Tanca
Promoció Econòmica Comerç 11 de desembre de 2023

La Fira de Santa Llúcia omplirà aquest cap de setmana Esparreguera d’ambient nadalenc

La fira, que estarà al carrer dels Arbres i obrirà al públic dissabte de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre i diumenge de 10 del matí a 2 del migdia, comptarà amb 30 parades de comerços, artesans i entitats. Així mateix, hi haurà espectacles itinerants, es faran diverses demostracions i tallers d'oficis i la plaça de Santa Eulàlia acollirà un Happy Market i jocs gegants

La tradicional Fira de Santa Llúcia torna aquest cap de setmana a Esparreguera amb una trentena de parades d’artesania, regals, moda, complements i productes nadalencs que ompliran d’ambient festiu el carrer dels Arbres, la plaça de la Pagesia i la plaça de la Constitució. La fira, organitzada per l’Ajuntament d’Esparreguera, es podrà visitar dissabte 16 de desembre, de 10 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre, i diumenge 17 de desembre de 10 del matí a 2 del migdia. Durant la fira es realitzaran diverses demostracions i tallers gratuïts d’oficis artesans que permetran al públic assistent aprendre a tallar sabó, fer manualitats nadalenques, joies o punts de llibres, entre d’altres. A més, hi haurà activitats paral·leles com una mostra de dansa, dos espectacles musicals itinerants a càrrec de les companyies LaDinamo i Brincadeira, una jam de swing i un vermut i quinto solidari de Nadal. Paral·lelament, la plaça de Santa Eulàlia acollirà de divendres a diumenge un Happy Market, un espai de joc simbòlic pensat per als més petits amb foodtrucks, paradetes de cafè i zones de descans així com 45 jocs gegants, tant de taula com tradicionals, pensats per al públic familiar.

La fira de Santa Llúcia, que torna un any més al carrer dels Arbres, és l’activitat comercial estrella de la programació de Nadal i Reis d’Esparreguera. La regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha destacat que “la fira és un bon moment perquè els esparreguerins i esparreguerines sortim al carrer, coneguem allò que fan els nostres artesans i allò que ens ofereix el nostre comerç. Esparreguera ha de ser la nostra primera opció, no només perquè l'estimem, sinó perquè Esparreguera pot”.  Enguany la fira acollirà una trentena de paradetes, de les quals 13 seran d’artesans i artesanes, la gran majoria sota l’aixopluc de l’Associació Artesans d’Esparreguera. També hi haurà 10 de comerços, 3 expositors d’alimentació i 5 paradetes d’entitats del municipi vinculades al món de l’esport, el lleure o l’educació. Vilardosa ha destacat també la celebració de diverses activitats complementàries al voltant de la fira, que permeten crear sinèrgies entre cultura, comerç i promoció econòmica amb l’objectiu de proporcionar diferents al·licients a la ciutadania que s’acosti a visitar la fira.

El dissabte hi haurà 12 tallers gratuïts que es podran fer en diferents horaris a les paradetes de la fira. Així, d’11 a 12 del migdia, es podrà aprendre a tallar el sabó amb Mercè Rigol, de l’Associació Artesans d’Esparreguera; d’11 a 1.30 es podrà fer decoració de Nadal amb fibres naturals, a càrrec de LaraTelier Camins d’artesania; i de 10 a 11 i de 5 a 8 del vespre Vitrubio Acadèmia d’Art proposa decorar una peça de Nadal. Així mateix, Sparagaria Core organitza un “Face Painting” amb temàtica nadalenca, globofleixa, manualitats nadalenques i mini show amb Elfos” d’11 a 1 del migdia. La Utòpica Llibreria proposa fer un punt de llibre d’11 a 1 del migdia i Can Rial (El Bruc) fer postals de Nadal amb ganxet, d’11 a 1 del migdia. També es podran fer arracades amb Margot Joies d’11 a 12 del migdia i braçalets amb Rosita Joies d’11 a 12 i de 5 a 6 de la tarda; i Dolors Aresté farà un taller de preparació de menjars amb la Thermomix d’11 a 1 i de 6 a 8 del vespre. A més, s’oferirà un taller de decoració de bols a Ceràmiques Sedó, de 10 a 1 del migdia, amb reserva prèvia al 650 259 953 i un taller de xapes nadalenques a càrrec de Contracoop SCCL de 10 a 1.30 del migdia. El diumenge 17 de desembre, de 10 a 11 del matí Vitrubio Acadèmia d’Art proposa decorar una peça de Nadal i d’11 a 1 del migdia es podrà fer un punt de llibre a La Utòpica Llibreria.

La plaça de Santa Eulàlia serà l’escenari del Happy Market i Jocs gegants, un espai de joc simbòlic que recrea un mercat i permet als infants imitar la vida dels adults. Així hi haurà FoodTrucks per jugar a vendre i a comprar pizza, hotdogs, gelats; paradetes de cafè, zona de barbacoa i espais on poder-se relaxar i menjar amb tauletes i cadires de tot tipus dins d'un ambient fresc ple de vegetació. A més, també hi haurà jocs de taula gegants per a totes les edats, com un "Quatre en ratlla" de més d’un metre d’alçada, el "Qui és qui" de dos metres de llargada, el joc de "L'oca" i altres jocs per desenvolupar l'enginy, la memòria i l'habilitat. A més, hi haurà 45 jocs tradicionals repartits en sis estructures de fusta que faran que els nens i les nenes, els pares i mares potenciïn l’agilitat, l’equilibri, l’habilitat i l’organització entre ells. El Happy Market i els jocs gegants estaran oberts divendres 15 de desembre de 4.30 a 7.30 del vespre, dissabte 16 de desembre d’11 a 2 del migdia i de 4.30 a 7.30 del vespre i diumenge 17 de desembre d’11 a 2 del migdia. L’espai de jocs tindrà una zona tranquil·la pensada i habilitada per a totes aquelles persones amb hipersensibilitat sensorial, TEA o algun tipus de diversitat funcional que vulgui gaudir-ne de forma relaxada i s’habilitarà com a zona tranquil·la el diumenge 17 de desembre d’11 a 12 del migdia.

També hi haurà altres activitats paral·leles que es duran a terme al llarg del cap de setmana en el marc de la Fira de Santa Llúcia. Així, el dissabte 16 de desembre a les 11 del matí la plaça de l’Ajuntament serà l’escenari de la mostra de dansa de La Rock Dance Center i MOV Estudi de Dansa. A les 6 de la tarda s’iniciarà l’espectacle itinerant Music on cycles a càrrec de LaDinamo, que recorrerà la plaça de l’Ajuntament, els carrers Gran, del Taquígraf Garriga, dels Arbres, de Sant Antoni, de Sant Miquel, de Sant Joan, de Baix, de l’Hospital i plaça de l’Ajuntament a ritme de funk sobre rodes. I a les 6.30 de la tarda la plaça de l’Ajuntament acollirà una jam de swing, una ballada de swing, oberta i gratuïta per a tothom amb el trio Happy Jazz Feetwarmers, organitzada Moreneta Swing. I el diumenge 17 de desembre a les 11.45 la Barraka alternativa organitza un vermut popular i un quinto de Nadal solidari, a la plaça de la Constitució i a les 12 del migdia la companyia de percussió Brincadeira recorrerà els carrers del centre de la vila amb el seu espectacle itinerant Vertical.