Tanca
Educació 3 de novembre de 2022

Nomenats els 40 alumnes d’Esparreguera que formen el Consell d’Infants del curs 2022-2023

Ahir es va celebrar la sessió de constitució d’aquest òrgan de participació, format per nens i nenes de 5è i 6è de Primària de totes les escoles de la vila, que dona veu als alumnes perquè s’involucrin activament en la millora del municipi. Aquest curs l’equip de govern els ha fet arribar l’encàrrec de treballar per la preservació i difusió del patrimoni d’Esparreguera

El Consell d’Infants d’Esparreguera va celebrar ahir la sessió de constitució en la qual es van nomenar els 40 alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la vila que durant aquest curs exerciran de consellers i conselleres. Tots aquests nens i nenes representaran les seves classes en aquest òrgan de participació ciutadana que dona veu als infants perquè puguin expressar les seves idees, opinions i queixes i proposar accions concretes per a millorar Esparreguera. A part de treballar sobre propostes del seu interès, cada any els consellers i conselleres reben un encàrrec per part del govern municipal, que ahir els va traslladar el mandat d’aquest any: generar propostes per a la preservació del patrimoni cultural, arquitectònic i natural del municipi. La sessió de constitució del Consell d’Infants es va celebrar a la sala gran de Can Pasqual i també hi van assistir professors i professores de tots els centres d’educació primària de la vila, familiars dels consellers i conselleres, així com representants de l’equip de govern i de diferents grups polítics municipals.

Enguany el Consell d’Infants està format per un total de 40 consellers i conselleres de les set escoles del municipi. En representació del Roques Blaves hi ha Alma Torres, Martina Arolas, Carla Sánchez i Martina Serrano de 5è i Aitana Mogrovejo, Nil Díaz, Lucía Rubio i Hèctor Plaza de 6è. El Taquígraf Garriga està representat per Nermen Zouggaghi, Albert León, Aaron Mateos i Dani Casanova de 5è i Hugo Molina, Iker Vivas, Nadia Alonso i Mohamed Dahbi de 6è. Els consellers del Pau Vila són Abril Noriega, Nora López, Daniela Fuentes i Alexandra Cañas de 5è de primària i Sara Herrerías, Maria Farriols, Júlia Cantalejo i Ariadna Plans de 6è. L’escola Mare de Déu de la Muntanya ha escollit Sira Mira i Abel Ballesteros en representació de la classe de 5è i Martina Bundó i Alexandru Semerean de 6è. L’escola Montserrat està representada per Laura Fernández i Irati Balmaseda de 5è i Unai Morón i Isaac Fernández de 6è. De l’escola Estel hi ha José Manuel Alcolea i Dúnia Moreno de 5è i Emma Torrella i Pere Joan Peñacoba de 6è. I en representació de l’escola cooperativa El Puig hi ha Jèssica Chamorro i Nil Morales de 5è i Vinyet Iglesis i Maria Valls de 6è.

Cada curs aquest òrgan de participació rep un encàrrec de l’Ajuntament per debatre i proposar millores respecte d’una temàtica concreta, que enguany és la preservació i difusió del patrimoni d’Esparreguera. En aquest sentit, l'alcalde, Eduard Rivas, va apuntar que “es tracta de treballar el fet patrimonial des de totes les seves vessants, arquitectònica, cultural i natural, i pensar com podem protegir-lo, perquè això ens fa ser qui som, ens fa ser poble, ens fa ser únics i ens genera sentiment de pertinença”. Durant la seva intervenció, l’alcalde també va subratllar que “aquesta és la tercera edició d’aquesta etapa del Consell d’Infants, que és un òrgan d’una rellevància absoluta” i va afegir que “el compromís de l’equip de govern és que tot allò que decidiu ho puguem aplicar per poder fer d’Esparreguera un poble millor”. Per la seva banda, el regidor d’Educació, Juan Jurado, va explicar que “des de dins de l’Ajuntament no podem tenir, sinó és amb vosaltres, la mirada dels infants per veure les coses i trobar solucions, per això és molt important per l’Ajuntament i per Esparreguera que estigueu aquí i vulgueu participar de la governança municipal per dibuixar l’Esparreguera de demà”.

La sessió va seguir amb les intervencions de diferents consellers i conselleres que van expressar que esperaven del Consell d’Infants i que podien aportar ells, com a representants de les seves classes, a aquets òrgan de participació. En aquest sentit, van explicar que esperaven que “les seves idees s’escoltin, es facin realitat i siguin útils pel poble” i que sigui “un espai on compartir propostes perquè Esparreguera millori”. Així mateix, també van coincidir que podien aportar “il·lusió, motivació, lideratge, creativitat i noves idees”. L’acte va finalitzar amb l’entrega del diploma que acredita a tots els nens i nenes com a consellers i conselleres del consell d’Infants del curs 2022-2023. A partir d’ara, els consellers i conselleres es reuniran mensualment per reflexionar i treballar les propostes que presentaran el dia 3 de maig en la sessió de cloenda del Consell d’Infants d’aquest curs.