Tanca
Educació 8 de setembre de 2020

El curs escolar començarà dilluns a Esparreguera per a 3.135 alumnes

Aquest any hi ha un increment d’alumnes a P3, amb 211 nens i nenes matriculats, fet que ha fet recuperar una línia d’educació infantil a l’escola Taquígraf Garriga. A primer d’ESO, en canvi, la xifra disminueix lleugerament: 267 joves s’estrenaran dilluns als instituts de la vila, 32 menys que l'any anterior. El curs arrencarà marcat per les mesures de prevenció de la Covid-19

El curs escolar 2020-2021 començarà dilluns 14 de setembre a Esparreguera amb una xifra d’alumnes lleugerament inferior a la de l’any passat: un total de 3.135 persones cursaran estudis d’infantil, primària i secundària als diferents centres educatius de la vila, 74 menys que el curs anterior. Aquest any el municipi ha recuperat una línia de P3 a l’escola Taquígraf Garriga i ha vist incrementat el nombre de matrícules en aquest primer curs del segon cicle d’educació infantil, amb un total de 211 infants matriculats. Els alumnes escolaritzats per al nou curs ascendeixen a 3.272 si també es comptabilitzen els 137 nens i nenes matriculats a les escoles bressol municipals. El curs que arrencarà la setmana que ve estarà marcat per les mesures de prevenció de la Covid-19 que han obligat als centres a elaborar plans d’obertura ajustats a les directius de seguretat fixades pels Departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat.

A data d’avui les dades de matriculacions als instituts i escoles, tant públiques com concertades, d’Esparreguera indiquen que dilluns 3.135 nens i nenes començaran un nou curs escolar. Aquestes són les dades que s’han donat a conèixer aquest matí a la Comissió de garanties d’admissió, un òrgan que vetlla pel compliment d’aquets procés i que està presidit per la inspectora dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament i compta amb una representació dels directors dels centres educatius del municipi, els equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), les famílies, els sindicats i l’Ajuntament d’Esparreguera. A infantil i primària, les cinc escoles públiques i les dues concertades acullen aquest curs un total de 2.001 alumnes, 42 menys que al curs passat, mentre que als tres instituts que ofereixen Educació Secundària Obligatòria (ESO), El Cairat, El Castell i El Puig, començaran les classes amb un total de 1.134 joves, una xifra lleugerament inferior a la del curs passat (1.166).

Entre els infants que aquest any estrenen cicle educatiu, destaca l’increment d’alumnes a les aules de P3, on aquest curs arribaran 211 nous nens i nenes, 33 més que el curs anterior. Aquest increment va suposar que el departament d’Ensenyament preveies en l’oferta escolar inicial pel curs 2020-2021 la recuperació d’una línia del primer curs del segon cicle d’educació infantil a l’escola Taquígraf Garriga, que s’havia tancat el curs anterior per la baixada de les matriculacions lligada a les dades del padró municipal. Aquest curs, el 97% dels alumnes matriculat a P3 aniran a l’escola escollida com a primera opció per les seves famílies. A primer d’ESO hi ha 267 alumnes matriculats, 32 menys que el curs anterior, i un 98% de l’alumnat ha estat assignat a la plaça escollida com a primera opció.

Pel que fa a les escoles bressol municipals, a data d’avui, hi ha un total de 137 infants matriculats, 71 nens i nenes de 0 a 3 anys a l’Escola Bressol Cucuruga i 66 alumnes d’1 a 3 anys a l’Escola Bressol Coloraines. La xifra és molt similar a la del curs passat, quan hi havia 146 infants matriculats als dos centres educatius municipals. El curs escolar 2020-21 estarà condicionat per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de seguretat i prevenció que hauran d’aplicar els centres educatius, seguint les directius de la Generalitat. Així les escoles i instituts han hagut de refer aquest setembre els seus plans d’obertura de centre per adaptar-los a les darreres normatives dictades pels departaments d’Educació i Salut, i aquests dies els estan presentant a les famílies per donar-los a conèixer els protocols de prevenció i seguretat que caldrà seguir i les novetats en el funcionament i l’organització dels centres.