Tanca
Participació Ciutadana Educació 4 de novembre de 2021

Un total de 39 alumnes constitueixen el Consell d’Infants del curs 2021-2022

Es tracta de nens i nenes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles d’Esparreguera que representaran les seves classes en aquest òrgan de participació que dona veu als alumnes perquè s’involucrin activament en la millora del municipi. L’encàrrec que l’equip de govern els ha fet arribar per aquest curs versa sobre el paper de l’art i la creativitat

El Consell d’Infants d’Esparreguera va celebrar ahir la sessió de constitució que va servir per nomenar als 39 consellers i conselleres que representaran les seves classes en aquest òrgan de participació ciutadana que vol donar veu als nens i nenes perquè puguin expressar les seves idees, opinions i queixes i proposar accions concretes per a millorar el municipi. Els consellers són alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la vila que ahir van rebre l’encàrrec, per part del govern municipal, de treballar al voltant del paper de l’art i la creativitat, és a dir, de reflexionar sobre la importància que té en la societat i generar propostes de projectes que els agradaria desenvolupar en aquests àmbits. El Consell d’Infants va celebrar la sessió de constitució a la sala d’actes de Can Pasqual i recupera aquest curs la presencialitat de les trobades, després que el passat es va veure condicionat per la pandèmia, que va obligar a reduir el nombre de representants a 17 i a celebrar les sessions de manera telemàtica.

Enguany el Consell d’Infants està format per un total de 39 consellers i conselleres de les set escoles del municipi. En representació del Pau Vila hi ha Pol Cantalejo, Alba París, Júlia Cantalejo i Ariadna Plans de 5è i Xavier Marín, Lucas Domínguez, Cristian Navarro i Lucía Ordoñez de 6è. El Taquígraf Garriga està representat per Iker Vivas, Martina Garnès i Emma Fernández de 5è i Anna Ruiz, Paula Rebollo, Joel Romero i Pol Santos de 6è. L’escola Mare de Déu de la Muntanya ha escollit Martina Budó i Alexandru Semerean en representació de la classe de 5è i Aina Molinas i Ian Villegas de 6è. Els consellers de l’escola Montserrat són Aina González i Leo López de 5è i Daniela Tello i Carlos Franco de 6è. El Roques Blaves ha escollit Carlota Sancho, Roger Jiménez, Bayan Zian i Emma Hernández de la classe de 5è i a Ekaitz Gonzalez, Lia Vidal, Malak Haji i Maria del Pilar Gil de 6è. L’escola Estel està representada per Pere Joan Peñacoba i Claudia Garcia de 5è i Jhonatan i Camila Fernández de 6è. I en representació de l’escola cooperativa El Puig hi ha Miquel Zamora i Alèxia Ollé de 5è i Ester Campabadal i Júlia Gantzer de 6è.

Cada curs aquest òrgan de participació rep un encàrrec de l’Ajuntament per debatre i proposar millores respecte d’una temàtica concreta, que enguany és l’art i la creativitat. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Juan Jurado, els va animar a “reflexionar sobre el paper de l'art i de la creativitat a les escoles i proposar actuacions, projectes i accions concretes que incentivin els espais de creació a les escoles i entre les escoles”. Així mateix, també els va encarregar pensar com els agradaria apropar-se a la música, la dansa i el teatre com a infants i valorar com voldrien transformar Esparreguera a través de la pintura, la fotografia i els espais de creació. Durant la seva intervenció, l'alcalde, Eduard Rivas, va subratllar la importància del Consell d’Infants, perquè és l’únic fòrum de trobada entre la comunitat educativa i l’Ajuntament que compta amb participació dels nens i nenes i va destacar la “responsabilitat” que tenen els consellers i conselleres a l’hora de presentar propostes, perquè no ho fan en nom propi sinó del càrrec que representen i, per tant, ho han de fer pensant en l’interès general.

Per la seva banda, els consellers i conselleres també van expressar en les seves intervencions un extens llistat de propostes que havien parlat amb els seus companys i companyes de classe. Algunes d’elles estaven connectades amb propostes i idees treballades el curs passat en el Consell d'Infants, com ara millorar la il·luminació, arreglar voreres i senyals, millorar la neteja, fer un skate parc i carrils bici... I també en van aportar d’altres, com poder utilitzar el teatre de La Passió com a cinema, decorar els carrers del poble, reconstruir cases abandonades, tenir una farmàcia 24 hores, millorar el camp de futbol o posar contenidors especials per a mascaretes, entre d’altres.

La sessió de constitució va comptar també amb la presència dels directors i directores de les escoles d’educació primària o representants de l’equip directiu: Carol Giralt, directora de l’escola cooperativa El Puig; Conchi Hernández, directora de l’escola Estel; Esperança Berenguer, representant de l’equip directiu del Roques Blaves; Roser Oliver, directora de l’escola Montserrat; Esther Fort, representant de l’equip directiu del Mare de Déu de la Muntanya; Esther Lleida, representant de l’escola Pau Vila i Víctor López, director del Taquígraf Garriga. Així mateix hi van assistir la regidora de Bon Govern, Maria Mas Borràs, el regidor d’ERC Alfons Puche, la regidora de la CUP Raquel Montoya i el regidor d’Esparreguera 2031, Manel Roca, així com de les dues dinamitzadores de la Regidoria d’Educació.