Tanca
Gent Gran 16 de setembre de 2022

Esparreguera celebra la Setmana +65 amb una vintena d’activitats per a la gent gran

El programa, que es durà a terme del 19 al 25 de setembre, inclou visites culturals, xerrades i tallers vinculats amb la salut, actuacions teatrals, musicals i de circ, exhibicions de ball i de taitxí, un campionat de canastra, una paella popular i el tradicional homenatge a totes les persones grans d’Esparreguera, que es farà el diumenge a la tarda al Teatre de La Passió

El proper dilluns comença la sisena edició de la Setmana +65, adreçada a la gent gran d'Esparreguera, que ve carregada d’activitats culturals i lúdiques que ompliran diversos espais del municipi la setmana del 19 al 25 de setembre. Algunes de les activitats a destacar són les visites guiades al campanar i al Museu de la Colònia Sedó i l’espectacle de circ Ohlimpiadas, que es representarà el dimecres a la tarda a la plaça de la Pagesia i que forma part de la segona edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera. Així mateix, també s’han programat xerrades, tallers, exhibicions i espectacles especialment adreçats a la gent gran del municipi. Totes les activitats són gratuïtes, però algunes necessiten inscripció prèvia. Els tiquets i les inscripcions s’han pogut recollir durant tota aquesta setmana i també avui, de 5 a 7 de la tarda al vestíbul del Centre Dual. La Setmana + 65 compta, com és habitual, amb la participació de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i de l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, que organitzen una xerrada sobre sexualitat i un taller per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer.

Les activitats començaran dilluns 19 de setembre a les 10.30 del matí amb una xerrada sobre sexualitat +65, a càrrec de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i, seguidament, a les 11.30, es farà una sessió de tapersex a la planta baixa del Centre Dual. La programació d’aquest primer dia de la Setmana + 65 clourà a les 6 de la tarda amb l’actuació del Coro Rociero i del Duet JJ,  a la plaça de la Pagesia. El dimarts 20 de setembre arrencarà a les 10.30 del matí amb una visita al campanar, per a la qual cal inscripció prèvia, i a la mateixa hora, la plaça de la Pagesia serà l’escenari d’una exhibició de taitxí a càrrec del grup de l’Associació de Jubilats. A les 5.30 de la tarda tindrà lloc el campionat de canastra, que es farà al Centre Dual i per a participar-hi es requereix inscripció prèvia. I a les 6 de la tarda hi haurà exhibició de balls en línia a càrrec dels grups de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, a la plaça de la Pagesia.

La programació del dimecres 21 de setembre s’iniciarà a les 10 del matí amb una visita al Museu de la Colònia Sedó, que requereix inscripció prèvia, i a les 10.30, en commemoració de Dia Mundial de l’Alzheimer, es farà el taller “Estimular la memòria amb noves tecnologies” a càrrec de l’Associació de Familiars de Malats d’Alzheimer, a la planta baixa del Centre Dual. Per a participar-hi es necessita inscripció prèvia. A les 6 de la tarda la plaça de la Pagesia es transformarà en l’escenari de l’espectacle Ohlimpiadas, de la companyia gallega La Sincro, que també forma part de la programació de la segona edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera. Es tracta d’un espectacle d’esports, dansa, humor i acrobàcies, en el qual dues dones de neteja avorrides de la seva rutina diària entren en un món de somni en el que la seva jornada laboral és retransmesa com si es tractés d’una competició olímpica.

La Setmana + 65 seguirà dijous 22 de setembre a les 10.30 del matí amb una visita cultural pel poble, per a la qual es requereix inscripció prèvia. A les 5.30 de la tarda es farà el campionat de canastra al Centre Dual i a les 6, tindrà lloc l’espectacle Apassionats pels musicals a càrrec del grup de teatre Apassionats, a la plaça de la Pagesia. El divendres 23 de setembre a les 10.30 del matí s’ha programat la xerrada sobre alimentació saludable, a càrrec de Patrícia Duran Alert, nutricionista de l’EAP Esparreguera i Abrera, a la planta baixa del Centre Dual. I a les 6 de la tarda, la plaça de la Pagesia acollirà l’actuació del grup vocal Cante Diem, format per alumnes de cant clàssic de l’Escola Municipal de Música i Dansa. El dissabte 24 de setembre a les 2 del migdia es farà la paella popular +65, a la plaça de la Pagesia i al carrer dels Arbres. Per a poder participar-hi és imprescindible la inscripció prèvia. I a les 5.30 de la tarda i en el mateix escenari, hi haurà ball popular a càrrec del grup Orgue de Gats. En cas de temps inestable, les dues activitats es realitzaran a l’Escola de les Roques Blaves. La Setmana + 65 clourà el diumenge 25 de setembre a les 6 de la tarda amb l’espectacle musical Sempre amb tu, a càrrec del grup Apassionats de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera. I, tot seguit, es farà l’homenatge a totes les persones grans d’Esparreguera al Teatre de La Passió.