Tanca
Participació Ciutadana Educació 17 de maig de 2024

El Consell d’Infants d’Esparreguera presenta 8 propostes per a millorar el Parc de la Vila

Ahir es va celebrar la sessió de cloenda d’aquest òrgan de participació, en la qual els consellers i conselleres, alumnes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles del municipi, van exposar els projectes que han estat treballant vinculats a l’encàrrec que van rebre: millorar el Parc de la Vila des de la perspectiva del lleure. Les propostes presentades seran debatudes i valorades en el Ple municipal

El Consell d’Infants 2023-2024 ha presentat 8 propostes per a millorar el Parc de la Vila des de la perspectiva del lleure, que és l’encàrrec que els va traslladar aquest any el govern municipal. Per donar resposta a aquesta sol·licitud, els 30 alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la vila que durant aquest curs han exercit de consellers i conselleres es van organitzar en vuit comissions diferents en funció de la temàtica de les seves iniciatives: ombra i aigua, jocs en equip, escalada, estructures i gronxadors, vegetació i plantes, estètica, accessibilitat i pipicà i bicis. Els consellers i conselleres van donar a conèixer ahir a la tarda el fruit del seu treball i les propostes resultants en la sessió de cloenda celebrada a la Biblioteca Municipal L’Ateneu. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, la regidora d’Educació, Desirée Gómez, el regidor d’Espai Públic, Alfons Puche, la regidora de Cicle de Vida, Sandra Chaparro, el regidor de Joventut, Albert Boixet, la regidora de la CUP, Mònica Martínez, i el regidor d’Esparreguera 2031, Andrés Labella, així com familiars i representants dels equips directius dels centres. El document amb les propostes presentades pels consellers i conselleres s’elevarà al Ple municipal per al seu debat i valoració.

En l’obertura de la sessió, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va agrair la participació de tots els consellers i conselleres per la seva “implicació amb la promoció de polítiques actives i projectes col·lectius per generar valor al voltant del nostre municipi, en aquest cas fent propostes sobre un àmbit concret com és el de millorar el Parc de la Vila” i va refermar “el compromís de l’equip de govern de ratificar aquestes propostes a través del plenari de l’Ajuntament”. En aquest sentit, el document que recull totes les propostes presentades pel Consell d’Infants es portarà properament a l’aprovació del Ple i les propostes se sotmetran a un estudi de viabilitat per part dels serveis municipals. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Desirée Gómez, va “valorar molt positivament la tasca realitzada pels consellers i conselleres, que han presentat propostes molt treballades i concretes per a donar compliment a l’encàrrec que els vam fer” i va apuntar que “esperem que, després de l’estudi de viabilitat tècnica, puguem tirar endavant el màxim de propostes presentades i, si no, puguem buscar alternatives o adaptacions per a realitzar-les”.

Per donar resposta a l’encàrrec del govern municipal, els consellers i conselleres s’han organitzat en vuit comissions. La comissió d’ombra i aigua ha proposat posar tendals per protegir a les persones del sol i la pluja; la de jocs en equip ha plantejat construir una zona esportiva perquè la gent pugui practicar diferents modalitats, com tennis taula, futbol, bàsquet o voleibol; i la d’escalada ha apostat per construir-hi un rocòdrom i una tirolina perquè hi hagi més jocs variats i esportius al parc. Així mateix, la comissió d’estructures i gronxadors ha proposat posar nous gronxadors i reparar els que ja hi ha; la de vegetació i plantes demana replantar i millorar la vegetació que hi ha al parc de la Vila; i la comissió d’estètica està a favor de pintar les escales, els murs i els bancs amb colors blanc i blau. En paral·lel, la comissió d’accessibilitat planteja posar un terra pla a les escales i al parc per a la gent amb cadira de rodes, i la comissió de pipicà i bicis demana crear un espai perquè els gossos puguin fer les seves necessitats i jugar i fer un circuit i un pàrquing per a les persones que van amb bici al parc. Totes aquestes propostes estan recollides en un document que els consellers i conselleres van presentar ahir als regidors i regidores del consistori assistents i que ara s’elevarà al Ple municipal.

Enguany el Consell d’Infants ha estat format per un total de 30 consellers i conselleres de les set escoles del municipi. En representació de l’escola Mare de Déu de la Muntanya hi ha Abril Oltra i Dennis Blanco de 5è i Lucia García i Nico Reyes de 6è. L’escola Montserrat està representada per Martina Vives i Nora Dalmau de 5è i Laura Fernández i Claudia Ortega de 6è. Les conselleres del Pau Vila són Aynie Requena i Ona Guerrero de 5è i Abril Terrón i Abril Noriega de 6è. El Taquígraf Garriga està representat per Noemí Miret i Adrian González de 5è i Ariadna Castellví, Nermen Zouggaghi, Albert León i Max Martínez de 6è. De l’escola Estel hi ha Ilaria-Valeria Paraschiv i Salim Houari de 5è i José Manuel Alcolea i Dúnia Moreno de 6è. L’escola Les Roques Blaves ha escollit Roc Grima i Kai Castro de 5è i Alma Torres, Martina Arolas, Carla Cabrera i Martina Serrano de 6è. I en representació de l’escola cooperativa El Puig hi ha Clara Pardo i Elna Gili de 5è.