Tanca
Promoció Econòmica Comerç 11 d’octubre de 2022

Esparreguera celebra la 8a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia

L’esdeveniment, que se celebrarà aquest dissabte a la tarda a la plaça del Centre, reunirà una quinzena d’expositors de cellers, bodegues i restauració, tant local com d’altres indrets de Catalunya. Aquest any, a part dels vins, també hi haurà representació de begudes escumoses i s’incrementa l’oferta gastronòmica amb la presència de cinc restaurants d’Esparreguera

Esparreguera celebra aquest dissabte, 15 d'octubre, la 8a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia, que tindrà lloc de 5 de la tarda a 10.30 de la nit a la plaça del Centre. Enguany la fira tindrà un total de quinze expositors, deu dels quals seran de cellers i bodegues de vins i begudes escumoses representatives de diferents denominacions d’origen catalanes, entre les quals n’hi haurà dues de locals. Així mateix, en aquest edició s’amplia l’oferta gastronòmica amb cinc estands de restauració local. La fira, que està organitzada per l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera, concentrarà l’activitat dissabte a la tarda, quan se celebrarà la final del 4a Concurs de tast de vins a cegues per parelles i també hi haurà música en directe a càrrec del grup Her Majesty Band, però també programa algunes activitats demà dimecres 12 d’octubre.

La Fira del Vi i de la Gastronomia, que porta per lema “tradició i consum responsable”, comptarà amb deu carpes de bodegues i cellers, dels quals dos seran d’empreses i productors locals, Ca n’Estruc Vila Viniteca i el Rebost del Montserratí. La resta estaran ocupades pels convidats d’enguany, Rendé Masdeu de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), les bodegues Costers de Sió de Balaguer (la Noguera), Vila Arnau de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), I tant vins de la Terra Alta, Castellroig de Subirats (Alt Penedès), el celler Ca n’Estella de Sant Esteve Sesrovires i Ramon Canals de Castellví de Rosanes. El president de l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits, Jaume Llorenç, ha explicat que “sempre busquem potenciar el comerç i els productors locals, però també donar a conèixer a la ciutadania una representació variada de les diferents DO de Catalunya buscant també la proximitat i el producte de qualitat”.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Miguel Àngel Bajo, ha explicat que “es tracta d’un esdeveniment per promocionar el comerç i les empreses locals, els productes de la terra i la restauració de la vila” i alhora “és també un reclam turístic, per atraure visitants de fora del municipi i mostrar-los tot allò que pot oferir Esparreguera en el món del vi i la gastronomia”.  A banda dels vins i caves, també hi haurà oferta gastronòmica de la mà de cinc restaurants de la vila, Deliciosus, Land restaurant vegetarià, L’Hort by El Tirol, Paniagua i La Volta. La fira arrencarà a les 5 de la tarda amb la final del 4a Concurs de tast de vins a cegues per parelles, a les 6.30 hi haurà la inauguració oficial a càrrec dels organitzadors i a partir de les 8.30 del vespre es podrà gaudir de la música en directe del grup targarí Her Majesty Band. Els tiquets es podran adquirir el mateix dia de la fira a la carpa de l’organització, ubicada a la mateixa plaça del Centre, el preu del tiquet únic serà de 2,5 euros i també es vendran paquet de 4 tiquets per 10 euros i de 9 tiquets per 20 euros.

Tot i que l’activitat de la fira es concentrarà dissabte a la tarda a la plaça del Centre, també s’han programat altres activitats que tindran lloc a Cal Sant, com l’esmorzar de forquilla de dissabte a les 10 del matí, en el qual hi haurà maridatge amb vins negres de tot el món de la mà de Ca n’Estruc Vila Viniteca. I demà, dimecres 12 d’octubre, a les 6 de la tarda començarà la 4a edició del 4a Concurs de tast de vins a cegues per parelles, a les 8 del vespre hi haurà la presentació del nou vi del celler Rendé Masdéu i, seguidament, l’exposició dels avenços del projecte solidari Mbegu. La fira compta amb la col·laboració econòmica de la Diputació de Barcelona.