Tanca
Empresa Promoció Econòmica 13 de gener de 2023

En marxa el 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

Aquest any el certamen consta de quatre categories: “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, “Millor empresa en relleu de negocis”, “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” i “Millor idea jove de negoci”. El termini per a participar en el concurs, organitzat pels departaments de Promoció Econòmica de vuit ajuntaments del Baix Llobregat Nord, finalitza el dia 17 de març

Ja s’ha obert el termini per presentar candidatures al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, un certamen que s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” i té per objectiu reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves. En aquesta edició el certamen consta de quatre categories, que s’han reformulat tenint en compte el context en que es troben les empreses i les persones emprenedores en l’actualitat: “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, “Millor empresa en relleu de negocis”, “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” i “Millor idea jove de negoci”. Cadascun dels premis està dotat amb 2.000 euros pel primer classificat i 1.000 euros pel segon, excepte el de Millor idea jove de negoci que reparteix 2.250 euros entre els centres i alumnat guanyadors. Les candidatures es poden presentar fins al 17 de març als serveis d’atenció a emprenedors o les seus electròniques dels ajuntaments participants en la convocatòria.

El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord està organitzat pels vuit ajuntaments de la zona nord de la comarca -Esparreguera, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica i del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”. Amb aquesta dinamització supramunicipal es pretén incrementar la creació de noves empreses contribuint al seu consolidament i enfortint d’aquesta manera el teixit econòmic del territori. Així mateix es vol potenciar l’esperit emprenedor dels estudiants dels centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat Nord incentivant el talent creatiu i emprenedor, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora a la comarca.

En aquesta nova edició del 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord es pretén incidir de forma activa en la sensibilització i assoliment de l’Agenda 2030 i dels seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així mateix, s’han reformulat les categories per adaptar-se a la situació econòmica actual. Aquests canvis han produït que es passi de les tres categories de la darrera edició a quatre. Les de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, “Millor empresa en relleu de negocis” i “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat”, consten cadascuna d’un premi de 2.000 euros pel guanyador i de 1.000 euros pel segon classificat. En el cas de la categoria de “Millor idea jove de negoci” es donarà un premi de 250 euros a cadascun dels tres primers centres classificats i un premi de 750 euros a l’alumnat que quedi en primera posició, 500 euros per als segons classificats i 250 euros per als tercers. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia.

En aquest certamen hi poden participar aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i  empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. A més, tampoc podran participar-hi aquelles empreses que ja hagin estat premiades en aquest certamen. El termini de presentació de les candidatures es va obrir ahir i finalitzarà el 17 de març. Per a la presentació de candidatures d’empreses i idea jove de negoci serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura en les bases, en qualsevol dels Registres Municipals dels consistoris organitzadors, ja sigui online o presencialment amb cita prèvia.

En la darrera edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord tres empreses esparreguerines van ser guardonades. L’empresa Minipiu, dedicada al disseny i fabricació de mobiliari infantil, va ser reconeguda amb el primer premi en la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 20192; MTS Tech, especialitzada en l’automatització i la robòtica mòbil, va rebre el segon premi de la mateixa categoria; i Cadepa Global Packaging, dedicada al disseny i fabricació d’embalatges a mida, va ser mereixedora del tercer premi de la categoria de “Millor empresa davant la covid-19”. En la 12a edició del certamen s’hi van presentar 14 candidatures d’Esparreguera que pertanyien a 8 empreses i 2 instituts de la vila.