Tanca
Educació 25 de febrer de 2020

Esparreguera recuperarà una línia de P3 a l’escola Taquígraf Garriga el curs 2020-2021

Segons les dades del departament d’Ensenyament de la Generalitat la vila disposa d’una oferta inicial per al curs vinent de nou grups de P3 amb un total de 225 places i una previsió de preinscripció de 218 alumnes. En referència a l’ESO, es mantenen els nou grups que hi ha actualment

El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha presentat ja l’oferta escolar inicial pel curs 2020-2021, que preveu nou grups i 225 places de P3 a Esparreguera. La vila recupera d'aquesta manera una línia del primer curs d’educació infantil a l’escola Taquígraf Garriga. En el cas de l’ESO, segons l’oferta inicial es mantenen els nou grups existents actualment amb una capacitat de 270 places. Durant el mes de març tindran lloc les jornades de portes obertes als diferents centres educatius del municipi i, del 23 de març a l’1 d'abril, s’obrirà el termini per a la presentació de sol·licituds de preinscripció per educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria.

La previsió de preinscripció de P3 pel curs 2020-2021 és de 218 alumnes, 40 més que en el curs actual, que té 178 matriculats. “Actualment tenim vuit grups de P3, però com que el padró de nascuts el 2017 és substancialment més alt que el de l’any anterior -196 nascuts i 218 en el padró continu- el curs vinent recuperarem un línia de P3 al Taquígraf Garriga”, ha explicat el regidor d’Educació de l'Ajuntament d'Esparreguera, Juan Jurado. El curs 2016-2017 Esparreguera va passar de 10 grups de P3 a vuit a causa de la gran davallada demogràfica que va fer disminuir el nombre de matriculats, passant de 247 alumnes a 189. Des de llavors el municipi ha anat fluctuant entre vuit i nou grups segons les dades anuals del padró.

En el cas de l’ESO, el proper curs es mantindran els nou grups actualment existents, quatre al Cairat, quatre a El Castell i un a l’escola cooperativa El Puig. Segons les dades del departament d’Ensenyament hi ha 260 alumnes que actualment estan cursant 6è i la previsió de preinscripció al primer curs de l'ESO és de 282 alumnes. El regidor d’Educació ha subratllat que “amb les places ofertades es garanteix que tots els alumnes empadronats a Esparreguera puguin accedir a l’ensenyament secundari obligatori al municipi sense haver d’obrir grups nous que condicionin a ampliar aules als centres, que haurien de renunciar a espais com aules de laboratori o de desdoblaments. Tot i això, si realment és imprescindible ampliar grups, s’ampliaran”. Fins al curs 2018-2019 hi havia 10 línies d’ESO a Esparreguera, però la previsió pels pròxim anys, en vistes de les dades d’evolució demogràfica, és mantenir-ne nou.

Jornades de portes obertes

Al mes de març començaran les jornades de portes obertes als centres educatius de la vila adreçades a les famílies amb fills o filles que han de començar P3, 1r d'ESO o 1r de batxillerat. La primera es farà el dia 10 de març a l’escola Pau Vila (de ¾ de 3 a 5 de la tarda), l’11 de març serà el torn del Taquígraf Garriga (de 3 a 5 de la tarda) i el 12 de març del Montserrat (de 3 a 5 de la tarda). El dia 16 de març es podrà visitar l’escola Mare de Déu de la Muntanya (de 3 a 5 de la tarda) i el 17 de març el Roques Blaves (de 3 a 5 de la tarda). Les escoles concertades faran les seves jornades de portes obertes el dia 20 de març en el cas de l’escola cooperativa El Puig (de 3 a 5 de la tarda) i el dissabte 21 de març l’Estel (a les 11 del matí). Els instituts començaran el 22 de març al matí, amb la jornada de portes obertes d’El Castell, que farà xerrades per a l’ESO; el centre farà el dia 10 de maig la xerrada per al batxillerat. A El Cairat les xerrades, tant d’ESO com de batxillerat, tindran lloc el matí dia 21 de març.