Tanca
Educació 2 de juny de 2022

El Consell d’Infants presenta 12 propostes vinculades amb l’art per millorar Esparreguera

Els consellers i conselleres, alumnes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles del municipi, van exposar ahir els projectes que han estat treballant vinculats al paper de l’educació, l’art i la creativitat, entre ells, hi figura decorar els passos de vianants, fer gimcanes pel poble o conta contes al carrer. Aquestes propostes seran debatudes i valorades en el Ple municipal

El Consell d’Infants 2021-2022 ha presentat 12 propostes per millorar Esparreguera vinculades a l’encàrrec de treballar sobre el paper de l’educació, l’art i la creativitat que els va fer aquest any el govern municipal. Els projectes s’han treballat en quatre comissions -celebració, veu, cos i espai- de les quals han sorgit iniciatives com organitzar tallers de treballs manuals i gimcanes pel poble, programar obres d’humor i conta contes al carrer, fer masterclass de teatre i ball i obres al Teatre de La Passió en les que hi participi l’alumnat, pintar murals i decorar els passos de vianants propers als centres educatius. A més, el Consell d’Infants també ha presentat quatre projectes als pressupostos participatius, la creació d’un parc de la diversitat, fer passos de vianants de colors, instal·lar llums led artístiques a les places i posar altaveus al carrer. Tots aquests projectes es van donar a conèixer en la sessió de cloenda que es va celebrar ahir a la tarda a la plaça del Centre i que va comptar amb la presència dels 39 nens i nenes de 5è i 6è de Primària que enguany formen part d’aquest òrgan de participació ciutadana, representants dels equips directius de totes les escoles del municipi, famílies, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el regidor d’Educació, Juan Jurado, el regidor de Joventut, Emmanuel Ortí, la regidora de Bon Govern, Maria Mas, el regidor de Serveis Econòmics, Daniel Farriols, i el regidor d’ERC, Alfons Puche.

Durant l’acte, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va agrair “tota la feina feta per tots, especialment els consellers i conselleres, però també l’alumnat de les escoles, els equips directius i les famílies, gràcies per ajudar-nos a millorar Esparreguera amb les propostes que heu estat treballant durant aquests mesos al voltant de l’educació, l’art i al creativitat”. El document que ahir van presentar, que recull totes les propostes presentades pel Consell d’Infants, es portarà properament a l’aprovació del Ple de l’Ajuntament i les propostes se sotmetran a un estudi de viabilitat per part dels serveis municipals. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Juan Jurado, va subratllar que “pel govern municipal l’encàrrec que us vam realitzar és una prioritat, necessitem conèixer la vostra opinió i el vostre punt de vista perquè puguem guiar la nostra política en matèria d’educació, cultura i art amb la vostra mirada” i va apuntar que “el nostre compromís per acompanyar tota la feina que heu fet és igual de ferm que el primer dia”.

Per donar resposta a l’encàrrec del govern municipal els consellers i conselleres s’han organitzat en quatre comissions. La comissió de Celebració, ha treballat al voltant del folklore, l’art popular, les festes i aspectes comunitaris, i d’ella n’han sortit dues propostes: organitzar tallers de treballs manuals per a totes les edats i gimcanes al parc de la Vila. La comissió de Veu ha estat vinculada a la música, la literatura, la poesia i el teatre i els seus projectes són acostar la cultura popular amb conta contes al carrer i programar obres humorístiques als teatre i carrers d’Esparreguera. La comissió de Cos s’ha centrat en la dansa, el teatre i la performance, i d’ella han sorgit les idees de fer petites representacions al Teatre de La Passió en les que hi participin els alumnes de les escoles i fer masterclass de dansa i teatre per a totes les edats a l’aire lliure. Finalment, la comissió d’Espai, que ha reflexionat sobre les arts plàstiques, la fotografia, el land-art, l’arquitectura i l’espai públic, ha proposat fer murals per decorar espais malmesos del poble i decorar els passos de vianants propers a les escoles per a fer-los més alegres i millorar-ne la seguretat.

Paral·lelament, algunes de les idees que han sorgit del Consell d’Infants s’han presentat a la present edició dels pressupostos participatius, com la creació d’un parc de la diversitat, perquè els infants amb diversitat funcional en puguin gaudir; fer passos de vianants de colors i llums led per reduir els accidents; instal·lar llums led artístiques a les places del municipi; i posar altaveus al carrer per poder posar música segons l’època de l’any o la festivitat. A banda, els consellers i conselleres també han apuntat altres idees relacionades amb l’esport, els espais públics, la neteja, la seguretat i els animals que han quedat recollides en el document de propostes que s’elevarà al Ple municipal, com per exemple, crear una pista de patinatge, millorar i crear més parcs i zones verdes al municipi, millorar la neteja del poble, dels parcs i els espais públics, tenir més zones esportives i més carrils bici, crear un refugi d’animals abandonats o tenir una farmàcia 24 hores de guàrdia.