Tanca
Promoció Econòmica 11 de juny de 2024

Esparreguera celebra dissabte la 3a Fira de la Cervesa Artesana a la plaça del Centre

Aquesta tercera edició de la fira, organitzada conjuntament per l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits i l’Ajuntament, reunirà sis mestres cervesers de diferents indrets de Catalunya i tres restauradors de la vila. També hi haurà tast de cerveses i música en directe amb Dj’s Les Braves i el concert de Alricokoco

Esparreguera celebra aquest dissabte la tercera edició de la Fira de la Cervesa Artesana, organitzada per l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits i l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L’esdeveniment s’emmarca en el cicle de fires de promoció econòmica d’enguany i se celebrarà entre les 5 de la tarda i les 11 de la nit a la plaça del Centre, sota el lema Tradició i consum responsable. Enguany a l’esdeveniment hi participaran sis mestres cervesers vinguts de Malgrat de Mar, Cardedeu, Sant Boi de Llobregat, Sant Miquel de Balenyà, Sabadell i el barri del Poble Nou de Barcelona i també hi seran presents tres restauradors del municipi, La Volta, Deliciosus i Ataula, que oferiran diferents tastets gastronòmics. El programa de la fira inclou també un tast de cerveses artesanes i dues actuacions musicals a càrrec de Dj’s Les Braves i el grup de versions Alricokoco.

La regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha destacat que la Fira de la Cervesa Artesana “és el tret de sortida de les festes d’estiu a Esparreguera” i ha assegurat que “som una vila afortunada, perquè tenim una gran restauració i un sector de l’alimentació amb molt bon nivell, que ens converteixen en un referent comarcal en aquests àmbits”. La regidora també ha volgut agrair la tasca de l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits: “Està fent molt bona feina, perquè tant aquesta fira com la Fira del Vi són esdeveniments que dinamitzen molta la vila i ajuden a que els nostres restaurants i comerços es donin a conèixer a la comarca”. La fira vol promoure la cervesa artesana amb els objectius d’apropar aquesta beguda produïda artesanalment al públic i, al mateix temps, promocionar l’hostaleria del municipi i oferir una activitat amb prou valor afegit perquè les persones triïn Esparreguera per passar la tarda i la nit de dissabte.

Les cerveses artesanes que es podran tastar en aquesta tercera edició de la fira seran St Roch de Malgrat de Mar, Comic Beer de Cardedeu, Bierboi de Sant Boi de Llobregat, Engorile de Sant Miquel de Balenyà, Rotten Brewery de Sabadell i JK del barri de Poble Nou de Barcelona. El membre de l’associació Club Cultural Gastronòmic Sentits, Jordi Isard, ha explicat que “hi haurà diferents estils de cervesa artesana perquè tothom pugui triar el que més li agrada” i ha avançat que, enguany com a novetat, les persones que participin en el tast de cervesa podran votar quina és la millor cervesa de la fira. Així mateix, les persones assistents a la fira també podran tastar l'oferta culinària presentada per tres restauradors d’Esparreguera: La Volta, Deliciosus i Ataula. A partir de les 5 de la tarda es podrà comprar el got de la fira a la carpa de l’organització i amb aquest got es podrà anar a qualsevol estand i abonar allà el cost d'allò que es consumeixi. A més, també es poden comprar anticipadament tiquets gastronòmics als restaurants que participen a la fira.

La fira comptarà també amb un programa d’activitats que començarà a les 5 de la tarda amb l’inici del tast de cerveses artesanes. El preu és de 10 euros i inclou got personalitzat de la fira, tast de sis cerveses artesanes, una de cada mestre cerveser, i un tiquet gastronòmic. Per a participar-hi, cal inscripció prèvia a Cal Sant. A la mateixa hora començarà la primera actuació musical de la jornada amb les Dj’s Les Braves, a les 8 del vespre es farà una rifa de lots de regal per a les persones assistents i a les 9 de la nit el concert de Alricokoco posarà el punt i final a la tercera edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Esparreguera.