Tanca
Empresa Promoció Econòmica 16 d’octubre de 2019

Esparreguera presenta 13 candidatures al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials

Al certamen, impulsat per “Fem Xarxa, Fem Empresa”, hi participen 8 empreses i 2 instituts de la vila, que han presentat candidatures en quatre categories: sis a “Millor empresa en el sector serveis”, quatre a “Millor empresa en el sector comerç”, dues a “Millor idea jove de negoci” i una a “Millor empresa en creació de llocs de treball”

Esparreguera ha presentat 13 candidatures de 8 empreses i 2 instituts al 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que organitza el programa supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor de les persones usuàries dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori. En aquesta edició s’ha superat la participació de l’any passat, amb un total de 94 candidatures, de les quals 80 pertanyen a 59 empreses i 14 a projectes d’instituts. Els premis es faran públics el 21 de novembre al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell.

La cap d’unitat administrativa de Turisme, Mercat i Emprenedoria de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emi Carmona, ha explicat, en declaracions a Ràdio Esparreguera, que “una vegada més Esparreguera està força representada en aquest certamen i esperem a veure si podem optar a algun premi” i ha subratllat que “estem molt satisfets, no només per la quantitat, si no també per la diversitat, perquè les candidatures presentades aporten activitats prou diverses i novedoses”. El concurs compta amb cinc categories. La de “Millor empresa en creació de llocs de treball” compta amb un total de 9 candidatures, de les quals una és d’Esparreguera. Es tracta de Serra Xarcuters, una xarcuteria familiar i tradicional, amb botigues a Esparreguera i Martorell. En la categoria “Millor empresa en el sector comerç” hi concorren 25 iniciatives, entre les quals hi ha 4 representants municipals: Ceràmiques Sedó, que treballen la terrissa i la ceràmica artística i de disseny; Eightsun, que elabora cervesa artesana; MInipiu, que es dedica al sector de les joguines educatives; i Le Doux Collage, una empresa compromesa amb la divulgació i el coneixement de la pastisseria creativa.

La categoria de “Millor empresa en el sector serveis” és la que té més candidatures, un total de 41, de les quals 6 són esparreguerines. Hi figuren la gestoria integral Mohe Assessors; Timing glog, una iniciativa de l’empresa Millenium Service, de control i registre horari de personal; i Tape on me, empresa on-line dedicada a la reproducció musical via web i aplicacions digitals. També repeteixen en aquesta categoria Le Doux Collage, Ceràmiques Sedó i EightSun. De les 14 candidatures presentades a “Millor idea jove de negoci”, dues pertanyen a instituts de la vila. El projecte de creació d’una botiga de roba esportiva, Double Enn Sports, de l’INS El Castell; i la proposta SafeMeals de l’INS El Cairat, per a comercialitzar una complex bioindicador, creat durant un projecte de recerca, capaç de determinar l’aptitud d’un producte càrnic per al consum humà.

El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. L'acte de lliurament de premis d’aquesta 10a edició del concurs se celebrarà el pròxim 21 de novembre al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell. Les millors empreses en creació de llocs de treball, serveis, comerç i parada de mercat aconseguiran un premi de 2.000 euros pel guanyador i 500 euros per cadascun dels dos finalistes; i un premi de 3.000 euros a repartir entre els centres d’ensenyament i els alumnes participants a les millors idees joves de negoci, a més de la publicació dels projectes en un mitjà de comunicació d’àmplia difusió al territori.