Tanca
Participació Ciutadana Urbanisme 6 de març de 2019

Comencen les obres al carrer Gorgonçana

L’actuació és una de les propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius del 2018, consistent en millorar la seguretat i l’accessibilitat d’una via on conflueixen l’Escola Montserrat, l’Institut el Cairat i l’Escola Taquígraf Garriga

Aquesta setmana han començat les obres al carrer Gorgonçana, resultat de la proposta presentada per l’associació Petjades de Colors a al procés de pressupostos participatius dut a terme l’any passat a Esparreguera. Les obres estan valorades en 48.400 euros iva inclòs, que es finançaran amb la partida de 40.000 euros dels pressupostos participatius disponible per aquest projecte més 8.400 euros addicionals d’una partida d’inversions sostenibles de l'Ajuntament que permetrà intervenir en la supressió de barreres arquitectòniques.

Les obres tenen com a objectiu millorar diferents deficiències detectades al carrer Gorgonçana entre la rotonda del carrer de les Hortes i el passatge Gorgonçana, com ara l’existència de passos de vianants no accessibles, l’amplada insuficient de la vorera de l’Institut el Cairat, la inseguretat que suposa el pas de vianants situat davant la porta d’aquest, el mal estat de l’arbrat, la insuficient senyalització de pacificació del trànsit o les irregularitats en el paviment i les voreres. Les diferents accions estan dirigides a millorar la seguretat i l’accessibilitat d’aquest espai de proximitat a diferents centres educatius.

La intervenció té una durada prevista d’un mes i mig i permetrà ampliar el voral que llinda amb la façana de l’institut fins als 2’6 metres, actuació que suposarà l’eliminació de 7 places d’aparcament de zona blava. En aquest punt també es col·locarà una barana de protecció entre la calçada i el voral i se suprimirà el pas de vianants davant de l’entrada al centre de secundària. En tot aquest tram del carrer Gorgonçana es renovarà la vorera, se suprimiran les barreres arquitectòniques i el pas es farà plenament accessible.

D'altra banda, la seguretat es reforçarà incidint en una millor senyalització viària, es renovarà l’arbrat en mal estat d’aquest espai, s’afegirà algun element de mobiliari urbà com ara bancs i papereres, se substituiran els fanals existents i, finalment, es farà la connexió subterrània a la xarxa elèctrica en aquest tram. Abans de definir el projecte, tècnics municipals es varen reunir amb representants de Petjades de Colors per asegurar que l'actuació respondria al plantejament fet per aquesta associació en el marc del pressupostos participatius, la qual plantejava la millora dels camins escolars per a garantir la seguretat i l'accessibilitat.

 

Comparteix aquest contingut