Tanca
Gent Gran 15 de setembre de 2023

Esparreguera celebra la 7a Setmana de la Gent Gran amb una vintena d’activitats

La programació, que comença dilluns 18 de setembre, inclou, entre d’altres, xerrades i tallers vinculats a la salut, actuacions teatrals, musicals i de circ, exhibicions de taitxí, ioga i gimnàstica suau, un campionat de canastra, una paella popular i el tradicional homenatge a totes les persones grans d’Esparreguera. Els actes clouran diumenge 24 de setembre amb un ball popular

El proper dilluns comença la Setmana de la Gent Gran, que enguany arriba a la seva setena edició amb una vintena d’activitats culturals i lúdiques que ompliran diversos espais del municipi la setmana del 18 al 24 de setembre. La programació inclou exhibicions de diferents activitats com gimnàstica suau, taitxí, ioga i xerrades vinculades a la salut, la sexualitat, la seguretat i les prestacions socials per a persones grans. També hi haurà actuacions musicals diverses, des d’havaneres a sevillanes o ball en línia, actuacions teatrals amb el grup de teatre Apassionats i un espectacle de circ “White Bottom”, que també forma part de la tercera edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera. Totes les activitats són gratuïtes, però algunes necessiten inscripció prèvia. Els tiquets i les inscripcions s’han pogut recollir durant tota aquesta setmana i també avui, al vestíbul del Centre Dual. La Setmana +65 compta, com és habitual, amb la participació de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, que organitzen una xerrada sobre sexualitat, un taller risoteràpia i una xerrada per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer.

La regidora de Gent Gran, Sandra Chaparro, ha explicat que “la Setmana +65 és el plat fort de la programació de l’any de la regidoria, una setmana que la gent gran d’Esparreguera espera i en la que participa activament, juntament amb la regidoria, en la programació de les activitats”. La majoria d’activitats es duran a terme al Centre Dual i la plaça de la Pagesia, però també n’hi haurà al Teatre de La Passió i al jardí de la Residència Municipal Can Comelles. La regidora subratlla que “la programació inclou, a banda de diferents propostes lúdiques i culturals, exhibicions obertes de les activitats que es fan durant tot l’any al Centre Dual, com la gimnàstica suau, el taitxí, el ioga, i també tallers com el de memòria i risoteràpia, perquè la gent conegui les activitats que s’imparteixen destinades a aquesta etapa de la vida, que és una etapa molt activa”.

Les activitats començaran dilluns 18 de setembre a les 10 del matí amb una exhibició de gimnàstica suau amb Pepi Aguayo, a la plaça de la Pagesia. El matí seguirà a les 11.30 del matí amb una xerrada sobre sexualitat +65, a càrrec de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i, seguidament, a les 12.30, es farà una sessió de tupersex a la planta baixa del Centre Dual. La programació d’aquest primer dia de la Setmana +65 clourà a les 6 de la tarda amb l’actuació del grup de teatre Apassionats, a la plaça de la Pagesia. El dimarts 19 de setembre arrencarà a les 10 del matí a la plaça de la Pagesia amb una exhibició de taitxí amb Carmen Prats i seguirà a les 11.30 amb una xerrada sobre seguretat a càrrec dels Mossos d’Esquadra, al Centre Dual. A partir de les 5 de la tarda tindrà lloc el campionat de canastra, que es farà al Centre Dual i per a participar-hi es requereix inscripció prèvia. I a les 6 de la tarda hi haurà l’actuació del grup d’havaneres Mar Endins, a la plaça de la Pagesia.

La programació del dimecres 20 de setembre s’iniciarà a les 10 del matí amb una exhibició de ioga amb Pepi Aguayo, a la plaça de la Pagesia; a les 11, s’ha programat una activitat d’estimulació amb música, oberta a tothom, al jardí de la residència vella de Can Comelles; i a les 11.30 tindrà lloc la xerrada “Serveis i prestacions per a les persones grans” a càrrec dels Serveis Socials municipals, al Centre Dual. A les 6 de la tarda la plaça de la Pagesia es transformarà en l’escenari de l’espectacle "White Bottom" amb Ramiro Vergaz, que també forma part de la programació de la tercera edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera. Es tracta d’un espectacle d’esports, dansa, humor i acrobàcies, en el qual dues dones de neteja avorrides de la seva rutina diària entren en un món de somni en el que la seva jornada laboral és retransmesa com si es tractés d’una competició olímpica.

 La Setmana de la Gent Gran seguirà dijous 21 de setembre a les 11.30 del matí amb la xerrada “Cuidem la memòria”, que durà a terme l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer, a la planta baixa del Centre Dual, en commemoració de Dia Mundial de l’Alzheimer. La tarda seguirà amb una nova jornada del campionat de canastra, a partir de les 5 al Centre Dual, i una sessió de ball en línia amb Jose Luis Aguado, a les 6 de la tarda a la plaça de la Pagesia. El divendres 22 de setembre la programació d’aquesta setena edició inclou, a les 11.30 del matí, un taller de Risoteràpia organitzat per l’AFA, al Centre Dual i, a les 6 de la tarda, una exhibició de sevillanes amb José Ortega i Rai Raser, a la plaça de la Pagesia.

El dissabte 23 de setembre a la 1.30 del migdia es farà la paella popular, al carrer dels Arbres. Per a poder participar-hi és imprescindible haver recollit prèviament els tiquets al Centre Dual. En cas de temps inestable, l’activitat es realitzarà a l’escola Les Roques Blaves. I a les 6 de la tarda, al Teatre de La Passió, tindrà lloc l’homenatge a totes les persones grans d’Esparreguera i l’obra “Amor del bo”, a càrrec del grup de teatre Apassionats de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera. La Setmana +65 clourà el diumenge 24 de setembre a les 6 de la tarda, amb un ball de cloenda a càrrec del grup Orgue de Gats, a la plaça de la Pagesia. En cas de pluja, el ball també es faria a l’escola Les Roques Blaves.