Tanca
Empresa Promoció Econòmica 28 d’abril de 2023

Esparreguera presenta 7 candidatures al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials

Al certamen, impulsat per “Fem Xarxa, Fem Empresa”, hi participen 5 empreses i 2 centres educatius del municipi: tres a la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, una a la de “Millor empresa en relleu de negocis”, una altra a la de “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” i dos projectes concorren a “Millor idea jove de negoci”

Esparreguera ha presentat 7 candidatures de 5 empreses i 2 centres educatius al 12è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que organitza el programa supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor de les persones usuàries dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori. En aquesta edició s’han presentat un total de 55 candidatures, de les quals 28 ho han fet a la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, 5 a la de “Millor empresa en relleu de negocis”, 7 a la de “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” i 15 a la de “Millor idea jove de negoci”, que recull els projectes presentats pels centres d’educació secundària. Els premis es faran públics el dia 12 de juny a Martorell.

En aquesta nova edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord es pretén incidir de forma activa en la sensibilització i assoliment de l’Agenda 2030 i dels seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així mateix, s’han reformulat les categories per adaptar-se a la situació econòmica actual. Aquests canvis han produït que es passi de les tres categories de la darrera edició a quatre. La de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, compta amb un total de 28 candidatures, de les quals tres són d’Esparreguera. Es tracta de Farina de Falla SCP, una botiga de productes de pastisseria artesanals; +nForma, empresa del sector del fitness i la salut; i Lutravioleta, una emprenedora que ofereix activitats educatives i divertides de ciència amb perspectiva feminista.

En la categoria “Millor empresa en relleu de negocis” hi concorren un total de 5 candidatures, entre les quals n’hi ha una del municipi: Samsara, un establiment dedicat al ioga i les teràpies naturals. I en la de “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat” hi ha un total de 7 candidatures, una d’elles del municipi. Es tracta d’Activa’t Eco, establiment comercial de productes 100% ecològics. Finalment, de les 15 candidatures presentades a “Millor idea jove de negoci”, dos pertanyen a centres educatius de la vila. De l’institut El Cairat es presenta el projecte Felna Natura SCP, dels alumnes de batxillerat Roger Félez Navarro i Sergi Félez Navarro; i de l’escola cooperativa El Puig, el projecte Record’Art, elaborat per tot l’alumnat de 3r ESO.

Pel que fa als premis,  les categories de “Millor empresa creada a partir de l’any 2020”, “Millor empresa en relleu de negocis” i “Millor empresa en compromís amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat”, consten cadascuna d’un premi de 2.000 euros pel guanyador i de 1.000 euros pel segon classificat. I, en el cas de la categoria de “Millor idea jove de negoci”, es donarà un premi de 250 euros a cadascun dels tres primers centres classificats i un premi de 750 euros a l’alumnat que quedi en primera posició, 500 euros per als segons classificats i 250 euros per als tercers. A més, es publicarà la millor idea jove de negoci al diari La Bústia. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 12 de juny a Martorell, tot i que encara falta concretar-ne els detalls. El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.