Esparreguera va celebrar dissabte un acte en record de totes les persones víctimes de la covid-19 i també d’homenatge al personal sanitari i als professionals que van estar a primera línia durant la pandèmia. L’acte, que va reunir més de vuitanta persones al parc de la Vila, va comptar amb les intervencions de l’alcalde, Eduard Rivas; el primer tinent d’alcalde, Juan Jurado; la directora de la residència municipal Can Comelles, Neus Montserrat; el director de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez; i el vilatà Àlex Sala. Els assistents van tenir un record per a les víctimes i els seus familiars i van reconèixer també les entitats que van prestar serveis essencials durant el confinament. L’homenatge, que s’havia d’haver celebrat l’any passat i s’ha posposat fins a dues vegades a causa de la situació d’emergència sanitària, va culminar amb una ofrena floral a l’alzina que homenatja els esparreguerins i les esparreguerines que han patit els efectes de la pandèmia.
Durant la seva intervenció l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va assegurar que “amb aquest acte volem retre homenatge a totes les víctimes de la covid-19 i alhora també volem reivindicar la resiliència, la fraternitat i la solidaritat que ha demostrat la nostra societat durant tots aquests mesos”, uns valors que “han de perdurar després de la pandèmia per ser garantia i motor del progrés dels anys que vindran”. L’alcalde va agrair també la tasca de tot el personal municipal que va estar a primera línia des del primer moment per seguir prestant atenció a la ciutadania, des de la Policia Local, el personal de la residència municipal Can Comelles, les netejadores, el personal de l’OAC, de la brigada municipal i de Serveis Socials.
Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Juan Jurado, va subratllar que “malgrat tot el mal que ens ha fet i les vides que ens ha pres, la pandèmia també ens ha ensenyat moltes coses, com a ser solidaris i a donar les gràcies, en veu alta i en majúscules”. En aquest sentit va voler reconèixer “als sanitaris, que dediquen la seva vida a acompanyar-nos en els moments més difícils; als autònoms, empresaris, comerciants i treballadors en general que han sabut estar a l’alçada de les circumstàncies; als qui dediquen la vida a estar al costat de la nostra gent gran i als qui a través del voluntariat i de l’acció altruista han deixat de banda els seus interessos per posar-se al servei de la comunitat”.
En l’acte també va intervenir la directora de la residència municipal Can Comelles, Neus Montserrat, qui va llegir diferents escrits de persones residents, famílies i personal del centre i va afirmar que “el que ha aguantat la nostra gent gran, familiars, treballadors i treballadores és admirable i increïble” i va destacar que “tothom s’ha esforçat al màxim per protegir la vida de la nostra gent gran”. I el director de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, que va explicar “la difícil situació” que van viure al centre hospitalari, especialment durant la primera onada, perquè l’emergència sanitària provocada per la covid-19 va provocar una situació totalment nova que ningú sabia ben bé gestionar. El director va apuntar també que la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha estat guanyadora del Premi Best Spanish Hospitals Awards (BSH) en processos de l’aparell circulatori i respiratori com a millor hospital dins del grup d’hospitals bàsics i comarcals.
La intervenció més emotiva de l’acte va ser la del vilatà Àlex Sala, qui a finals de març de 2020 va ingressar a l’Hospital Universitari General de Catalunya, on un equip mèdic li va salvar la vida després d’una infecció molt greu de covid-19. Sala va posar en valor la tasca realitzada al personal sanitari a qui va agrair la “tenacitat, el treball en equip i la seva implicació personal i professional” durant tots els mesos de pandèmia i va remarcar també que l’emergència sanitària ens ha ensenyat que hem de ser conscients de la nostra precarietat, i això no significa estar sempre pensant en les grans amenaces; sinó prendre’ns-les seriosament i valorar allò que és realment important.
L’acte va finalitzar amb una ofrena floral als peus de l’alzina, plantada l’any passat per a totes les víctimes de la covid-19, que va comptar amb la interpretació musical en directe de la solista Paula García, de l’Associació Beques Lola Lizaran, amb acompanyament de guitarra. L’arbre conté una inscripció on s’hi pot llegir: “Aquest arbre autòcton de Catalunya és una alzina surera. Va ser plantat en memòria de totes les veïnes i veïns d’Esparreguera que ens van deixar durant la pandèmia de la covid-19, i també per totes les persones que van treballar de valent per tal que no trobéssim a faltar a ningú més.”
Comparteix aquest contingut