Tanca
Joventut 5 de març de 2019

En marxa una enquesta en línia per a definir el nou espai juvenil de Cal Trempat

Aquest procés participatiu s’emmarca en la segona fase del Pla Jove i vol recollir propostes concretes en relació al nou equipament juvenil, la comunicació amb el jovent i els seus interessos en diferents àmbits

L’Ajuntament ha posat en marxa una enquesta en línia dirigida a joves entre 14 i 35 anys per conèixer com volen que sigui el nou espai juvenil de Cal Trempat. Aquest procés participatiu s’emmarca en la segona fase del Pla Jove d'Esparreguera i vol recollir idees i propostes concretes d'esparreguerins i esparreguerines en relació al nou equipament juvenil, la comunicació amb el jovent i els seus interessos en diferents àmbits. L’enquesta es podrà respondre a través del web municipal fins al dia 15 de març.

La primera fase de diagnosi del Pla Jove, que va arrencar a finals de 2016, va permetre conèixer la situació actual del jovent esparreguerí i detectar algunes mancances com la falta d’un espai de referència i trobada per a joves, la manca d'alternatives d'oci o la necessitat de reconnectar a nivell institucional amb ells. Ara aquesta segona fase se centra en el disseny de polítiques, projectes i actuacions concretes en sis àmbits seguint les línies estratègiques de la diagnosi: l’educació, el treball, la salut, la cohesió social, la participació i l’espai jove Cal Trempat. En aquest sentit, la Regidoria de Joventut ha obert un procés participatiu amb els i les joves del municipi per saber com volen que sigui aquest nou equipament juvenil.

“Volem conèixer l'opinió del jovent sobre com els agradaria que fossin les instal·lacions, els serveis que hauria de tenir, els horaris i dies d’obertura i la programació de les activitats, ja que ells seran els i les protagonistes d’aquest espai i volem donar-los veu en aquest nou projecte”, explica la cap de servei de Diversitat i Cicle de la Vida de l’Ajuntament d’Esparreguera, Ana Cortijo. Al llarg de la primera fase es van dur a terme jornades tècniques amb els diferents departaments de l’Ajuntament, grups de discussió amb joves del municipi i una enquesta en línia dirigida a la joventut per conèixer-ne les demandes. Aquesta darrera eina va ser la que millors resultats de participació va tenir i, per això, en aquesta segona fase s’ha optat per tornar a consultar als joves a través d’aquest sistema.

Actualment Esparreguera disposa d’un Punt d’Atenció Juvenil a Cal Trempat que està obert dimecres i dijous de 5 a 8 de la tarda i divendres de 7 de la tarda a 10 del vespre. A més, aquest punt es trasllada quinzenalment, els dilluns al matí, als instituts de la vila per atendre les demandes dels joves. Un dels objectius del Pla de Joventut és ampliar els horaris d’atenció de l’equipament per donar cabuda a totes les propostes que sorgeixin del procés participatiu i incrementar l’activitat del nou espai jove.