Tanca
Empresa Promoció Econòmica 7 de maig de 2019

Obert el 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

El certamen està organitzat pels departaments de Promoció Econòmica de vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat i el termini per participar-hi finalitza el 4 d’octubre. Aquest any s’estrena una nova categoria, la de “Millor parada de mercat”

Ja està obert el termini per inscriure’s al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, un certamen que s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” i té per objectiu reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori. En aquesta edició s’estrena una nova categoria, la de “Millor parada de mercat”, que substitueix a l’anterior “Millor iniciativa empresarial promoguda per aturats de llarga durada”. El termini per participar-hi finalitza el 4 d’octubre.

Aquest concurs està organitzat pels departaments de Promoció Econòmica de vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat -Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires - i té cinc categories: “Millor empresa en creació de llocs de treball”, “Millor empresa en el sector serveis”, “Millor empresa en el sector comerç” i la nova “Millor parada de mercat”, que seran premiades amb 2.000€ per l'empresa guanyadora i 500€ per les dues finalistes de cadascuna d’elles. I la de “Millor idea jove de negoci”, dotada amb un premi de 3.000€ a repartir entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants.

Poden participar en el concurs aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. La Cap d’Unitat Administrativa de Comerç, Turisme i Emprenedoria, Emi Carmona, explica però que “s’exclouen del certamen les empreses que ja hagin estat premiades, les entitats sense afany de lucre i les empreses amb capital participat per una administració pública”. Per participar cal lliurar la inscripció i documentació als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants fins al dia 4 d’octubre. El personal tècnic assessor de cadascun dels consistoris organitzadors pot orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se al tècnic o tècnica del seu municipi.

El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, que permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l'esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat liderat per Martorell i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.