El Ple municipal va acordar ahir per unanimitat una modificació de crèdit per valor de 2.363.451 euros, amb càrrec als romanents de tresoreria, per a l’execució de les obres de rehabilitació del camp d’esports municipal i el condicionament i la millora de la Biblioteca Municipal L’Ateneu. Per a l’execució del projecte de millora de l’equipament esportiu s’hi destinaran 2.297.451 euros, que serviran per a realitzar, entre d’altres actuacions, la reforma integral dels vestuaris, l’arranjament de les grades, la substitució de la gespa artificial per una de nova generació i la millora de l’enllumenat i el reg automàtic. A la biblioteca, d’altra banda, s’hi invertiran 66.000 euros per a arranjar la coberta, que presenta problemes de goteres i humitats. En la sessió plenària ordinària del mes de maig també es va aprovar una segona modificació de crèdit per valor de 301.580 euros per a finançar la compra d’un camió d’extinció d’incendis. Així mateix, va prosperar una moció, presentada pels grups municipals del PSC i ERC, en commemoració del Dia d’Europa.
La coordinadora de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Nati Sanchez, va recordar que “l’any passat es van aprovar tant el projecte de reforma del camp d’esports municipal d’Esparreguera com el de condicionament i millora de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, que ja estan aprovats definitivament i ara es dotaran econòmicament, passant els diners de romanents de l’any passat a aquest, per a poder iniciar la licitació per tirar endavant l’execució de les obres”. El projecte de reforma del camp d’esports municipal és el que s’endú el gran gruix de la modificació de crèdit, 2,3 milions d’euros, i contempla diferents actuacions, com la reforma integral dels vestuaris per aconseguir 7 vestuaris, 2 vestidors per a àrbitres, un espai per a entitats amb una sala de reunions i 2 despatxos. Així mateix, preveu el cobriment de les actuals terrasses de la planta baixa i la primera planta de la zona dels vestuaris per a millorar les condicions tèrmiques de l’equipament i l’eficiència energètica.
D’altra banda, és previst realitzar-hi actuacions per a millorar les condicions d’accessibilitats de l’equipament, amb l’execució de rampes i dos plataformes elevadores. També s’arranjarà la grada sud i s’enderrocarà la grada nord, on es construirà un mur estructural de contenció i s’hi crearà un nou espai d’escalfament a peu de pista. El projecte també contempla la substitució de l’actual mòdul amb funcions de bar per un nou mòdul prefabricat, a la part superior de les grades del costat sud, i la construcció d’un magatzem a peu de camp per a l’equipament esportiu. També se substituirà la gespa artificial per una gespa artificial de nova generació, es farà una nova instal·lació de reg del camp amb aspersors automàtics i se substituiran les torres d’enllumenat actuals per unes torres noves amb il·luminació de baix consum. Així mateix, s’instal·laran dues porteries de rugbi portàtils, noves porteries de futbol i xarxes parapilotes perimetrals.
Durant el torn d’intervenció, els grups municipals van mostrar la seva satisfacció pel nou pas endavant del projecte i van demanar informació sobre el calendari previst per a l’execució de les obres al camp d’esports. El portaveu de Junts per Esparreguera, Jordi Mestres, va afirmar que “evidentment hi votarem a favor, portem molts anys amb aquest projecte, hem tingut moltes vicissituds i ara, per fi, tenim el projecte i els diners” i va demanar “conèixer el calendari d’execució d’una obra tan necessària pel poble”. Per la seva banda, la regidora de la CUP, Mònica Martínez, va apuntar que “és una necessitat urgent la de renovació d’instal·lacions esportives municipals”, però va traslladar la preocupació per “la mancança històrica per l’aprofitament de teulades amb instal·lacions fotovoltaiques i l’aposta per les energies renovables” i va demanar al govern municipal “treballar més en la implementació d’aquestes polítiques”. En la seva intervenció, la regidora d’Esparreguera en Comú Podem, Glòria Gónzalez, qui va ser regidora d’Esports en els dos passats mandats, va assegurar que el seu grup està “molt content pels dos projectes, tant el del camp d’esports com el de la biblioteca” i també va preguntar “quins seran els passos a seguir a partir d’ara”.
