Tanca
Educació 24 de gener de 2023

Publicades les dates de preinscripció escolar i jornades de portes obertes per al curs 2023-24

Les sol·licituds per a cursar Infantil 3 s’hauran de presentar del 6 al 20 de març i per a 1r d’ESO, del 8 al 20 de març. A l’abril i al maig arribarà el torn per al batxillerat i els cicles de formació professional. Les jornades de portes obertes de les escoles i instituts d’Esparreguera per donar a conèixer a les famílies els centres començaran al febrer

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha fet públic el calendari de preinscripció escolar del curs 2023-2024. Segons s’ha donat a conèixer, del 6 al 20 de març podran fer aquest procés les famílies amb infants a Educació Infantil de segon cicle i Educació Primària i del 8 al 20 del mateix mes serà el torn de presentació de sol·licituds per a l’Educació Secundària Obligatòria. La preinscripció per als ensenyaments post-obligatoris serà del 20 al 26 d’abril en el cas de Batxillerat; del 9 al 15 de maig per als Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà; i del 26 de maig a l’1 de juny, en el cas dels Cicles de Formació Professional de Grau Superior. Les escoles i instituts d’Esparreguera començaran aquest mes de febrer les jornades de portes obertes per tal que les famílies puguin conèixer els centres i els seus projectes pedagògics abans de tramitar la sol·licitud de preinscripció. En el cas de les escoles bressol municipals, les dates de presentació de sol·licituds encara no s’han publicat.

Tot i que disminueix la natalitat, a Esparreguera el curs 2023-2024 s’oferiran 9 grups d’Infantil 3 (I3), els mateixos que hi ha actualment. Així es mantenen en dues línies les escoles Pau Vila i Taquígraf Garriga i amb una línia les escoles Montserrat, Mare de Déu de la Muntanya, Les Roques Blaves, Estel i l’escola cooperativa El Puig. La previsió de matriculació a I3, realitzada pel Departament d’Educació, és de 162 alumnes, per sota de la capacitat total que s’ofereix, que és de 180 places. En aquest sentit, cal recordar que l’any passat el departament va baixar la ràtio d’I3 de 25 a 20 alumnes, un canvi que es mantindrà els propers cursos amb l’objectiu d’anar reduint les ràtios escolars. Pel que fa a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), l’oferta també serà de 9 grups de 1r d’ESO, distribuïts en 4 grups a cadascun dels dos instituts públics, El Cairat i El Castell, i un grup a l’escola cooperativa El Puig. Al primer curs de l’ESO la previsió de matriculació és de 265 alumnes, lleugerament per sota de la capacitat total que s’ofereix, que és de 270 places. I a Batxillerat, hi haurà tres grups de primer curs a El Cairat i quatre grups a El Castell, un dels quals serà en la modalitat de Batxillerat Artístic.

Al mes de febrer començaran les jornades de portes obertes als centres educatius de la vila adreçades a les famílies amb fills o filles que han de començar I3, 1r d’ESO o 1r de batxillerat. La primera es farà el dimecres 22 de febrer a l’escola Montserrat, la seguirà el dijous 23 de febrer el Pau Vila, el dilluns 27 de febrer el Taquígraf Garriga, el dimarts 28 de febrer Les Roques Blaves i el dijous 2 de març tancarà les jornades de portes obertes de les escoles públiques d’Esparreguera el Mare de Déu de la Muntanya. Tot i que les dates ja estan adjudicades, resta pendent de conèixer l’horari en què es podran fer les visites, a les quals es recomana que no hi assisteixin els infants, ja que aquest està vinculat a la normativa de preinscripció i matrícula que ha d’aprovar el govern català. Pel que fa a les escoles concertades, El Puig farà jornada de portes obertes, tant per infantil, primària com secundària, el dissabte 11 de febrer a les 11 del matí i el divendres 3 de març a les 3 del migdia. I l’escola Estel oferirà visites el divendres 24 de febrer a les 3.10 del migdia i el dissabte 25 de febrer a les 11 del matí.

En referència als instituts, El Cairat farà jornades de portes obertes per a l’ESO el dissabte 4 de març a les 9.30 i a les 11 del matí amb cita prèvia, que cal sol·licitar a través de la seva web. Per a Batxillerat la jornada de portes obertes serà el dissabte 25 de març a les 10 del matí sense cita prèvia; i per al PFI Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, el dimecres 26 d’abril a les 5.30 de la tarda, també sense cita prèvia, i en aquest cas a Cal Trempat, on hi ha l’aula d’aquest curs. Pel que fa a El Castell, la jornada de portes obertes de l’ESO serà el diumenge 5 de març i hi haurà quatre reunions informatives a les 10, les 10.55, les 11.45 i les 12.30 del matí. El dissabte 25 de març, es faran les visites al Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècniques en Actuació Teatral, a les 11.30 del matí a l’Escola Municipal Les Arts. El diumenge 26 de març, a les 12 del migdia, serà el torn del Batxillerat i el dimarts 25 d’abril, a les 6 de la tarda, es farà la jornada de portes obertes del PFI Auxiliar d’activitats d’oficina i en serveis administratius generals. Totes les sessions seran presencials i sense cita prèvia.