Tanca
Educació 9 de novembre de 2023

Esparreguera nomena els 30 alumnes que formen el Consell d’Infants del curs 2023-2024

Can Pasqual va acollir ahir la sessió de constitució d’aquest òrgan de participació, format per nens i nenes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles del municipi, que dona veu a l’alumnat perquè s’involucri activament en la millora de la vila. Enguany el govern municipal els ha fet l’encàrrec de fer propostes per a millorar el Parc de la Vila des de la perspectiva del lleure

El Consell d’Infants d’Esparreguera va celebrar ahir la sessió de constitució en la qual es van nomenar els 30 alumnes que aquest curs formaran aquest òrgan de participació ciutadana que vol donar veu als nens i nenes perquè puguin expressar les seves idees, opinions i queixes i proposar accions concretes per a millorar el municipi. Tots aquests infants són alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de la vila i han estat prèviament escollits per a representar les seves classes. A part de treballar sobre propostes del seu interès, cada any els consellers i conselleres reben un encàrrec per part del govern municipal, que ahir els va traslladar el mandat d’aquest any: fer propostes per a millorar el Parc de la Vila des de la perspectiva del lleure. La primera sessió plenària del Consell d’Infants va tenir lloc a la sala gran de Can Pasqual i també hi van assistir professors i professores, familiars dels consellers i conselleres, així com representants de l’equip de govern i de diferents grups polítics municipals.

Enguany el Consell d’Infants està format per un total de 30 consellers i conselleres de les set escoles del municipi. En representació de l’escola Mare de Déu de la Muntanya hi ha Abril Oltra i Dennis Blanco de 5è i Lucia García i Nico Reyes de 6è. L’escola Montserrat està representada per Martina Vives i Nora Dalmau de 5è i Laura Fernández i Claudia Ortega de 6è. Les conselleres del Pau Vila són Aynie Requena i Ona Guerrero de 5è i Abril Terrón i Abril Noriega de 6è. El Taquígraf Garriga està representat per Noemí Miret i Adrian González de 5è i Ariadna Castellví, Nermen Zouggaghi, Albert León i Max Martínez de 6è. De l’escola Estel hi ha Ilaria-Valeria Paraschiv i Salim Houari de 5è i José Manuel Alcolea i Dúnia Moreno de 6è. L’escola Les Roques Blaves ha escollit Roc Grima i Kai Castro de 5è i Alma Torres, Martina Arolas, Carla Cabrera i Martina Serrano de 6è. I en representació de l’escola cooperativa El Puig hi ha Clara Pardo i Elna Gili de 5è.

Aquest òrgan de participació rep cada any un encàrrec de l’Ajuntament per debatre i proposar millores al voltant d’una temàtica concreta, que aquest curs és millorar el Parc de la Vila des de la perspectiva del lleure. Durant l’acte, l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va explicar als consellers i conselleres que “en aquesta edició l’encàrrec del govern municipal al Consell d’Infants és diferent, en el sentit que és més acotat que el d’altres anys, ja que es tracta de repensar una part del parc de la Vila per a fer-lo de nou des de la perspectiva del lleure”. Per la seva banda, la regidora d’Educació, Desirée Gómez, va explicar que aquesta és la quarta edició d’aquesta etapa del Consell d’Infants, “un òrgan d’una rellevància absoluta, que té per objectiu oferir una primera experiència política als nens i nenes de la nostra vila, ja que els permet participar de la governança municipal per dibuixar com volen que sigui Esparreguera”.

Durant l’acte es van nomenar els 30 infants que formaran aquest òrgan i se’ls hi va fer entrega d’un diploma que acredita a tots els nens i nenes com a consellers i conselleres del Consell d’Infants del curs 2023-2024. La sessió va seguir amb les intervencions de diferents consellers i conselleres que van expressar que esperaven del Consell d’Infants i que podien aportar ells, com a representants de les seves classes, a aquets espai de participació. La sessió també va comptar amb la participació dels regidors d’Esparreguera 2031-Junts, Andrés Labella i Neus Roca, i la regidora de la CUP, Mònica Martínez que van assistir a aquesta primera sessió plenària d’aquest òrgan de participació ciutadana. A partir d’ara, els consellers i conselleres es reuniran mensualment per reflexionar i treballar les propostes sobre l'encàrrec rebut, i d'altres del seu interès, que presentaran el dia 19 de juny en la sessió de cloenda del Consell d’Infants d’aquest curs.