Tanca
Participació Ciutadana Joventut 21 de setembre de 2021

En marxa un procés participatiu per recollir propostes pel Pla Jove d’Esparreguera

Està adreçat a persones d’entre 14 i 29 anys que resideixin al municipi i vulguin ajudar a dissenyar nous projectes i activitats adreçades a aquest col·lectiu. Per a participar-hi cal accedir a la plataforma web Esparreguera Decideix i respondre l’enquesta i/o formular iniciatives sobre diferents àmbits com esports, igualtat o salut emocional

Aquesta setmana, en el marc de la redacció del Pla Local de Joventut 2021-2024, l’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa un procés participatiu adreçat a tots els i les joves de 14 a 29 anys que viuen a la vila. La participació se centralitza en el portal web decidim.esparreguera.cat, des d’on els joves poden fer arribar les seves propostes sobre diferents àmbits com ara l’espai jove Cal Trempat, formació i treball, salut emocional, igualtat, digitalització o esports. Així mateix, també hi ha disponible una breu enquesta que consta de sis preguntes relacionades amb els mateixos àmbits. L’objectiu és conèixer la percepció dels i les joves sobre diferents matèries que els afecten i també sobre les polítiques municipals en matèria de joventut, així com recollir propostes d’accions concretes a desenvolupar al municipi. Tant l’enquesta com les propostes estaran obertes a la participació fins al dia 15 d’octubre. Aquesta serà la primera acció del procés participatiu, que també preveu crear dos grups de discussió amb joves de la vila.

El Pla Local de Joventut 2021-2024, promogut per l’Ajuntament d’Esparreguera, és un document que recull quina és la realitat i necessitats juvenils del municipi amb l’objectiu de planificar les polítiques i actuacions adreçades als joves per als propers anys, centrant-se en tres eixos principals: la transició escola-treball, la participació, i la salut mental i la identitat de gènere. El regidor de Joventut, Emmanuel Ortí, ha explicat que el pla va començar a redactar-se el passat mes de juny i, un cop finalitzada la primera fase de diagnosi de l’estat de les polítiques de joventut al municipi, aquesta setmana s’ha activat un procés participatiu perquè els joves residents a la vila puguin fer-nos arribar la seva opinió, idees i percepcions per ajudar-nos a confeccionar i orientar el nou Pla Local de Joventut”.

El procés participatiu consta de dues seccions. Per una banda, les persones joves poden enviar les seves propostes vinculades a vuit àmbits diferents, com són l’espai jove Cal Trempat, formació i treball, salut emocional, igualtat, participació, digitalització, esports, convivència, tot i que també s’accepten iniciatives sobre altres temes que puguin ser del seu interès. Per a fer propostes cal registrar-se a la plataforma Esparreguera Decideix i accedir al menú Propostes joves. Totes les idees que es facin arribar s’entregaran a l’equip tècnic de joventut per tal que n’avaluï la seva viabilitat. A banda, també es pot participar en l’enquesta, que es pot respondre des de la mateixa plataforma web, però sense necessitat d’estar-hi registrat. Es tracta d’un breu qüestionari per conèixer l’opinió dels joves sobre quin són els àmbits que consideren que haurien de ser prioritaris per la regidoria de Joventut, què troben a faltar o què no els agrada del municipi i quin tipus d’activitats adreçades a persones joves creuen que s’haurien de fer a la vila.

A més, durant el mes d’octubre i també dins del procés participatiu del Pla Local de Joventut, es crearan dos grups de discussió, en els quals un grups reduïts de persones intercanviaran opinions i idees entorn als àmbits prèviament definits. Concretament és previst obrir dos grups, un adreçat a adolescents de 14 a 18 anys, que faran sessions presencials, i un altre per a joves de 19 a 29 anys, que es reuniran telemàticament. Per a participar als grups de discussió cal posar-se en contacte amb joventut, a través del telèfon 678 080 474 o del correu electrònic [email protected]. El termini per a inscriure’s finalitzarà l'1 d’octubre.