El Punt d’Informació i Atenció Juvenil (PIAJ) de Cal Trempat reobrirà aquest mes de març de dimarts a dissabte a la tarda per oferir un espai integral d’informació, orientació i assessorament per a joves d’entre 14 i 29 anys, així com un espai de trobada per fomentar la participació i la relació entre el jovent del municipi. El servei, que amplia la seva prestació horària, s’oferirà ara a través de la cooperativa L’eina, que ha estat l’adjudicatària de la dinamització de la població jove d’Esparreguera, una prestació que inclou també el punt d’informació mòbil als centres d’educació secundària (PIDCES) i el treball d’entorn jove. En total s’oferiran 26 hores setmanals d’actuacions dirigides als adolescents i joves amb l’objectiu de promoure el seu desenvolupament personal i autonomia. A causa de la situació d’emergència sanitària, totes les activitats que es duran a terme s’adaptaran als protocols vigents. El contracte d’aquest servei té una durada de 3 anys, sent susceptible de prorrogar-se un any més, i el pressupost d’adjudicació és de 70.171 euros iva inclòs.
Tot i que el servei de dinamització de la població jove ja es prestava fins al mes d’abril de 2020, quan va finalitzar l’anterior contracte, ara s’ha fet una nova licitació que n’amplia les hores i també les actuacions. El nou servei inclou, per una banda, el Punt d’Informació i Atenció Juvenil de Cal Trempat que obrirà els dimarts i dijous de 4.30 de la tarda a 8.30 del vespre i els divendres i dissabtes de 4.30 de la tarda a 9.30 del vespre per realitzar activitats o tallers d’acompanyament i suport, així com de caràcter més lúdic, segons els interessos o necessitats de la joventut en diversos àmbits, com l’emancipació, la transició escola-treball, l’associacionisme i la participació, l’oci alternatiu, la cultura, el lleure i la convivència. Des del servei es posarà especialment accent en aquells joves amb més dificultats d’inclusió, per tal d’afavorir l’equitat i la igualtat d’oportunitats. El Punt també estarà a disposició per a entitats juvenils del municipi per reunir-se, dur a terme activitats i oferir-los suport associatiu. L’espai jove de l’edifici de Cal Trempat , està ubicat a la planta baixa i compta amb un despatx, una ala específica pel Punt d’Informació i Atenció Juvenil i una aula amb ordinadors.
El regidor de Joventut, Emmanuel Ortí, ha assegurat que “volem que Cal Trempat esdevingui un local i un punt de trobada del jovent d’Esparreguera i, a partir d’aquí, generar sinèrgies entres els joves i l’Ajuntament, perquè fa temps que detectem que costa molt apropar-los a les mesures que engega el consistori en matèria de joventut i creiem que aquesta connexió és molt necessària”. Amb aquest objectiu una altra de les accions incloses en el servei de dinamització jove és el Punt d’Informació i Dinamització a Centres d’Educació Secundària, que és un punt mòbil que connecta el servei del PIAJ amb els i les joves dels instituts per oferir assessorament i informació. Aquest servei, que ja es prestava el curs passat, es realitzarà als centres d’educació secundària del municipi, l’IES El Cairat, l’IES El Castell i l’Escola Cooperativa El Puig, un dia a la setmana per fer una sessió mensual de 3 hores a cadascun dels centres en horari de matí.
La cooperativa L’Eina també realitzarà treball d’entorn, per fomentar la vinculació del Punt d’Informació i Atenció Juvenil amb el col·lectiu jove, identificar necessitats individuals i grupals, informar sobre recursos d’acompanyament personal i coordinar-se i treballar en xarxa amb la resta d’actors socials i comunitaris implicats en el desenvolupament dels i les joves. Aquest treball de dinamització i relació d’entorn engloba diferents accions. En primer lloc, la participació i dinamització en activitats puntuals que es programin a l’Espai Jove de la Biblioteca Municipal l’Ateneu d’Esparreguera. També es farà treball de carrer, amb la identificació i presència als espais públics i municipals on de forma habitual es troben els i les joves del municipi, per tal d’establir vincles i oferir suport des dels espais adreçats al col·lectiu. Una altra de les accions incloses és l’acompanyament familiar amb accions de caràcter preventiu i espais d’atenció directe a les famílies així com la intervenció i relació amb les entitats i associacions juvenils municipal per tal de millorar i potenciar tant les relacions entre l’administració i les entitats com la comunicació i treball cooperatiu.
Comparteix aquest contingut