empreses i emprenedors del Baix Llobregat Nord són gratuïtes, i es pot accedir a elles fins al 31 de març de 2020 contactant amb el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera. A més, fins al 4 d’octubre estan obertes les inscripcions al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials, un certamen que té per objectiu reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori.

Entre els diferents tipus de serveis que s’ofereixen enguany en el marc del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, hi ha l’assessorament econòmic financer per a emprenedors, exclusiu per a persones que ja tenen una idea de negoci i una estratègia comercial, però necessiten suport en l’apartat financer. La consultoria financera fiscal a empreses està adreçada a pimes, siguin autònoms o societats, que ja estan en marxa, tenen un mercat consolidat en creixement i aposten per la innovació i diversificació, però necessiten revisar o replantejar la part fiscal i financera per a poder entrar en més inversions o expansions comercials.

La cap d’Unitat administrativa de Comerç, Turisme i Emprenedoria, Emi Carmona, explica que també es fa “assessorament a empreses de 0 a 3 anys, per a pimes que ja han iniciat activitats, però tenen dubtes en diferents aspectes del pla d’empresa, com l’estratègia comercial i de màrqueting, l’ús de les TIC... i necessiten un acompanyament personalitzat d’un expert”. A més, hi ha el mentoring empresarial, que és un programa anual amb un mentor voluntari, expert en l’àmbit demanat, que amb la seva experiència i visió ajuda a les empreses, siguin autònoms o societats, a fer canvis, implementar una solució o ampliar l’oferta de productes. Així mateix, s’ofereixen altres tipus d’assessoraments, com consultoria laboral, l’adequació de les empreses al Règim General de Protecció de Dades (RGPD) o la protecció de marques i propietat intel·lectual.

El punt final del programa és el networking empresarial entre tots els emprenedors i empreses participants dels vuit municipis que integren el “Fem Xarxa, Fem Empresa”-Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires- que té per finalitat facilitar sinergies, compartir experiències i reforçar les idees i activitats que es desenvolupen. Les inscripcions per a participar-hi es poden fer fins al 10 de gener de 2020.

10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

Aquest concurs està destinat a premiar i reconèixer l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori. Aquest any, com a novetat, s’incorpora el premi a la millor parada de mercat, ja que és un comerç significatiu que requereix un reconeixement independent del comerç tradicional. A més, l’esperit emprenedor dels estudiants de 4t de l’ESO, batxillerat i cicles formatius també té el seu reconeixement. Les inscripcions per a participar-hi finalitzen el 4 d'octubre, i el lliurament de premis tindrà lloc el 21 de novembre al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell.

Comparteix aquest contingut