Tanca
Esports 20 de febrer de 2024

El pavelló municipal El Castell ja disposa de dues pistes per a la pràctica del voleibol

El consistori ha realitzat diverses actuacions de millora a l’equipament municipal per a permetre-hi la pràctica competitiva d’aquest esport, com la col·locació de pals i xarxes i el pintat de les línies de delimitació de pistes. Paral·lelament, també s’hi han instal·lat dues noves cortines divisòries motoritzades per a l’òptima gestió de l’espai

El pavelló municipal El Castell disposa des d’aquesta setmana de dues pistes per a la pràctica esportiva del voleibol. Per a fer-ho possible, l’Ajuntament d’Esparreguera hi ha realitzat durant aquest mes de febrer diverses actuacions que inclouen el pintat de les línies de delimitació i el subministrament i col·locació de l’estructura que comprèn els pals i les xarxes. Així mateix, el consistori també ha instal·lat dues noves cortines divisòries motoritzades per a l’òptima gestió de l’espai. El pintat de línies i la instal·lació dels pals i xarxes ha tingut un cost d’adjudicació de 3.815 euros i ha anat a càrrec de l’empresa adjudicatària Talleres Palautordera, S.A, mentre que el cost d’adquisició de les noves cortines divisòries ha estat de 50.000 euros. A banda d’aquests treballs, també està previst realitzar properament altres millores en aquest equipament municipal, com la substitució dels armaris del material esportiu, la instal·lació de proteccions per a tot el perímetre lateral de la pista, la col·locació de proteccions per als pals de voleibol i l’adquisició d'una cadira d'àrbitre per a les competicions d’aquest esport.

La regidora d’Esports, Desirée Gómez, ha explicat que “l’objectiu d’aquestes actuacions és que l’entitat Club Vòlei Esparreguera pugui entrenar en un espai que compleixi amb les condicions que reclama la pràctica del seu esport, amb pistes i pals reglamentaris, per tal d’acompanyar-los en el seu propòsit d’assolir nivells de competició”. Així mateix, la regidora també ha apuntat que la substitució de les anteriors cortines divisòries per a una millor gestió de l’espai “era una actuació necessària que, a més, suposa una millora en comparació amb les que hi havia abans, ja que disposen d’un sistema motoritzat que en facilita la seva col·locació”. En referència a aquestes actuacions i a les que hi ha previstes per a dur a terme properament, Desirée Gómez ha subratllat que “poc a poc volem anar millorant el pavelló municipal per aconseguir una millor organització entre totes les entitats usuàries d’aquest equipament”.

Les actuacions realitzades al pavelló municipal El Castell han inclòs el pintat de línies amb marcatge segons les normes reglamentàries, amb línies de 5/10cm de gruix i l’aplicació d’una capa d’imprimació i de dues capes de poliuretà setinat de color. Així mateix, s’han adquirit pals de voleibol metàl·lics de 10 cm de diàmetre per a fixar a un encastat al parquet amb regulació d’alçada i dues unitats de xarxa de voleibol de competició de la mida oficial, 9,5 x 1 metres. També s’han instal·lat dos jocs de varilles delimitadores en franges vermelles i blanques i uns ancoratges metàl·lics per als pals amb tapa, dos per pista, col·locats encastats al paviment amb un acabat amb anella i tapa del mateix tipus de fusta que el parquet. Paral·lelament, s’han renovat les anteriors cortines divisòries, que permeten separar l’espai en tres pistes, amb dues noves cortines motoritzades d’elevació automàtica de 25 metres d’ample per 8,15 metres d’alçada, ignífugues i de lona.