Tanca
Esports Política 30 de novembre de 2023

El Ple municipal aprova per unanimitat el projecte de reforma del camp d’esports municipal

Les obres de remodelació de l’equipament esportiu tenen un pressupost de 2 milions d’euros i contemplen una rehabilitació integral de l’equipament. La sessió també va aprovar l’adhesió a Aliança Educació 360 i dues declaracions institucionals, una amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i un altre sobre el finançament dels ens locals

El Ple municipal va acordar ahir per unanimitat l’aprovació inicial del projecte de reforma del camp d’esports municipal d’Esparreguera. El projecte contempla, entre d’altres actuacions, la reforma integral dels vestuaris, l’arranjament de les grades, la substitució de la gespa artificial per una de nova generació i la millora de l’enllumenat i el reg automàtic. Les obres estan pressupostades en 2.034.046 euros iva inclòs i tenen un termini d’execució previst de 12 mesos. La sessió plenària ordinària del mes de novembre, que va tenir l’absència del regidor de VOX, Francisco Aguilar, també va acordar el catàleg de llocs de treball per increment retributiu del 2023 i increment retributiu del règim de dedicacions exclusives i parcials, l'adhesió del municipi a Aliança Educació 360 i l'addenda de modificació del conveni amb la Generalitat per a l'ampliació de 5 places concertades del servei de residència assistida de la Residència Municipal Can Comelles. Així mateix, es van aprovar per unanimitat dues declaracions institucionals, una amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones i una altra per a reclamar una millora del finançament dels ens locals.

El projecte de reforma del camp d’esports municipal aprovat ahir contempla diferents actuacions. En primer lloc, la reforma integral dels vestuaris “per aconseguir 7 vestuaris, dels quals dos seran adaptats, també hi haurà un lavabo públic adaptat, 2 vestidors per a àrbitres, espai per a entitats amb una sala de reunions i 2 despatxos, un espai de fisioteràpia, un despatx independent, cambra d’instal·lacions, cambra de neteja i un magatzem a peu de pista per a l’equipament esportiu”, va explicar la regidora d’Urbanisme, Nati Sanchez. Així mateix, també es farà el cobriment de les actuals terrasses de la planta baixa i la primera planta de la zona dels vestuaris per a millorar les condicions tèrmiques de l’equipament i l’eficiència energètica. D’altra banda, és previst realitzar-hi actuacions per a millorar les condicions d’accessibilitats de l’equipament, amb l’execució de rampes i dos plataformes elevadores.

També s’arranjarà la grada sud i s’enderrocarà la grada nord, on es construirà un mur estructural de contenció i s’hi crearà un nou espai d’escalfament a peu de pista. El projecte també contempla la substitució de l’actual mòdul amb funcions de bar per un nou mòdul prefabricat, a la part superior de les grades del costat sud, i la construcció d’un magatzem a peu de camp per a l’equipament esportiu. També se substituirà la gespa artificial per una gespa artificial de nova generació, es farà una nova instal·lació de reg del camp amb aspersors automàtics i se substituiran les torres d’enllumenat actuals per unes torres noves amb il·luminació de baix consum. Així mateix, s’instal·laran dues porteries de rugbi portàtils, noves porteries de futbol i xarxes parapilotes perimetrals.

En el torn d’intervencions els partits de l’oposició van mostrar la seva “alegria" per l’aprovació del projecte. Així, el regidor de Junts per Esparreguera, Jordi Morales, va qualificar l’aprovació del projecte de “gran notícia” i va recordar que “el seguiment del projecte ve d’uns acords de governança que Junts per Esparreguera vam signar el desembre de 2021 amb el llavors equip de govern”. Morales va subratllar que “és un projecte molt inclusiu, que té en compte a tothom” i va apuntar que aquesta ha de ser “la legislatura de l’esport”: “Esperem que això sigui només un inici i pugui continuar amb l’annex del pavelló i el cobriment de les pistes esportives”. La regidora d’Esparreguera en Comú Podem, Glòria Gonzàlez, també va assegurar que “estem encantats amb el projecte i amb les últimes modificacions fetes, perquè l’han millorat encara més”. La regidora va reivindicar que el seu partit va ser “el pioner” d’aquest projecte en el passat mandat i va instar al govern municipal a començar a buscar espais disponibles per a ubicar-hi les “les entitats que es quedaran sense equipament mentre durin les obres”.