També en referència als treballs de millora del camp d’esports, el portaveu d’Esparreguera 2031-Junts, Andrés Labella, va explicar que “és una obra que vam votar a favor amb molta il·lusió, com també ho fem ara amb la modificació de crèdit per a dotar-la pressupostàriament” i es va sumar a la sol·licitud de conèixer el calendari d’obres i l’afectació que aquestes tindran a l’activitat de les entitats i clubs usuaris de la instal·lació. Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Alfons Puche, va recordar els inicis, “quan era president del Centre d’Esports i en Jordi Mestres era regidor d’Esports” i va apuntar que “per a mi, es tanca un cercle, en el qual moltes persones han estat implicades, algunes estan en aquest Ple i d’altres no, però a tots ells i elles els vull agrair l’aportació i l’esforç per fer realitat aquest projecte”.
Per cloure el torn d’intervencions i en resposta a les preguntes dels grups municipals de l’oposició, la regidora Nati Sanchez va explicar que, “segons el calendari previst, a finals de desembre podríem fer l’adjudicació de l’obra i l’inici de l’execució es faria al mes de gener de 2025”. Tot i això, Sanchez va subratllar que “poden sorgir complicacions que no tenim contemplades que poden alterar el calendari previst”. Així mateix, la coordinadora de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat va senyalar que el consistori està “en contacte amb les entitats perquè tinguin tota la informació” i va explicar que aquest divendres està programada una reunió. En referència a les plaques fotovoltaiques, la regidora va afirmar que “enguany al pressupost hi ha una partida per fer estudis per implementar aquest tipus d’energies” i va apuntar que “a hores d’ara, n’hi ha a la Biblioteca, a la Policia Local i a la deixalleria, però no estan connectades perquè estan en mal estat”.
La sessió plenària ordinària del mes de maig també va aprovar una modificació de crèdit per valor de 301.580 euros per a finançar la compra d'un camió d'extinció d'incendis forestals. El punt va prosperar amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte Vox que es va abstenir. D’altra banda, la sessió va ratificar, per unanimitat, el nomenament de la regidora de Serveis Socials, Sandra Chaparro, com a representant municipal a l'entitat Fundació Arc de Sant Martí. També es va aprovar, per unanimitat, la segona pròrroga del contracte de serveis de comunicacions fixes i mòbils de veu i dades de l’Ajuntament. En l’àmbit de la promoció econòmica, es va aprovar, amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte Vox que es va abstenir, la declaració d’especial interès del senyor J.P.A, propietari d’una empresa del municipi dedicada a la marroquineria, per a obtenir la bonificació del 95% de l’IBI. Pel que fa a serveis econòmics, es va aprovar la revocació de l’assignació corresponent a l'any 2023 al grup municipal del Partit Popular, per falta d’entrega de la justificació en temps i forma. El punt va prosperar amb els vots a favor del PSC, ERC, E2031-Junts, CUP i Vox i l’abstenció d’Esparreguera en Comú, Junts per Esparreguera i el PP.
Finalment, el Ple municipal va aprovar una moció, presentada pels grups municipals del PSC i ERC, en commemoració del Dia d'Europa, que va obtenir també el suport d’E2031-Junts i Esparreguera en Comú, el vot en contra de la CUP i l’abstenció de Junts per Esparreguera, PP i Vox. La moció proposa vetllar per a seguir construint un municipi compromès amb el projecte europeu i amb els valors democràtics, sostenibles, pròspers, i justos reflectits en el Tractat de la Unió Europea i demanar al Govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya, la simplificació de la gestió dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, tenint en compte la càrrega administrativa que representa la gestió d’aquest per als governs locals. Així mateix, sol·licita al Govern de l’Estat i a la Generalitat de Catalunya que les properes convocatòries dels fons Next Generation, tinguin una vocació i implementació més municipalista, respectant el principi de subsidiarietat i l’equilibri territorial. A més, reivindica el paper dels governs locals com a motors de cohesió social, impulsors de la transformació i modernització de l’economia europea, la neutralitat climàtica i l’avenç en processos de transició digital.
Comparteix aquest contingut