Tanca
Educació 3 de març de 2023

Tot a punt per la preinscripció escolar del curs 2023-2024

El termini per a l’educació infantil de segon cicle i primària estarà obert entre el 6 i el 20 de març, i per a l’Educació Secundària Obligatòria del 8 al 20 de març. Del 19 al 25 d’abril es podran presentar les sol·licituds per a cursar Batxillerat i en els Cicles de formació professional de grau mitjà el nou alumnat haurà de fer el tràmit entre el 9 i el 15 de maig

La setmana que ve comença la preinscripció escolar per al curs 2023-2024. A partir del dilluns 6 i fins al 20 de març podran fer aquest procés les famílies amb infants a Educació Infantil de segon cicle i Educació Primària i del 8 al 20 del mateix mes serà el torn de presentació de sol·licituds per a l’Educació Secundària Obligatòria. Per al primer cicle d’educació infantil, és a dir, les escoles bressol, el termini de presentació de sol·licituds s’obrirà del 8 al 19 de maig. La preinscripció per als ensenyaments post-obligatoris serà del 20 al 26 d’abril en el cas de Batxillerat; del 9 al 15 de maig per als Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà; i del 26 de maig a l’1 de juny, en el cas dels Cicles de Formació Professional de Grau Superior. En el cas dels programes de formació i inserció, encara resta pendent de confirmar la data per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La presentació de sol·licituds de preinscripció escolar s’haurà de fer de forma telemàtica al web preinscripcio.gencat.cat. Les famílies que tinguin dificultats o no disposin dels mitjans necessaris poden demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Les escoles i instituts del municipi ja han iniciat les jornades de portes obertes per tal que les famílies puguin conèixer els centres i els seus projectes pedagògics abans de tramitar la sol·licitud de preinscripció. A Esparreguera, tot i que disminueix la natalitat, el curs 2023-2024 s’oferiran 9 grups d’Infantil 3 (I3), els mateixos que hi ha actualment. Així es mantenen en dues línies les escoles Pau Vila i Taquígraf Garriga i amb una línia les escoles Montserrat, Mare de Déu de la Muntanya, Les Roques Blaves, Estel i l’escola cooperativa El Puig. La previsió de matriculació a I3, realitzada pel Departament d’Educació, és de 162 alumnes, per sota de la capacitat total que s’ofereix, que és de 180 places. Cal recordar que, des de l’any passat la ràtio d’I3 va passar de 25 a 20 alumnes, un canvi que es mantindrà els propers cursos amb l’objectiu d’anar reduint les ràtios escolars. Pel que fa a l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), l’oferta també serà de 9 grups de 1r d’ESO, distribuïts en 4 grups a cadascun dels dos instituts públics, El Cairat i El Castell, i un grup a l’escola cooperativa El Puig. Al primer curs de l’ESO la previsió de matriculació és de 265 alumnes, lleugerament per sota de la capacitat total que s’ofereix, que és de 270 places. I a Batxillerat, hi haurà tres grups de primer curs a El Cairat i quatre grups a El Castell, un dels quals serà en la modalitat de Batxillerat Artístic.

El tràmit de preinscripció s’ha de realitzar, dins el termini fixat per a cada etapa educativa, a través de la web preinscripcio.gencat.cat on cal adjuntar tota la documentació identificativa i la documentació acreditativa dels criteris prioritaris, que es poden consultar a la web del Departament d’Educació. Després de realitzar la preinscripció, el calendari segueix un procés d’assignació de places segons les puntuacions obtingudes que finalitza amb la llista d’alumnes admesos i la llista d’espera. Posteriorment, s’obre el període de matriculació que per a l’educació infantil, l’educació primària i l’ESO serà del 20 al 28 de juny; per al Batxillerat del 22 de juny al 3 de juliol; per als Cicles de formació professional de grau mitjà del 3 al 7 de juliol; per als Cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà del 30 de juny al 7 de juliol; i per als Cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior del 19 al 24 de juliol.