Tanca
Gent Gran 25 de setembre de 2023

La Setmana de la Gent Gran d’Esparreguera clou amb una gran participació

Més de 500 persones van assistir dissabte a l’homenatge a totes les persones grans de la vila i 250 van participar en la paella popular que es va fer al carrer dels Arbres. Enguany la Setmana + 65 ha programat, entre el 18 i el 24 de setembre, una vintena d’activitats culturals i lúdiques adreçades a aquest col·lectiu en diversos espais del municipi

La Setmana de la Gent Gran d’Esparreguera va cloure ahir la seva setena edició amb una gran participació en la vintena d’activitats que s’han programat entre el 18 i el 24 de setembre. El ball de cloenda a càrrec del grup Orgue de Gats a la plaça de la Pagesia va posar el punt i final a set dies d’actes lúdics, culturals i informatius organitzats per la Regidoria de Gent Gran amb la col·laboració de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat. Entre les activitats més concorregudes destaca l’homenatge a totes les persones grans d’Esparreguera que dissabte a la tarda va reunir més de 500 persones al Teatre de La Passió i la paella popular, que va comptar amb 250 comensals al carrer dels Arbres. A més, en aquesta edició la Residència Municipal Can Comelles ha tornat a participar en els actes programats, amb una activitat d’estimulació amb música als jardins de la residència vella. La programació ha comptat també amb actuacions musicals, teatrals i de circ, exhibicions de diferents activitats com gimnàstica suau, taitxí, ioga i xerrades vinculades a la salut, la sexualitat, la seguretat i les prestacions socials per a persones grans.

La regidora de Gent Gran, Sandra Chaparro, ha assegurat que “la setena edició de la Setmana de la Gent Gran ha estat un èxit de participació de tota la gent gran d’Esparreguera i també de les diferents entitats que hi col·laboren activament i que han ofert una mostra de tota la feina que es fa durant tot l’any, tant dins de les associacions com des de la regidoria, amb l’objectiu de donar visibilitat a les persones majors de 65 anys com a part activa de la vida del poble”. Totes les activitats programades eren gratuïtes i han tingut com a escenaris principals al Centre Dual i la plaça de la Pagesia, tot i que també s’han fet actes al Teatre de La Passió i al jardí de la Residència Municipal Can Comelles. L’activitat que va comptar amb més assistència va ser l’homenatge a totes les persones grans d’Esparreguera i l’obra “Amor del bo”, a càrrec del grup de teatre Apassionats de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, a la qual van assistir més de 500 persones i la tradicional paella, que va comptar amb 250 comensals.

“En general totes les activitats han tingut una bona resposta de públic, els espectacles que hem programat a les tardes a la plaça de la Pagesia han comptat amb una mitjana de 200 persones, les exhibicions del matí amb una cinquantena i a les xerrades que s’han fet al Centre Dual hi han assistit entre unes trentena i una cinquantena de persones”, ha explicat Chaparro, que ha apuntat que les xerrades que han tingut més èxit són la de Sexualitat +65, la de seguretat a càrrec dels Mossos d’Esquadra i la sessió de tupersex i també ha destacat l’afluència d’activitats com el ball en línia, les havaneres i les representacions teatrals del grup de teatre Apassionats. D’altra banda, la regidora també ha volgut destacar que “enguany, després de les restriccions de la pandèmia, hem tornar a obrir de nou la residència municipal a les activitats programades i les persones usuàries del Centre de Dia, de la residència assistida i també del TOCC han pogut participar activament en la Setmana + 65”. En aquesta setena edició, l’Ajuntament ha repartit entre tots els participants a les activitats 700 bosses i 500 samarretes commemoratives.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va subratllar, durant l’acte d’homenatge a la gent gran, “la importància de la vida associativa a partir dels 65 anys” i que “tenim la sort de tenir l’Associació de Pensionistes i Jubilats, que fa una feina de cohesió social, de copsar i transmetre necessitats, de treballar plegats, de ser crítics i perseverants per a millorar Esparreguera amb una mirada plural”. L’alcalde va recordar que la Setmana de la Gent Gran es va iniciar fa set anys amb l’objectiu de “defensar la mirada de les persones majors de 65 anys en una setmana de gaudi, però que té també una mirada reivindicativa, per a visibilitzar un col·lectiu que no podem permetre que es discrimini”. Per la seva banda, la regidora de Gent Gran va apuntar, durant l’homenatge, que “a Esparreguera el 16,4% dels habitants tenen més de 65 anys, en total unes 3.700 persones que formen un col·lectiu actiu, amb drets i necessitats específiques que des de la regidoria tenim la tasca d’escoltar, perquè puguin viure amb llibertat i independència, perquè puguin rebre l’assistència que necessiten i perquè puguin seguir participant en la vida política i social del poble”.