Per la seva banda, el portaveu d’Esparreguera 2031-Junts, Andrés Labella, va subratllar que “és apassionant pels regidors debutants poder aprovar un projecte tan esperat, il·lusionant i bonic” i va apuntar que el projecte “està molt pensat per als esportistes i la pràctica esportiva i també ha tingut en compte l’accessibilitat”. Labella però, va afirmar que “la única cosa que no ens agrada és que el preu, per motiu de la inflació, no quedi baix i la licitació pugui quedar deserta com ha passat en altres projectes”. En la seva intervenció, el portaveu d’ERC, Alfons Puche, també es va mostrar “emocionat” i va explicar que “fa 30 anys que vaig prendre consciència que un dels aspectes pendents en aquest municipi eren les instal·lacions esportives, perquè em vaig implicar en el club de futbol”. Puche va cloure la seva intervenció afirmant que espera que “des del govern municipal puguem seguir donant el suport que totes les associacions i entitats esportives necessiten”.

La sessió plenària ordinària del mes de novembre també va aprovar el catàleg de llocs de treball per increment retributiu del 2023 i increment retributiu del règim de dedicacions exclusives i parcials. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ERC, Esparreguera 2031-Junts i PP; els vots en contra de la CUP i Esparreguera en Comú Podem i l’abstenció de Junts per Esparreguera. L’aprovació suposa l’aplicació de l’increment del 0,5% amb efectes retroactius des de l'1 de gener a tot el personal de l’administració municipal, un increment aprovat pel Congrés dels Diputats per a compensar la pèrdua de poder adquisitiu causada per l’elevada inflació. Així mateix, també es va acordar aplicar aquest increment del 0,5% a les retribucions dels càrrecs electes amb dedicació exclusiva i parcial.

El Ple també va acordar amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte la CUP, que hi va votar en contra, l’adhesió a Aliança Educació 360. Es tracta d’una nova forma de concebre l’educació que promou i impulsa la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i de la qual en formem part ajuntaments, consells comarcals, entitats, centres educatius, grups de recerca i xarxes d’organitzacions socials, culturals i esportives i centres educatius d’arreu de Catalunya. Paral·lelament, la sessió va acordar per unanimitat l’addenda de modificació del conveni amb la Generalitat per a l’ampliació de 5 places concertades del servei de residència assistida de la Residència Municipal Can Comelles. Així mateix també és va aprovar per unanimitat la pròrroga del contracte de serveis de comunicacions fixes de veu i dades fins el 31 de maig de 2024 per un import de 19.659 euros iva inclòs i la pròrroga del contracte de serveis de comunicacions mòbils de veu i dades també fins el 31 de maig de 2024 i per un import d’11.333 euros iva inclòs.

Finalment, el Ple municipal va aprovar per unanimitat dues declaracions institucionals. La primera feia referència el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que apuntava que l’administració es compromet a “dedicar tots els esforços i recursos necessaris per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes” i reclamava que “per erradicar les violències masclistes, és imprescindible la implicació de tothom”. També es va validar una declaració institucional sobre el finançament local que insta el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l’Estat i de la Generalitat a una reforma estructural del finançament dels ens locals que asseguri el compliment del principi de suficiència financera i també reclama habilitar, de manera conjuntural, un repartiment més equitatiu dels tributs i els ingressos de l’Estat i que la participació dels ens locals es correspongui amb les seves competències.