Tanca
Promoció Econòmica Joventut 12 de maig de 2023

L’Innobus busca joves universitaris per a posar-los en contacte amb empreses del territori

Del 5 al 16 de juny un grup de persones joves amb estudis universitaris visitaran empreses de tot el territori metropolità a través d’aquesta iniciativa promoguda per Innobaix amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les inscripcions, que estan obertes a qualsevol jove que hagi acabat un Grau universitari en qualsevol especialitat, es tancaran el 19 de maig

El pròxim mes de juny es torna a posar en marxa l’Innobus, un programa promogut per Innobaix, l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que posa en contacte les empreses del territori amb persones que ja han acabat la carrera universitària. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear connexions entre el talent universitari i les empreses amb una doble vessant de promoció, d’una banda, incentivar les companyies a innovar i acollir noves idees i de l’altra, permet a joves que ja han acabat la carrera, donar-hi un impuls i tenir un primer contacte amb el sector empresarial. Per a participar en el programa cal haver acabat un Grau universitari, en qualsevol especialitat i poder tenir dedicació exclusiva del 5 al 16 de juny. Les inscripcions s’han de fer a través de la web d’Innobaix i es tancaran el 19 de maig.

El programa Innobus, que arriba enguany a la vuitena edició, és una ruta en autobús per diferents empreses i institucions de l’àrea metropolitana de Barcelona, on joves amb estudis universitaris acabats poden mostrar les seves aptituds i capacitat d’innovació. La ruta inclou visites, xerrades inspiradores i formació, però també reptes, que els i les participants hauran de resoldre en equips de quatre persones. Fins ara ja s’ha confirmat la participació d’empreses com l'Agència Espacial Europea ESA, Aigües de Barcelona, Coca Cola, Desigual o Nestlé. El programa està obert a la participació de joves amb un grau universitari que vulguin contribuir a la innovació empresarial. Poden ser de qualsevol disciplina, de ciències o de lletres, però sí que es demana cert esperit emprenedor i interès per treballar en equip. Durant el programa, es formaran grups de quatre persones per treballar els reptes plantejats i l’objectiu és que siguin ben diversos, per afavorir idees realment disruptives.

Enguany les dates de l’Innobus s’avancen i el programa es desenvoluparà del 5 al 20 de juny. Entre el 5 i el 16 recorrerà l’àrea metropolitana de Barcelona visitant empreses i institucions, un fet que converteix aquest programa en una oportunitat per millorar el currículum i conèixer les empreses des de dins. Així mateix, també rebrà a bord diferents professionals, referents en els seus àmbits, que oferiran sessions de motivació i formació, per ajudar els equips a donar forma a les seves idees. El programa finalitzarà el 20 de juny, quan es farà la gala final a l’Antiga Fàbrica Damm, on es presentaran els projectes davant un jurat format per representants d’empreses i institucions. Durant la gala s’anunciarà quin és l’equip que ha presentat la proposta més adient o més disruptiva, que serà premiat amb un viatge d’innovació a una gran capital europea.