Tanca
Esports 21 de setembre de 2023

Els Jocs Esportius Escolars amplien l’oferta i incorporen vòlei, atletisme i esports de raqueta

Les inscripcions per a participar en aquest programa per promoure la pràctica de l’activitat física entre els infants de primària de les escoles d’Esparreguera ja estan obertes. Les noves disciplines, juntament amb l’hoquei, se sumen als esports que ja es practicaven, el futbol sala, el bàsquet, l’handbol i el futbol 7

A l’octubre arrenca una nova edició dels Jocs Esportius Escolars, un programa d’activitat física impulsat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera adreçat a nens i nenes de 1r a 6è curs de primària que s’inicien en la pràctica de diferents esports col·lectius. Aquest any, l’activitat amplia l’oferta esportiva amb la incorporació de noves modalitats, com el vòlei, l’atletisme, l’hoquei i els esports de raqueta, que se sumen als que ja es practicaven fins ara, el futbol sala, el bàsquet, l’handbol i el futbol 7. L’activitat es realitza a les set escoles de primària del municipi, que realitzen dues hores d’entrenament a la setmana a les instal·lacions de la mateixa escola en horari extraescolar, i també hi ha competició a nivell local els dissabtes al matí. Les inscripcions dels Jocs Esportius Escolars ja estan obertes i es poden realitzar al Servei d’Esports, ubicat a la piscina de Can Pasqual, o a través del correu electrònic [email protected]. L’activitat segueix el calendari escolar, començarà el 2 d’octubre i s’allargarà fins a l’1 de juny, i la quota per participar-hi és de 80 euros anuals.

La regidora d’Esports, Desirée Gómez, ha explicat que “aquest curs s’ha ampliat l’oferta d’esports que es practicaran per treballar en una línia més poliesportiva per a incorporar als Jocs Esportius Escolars noves disciplines esportives que estan presents a la vila”. L’objectiu d’aquesta activitat és la formació integral dels infants a través d’una pràctica poliesportiva de la qual s’obté una millora general de les capacitats físiques bàsiques. Durant el primer trimestre es farà handbol, futbol sala i atletisme; el segon trimestre estarà dedicat al bàsquet, els esports de raquetes, el vòlei i l’hoquei i el tercer trimestre l’esport a practicar serà el futbol camp i l’atletisme. Els entrenaments i la competició dels Jocs Esportius Escolars s’estructuren per trimestres i segueixen el calendari escolar local. Es realitzen dues hores d’entrenament a la setmana a les instal·lacions de la mateixa escola.

Les sessions es fan en horari de 4.30 a 5.30 de la tarda i els dies varien en funció del centre. A l’escola Mare de Déu de la Muntanya els entrenaments seran dimarts i dijous; a l’escola Montserrat, dimecres i divendres; a l’escola Pau Vila, dimarts i divendres; a l’escola Les Roques Blaves dimarts i dijous; a l’escola Taquígraf Garriga, dilluns i dimecres; a l’escola cooperativa El Puig dilluns i dimecres; i a l’escola Estel dilluns i dimecres de 4.50 a 5.50 de la tarda. A més, durant l’any, es faran trobades quinzenals els dissabte matí a les pistes de la Zona Esportiva, el Pavelló Municipal i el Camp de Futbol Municipal. Per a la inscripció cal posar-se en contacte amb el Servei d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera o amb la persona responsable de cada centre escolar. La documentació que cal portar serà el full d’inscripció omplert, fotocòpia de les dades bancàries per domiciliar els rebuts on consti el nom del titular i fotocòpia del DNI del titular del compte. La quota per participar en els Jocs Esportius Escolars és de 80 euros anuals, amb una quota reduïda de 56 euros anuals per a famílies nombroses, monoparentals i infants amb discapacitat.