Tanca
Cultura i Festes 17 de gener de 2024

Esparreguera s’adhereix a la iniciativa CineXic per a impulsar el cinema infantil en català

Les projeccions de les pel·lícules es faran un dissabte al mes a les 11.30 del matí a la sala d’actes de Can Pasqual. La primera proposta arriba aquest dissabte 20 de gener amb el film d’animació txec “Ratolins i guineus. Una amistat d'un altre món”. Les entrades ja estan a la venda a través de la web entrades.esparreguera.cat

Esparreguera participa des d’aquest any en el programa CineXic, una iniciativa de difusió del cinema infantil en català impulsada per l’entitat Òmnium Cultural. El projecte compta amb una programació regular i estable de cinema familiar en català a 85 espais i sales de projecció de Catalunya. A Esparreguera es passarà una pel·lícula al mes, de gener a maig i d’octubre a desembre, amb vuit projeccions en total que es faran dissabte a les 11.30 del matí a la sala d’actes de Can Pasqual, que disposa d’un nou projector i un sistema d’àudio renovat. La primera pel·lícula es podrà veure aquest dissabte 20 de gener i serà “Ratolins i guineus. Una amistat d'un altre món”,  un film d’animació txec del 2021 dels directors Jan Bubeníček i Denisa Grimmová guanyador del Premi Lleó Txec a la millor pel·lícula d'animació el 2022. Les entrades ja es poden adquirir a través de la web entrades.esparreguera.cat, amb un preu de 4,50 euros per a l’entrada general i 3 euros per a la reduïda.

Aquesta és la segona iniciativa de promoció del cinema català a la qual s’adhereix el municipi, que també forma part del Cicle Gaudí, un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català. En aquest cas però, CineXic s’adreça específicament al públic familiar amb una proposta estable de cinema infantil europeu en català, que vol sumar i fer xarxa amb el circuit d’estrenes ja existents. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “és un projecte que inicialment ens van proposar des d’Òmnium Pla de Montserrat i que ens va sembla especialment interessant, perquè era una manera de reactivar la programació municipal de cinema, amb el Cicle Gaudí, que és per a tots els públics, i el CineXic, que s’adreça al públic infantil”. El regidor ha destacat que, amb l’adhesió a aquestes dues iniciatives, “proposem una programació estable de cinema a Esparreguera i, a més, recolzem el sector del cinema i l’audiovisual català i la llengua catalana”. “Esperem que tingui bona acollida entre la població, tan com les altres propostes que hem fet darrerament adreçades al públic familiar”, ha apuntat Jurado.

Les projeccions del CineXic començaran aquest dissabte amb “Ratolins i guineus. Una amistat d'un altre món”, una pel·lícula recomanada a partir de 5 anys que tracta sobre dos enemics mortals, la ratolina Valentina i la guineu Víctor, que es retroben al cel després de patir un malaurat accident. La segona sessió tindrà lloc el 24 de febrer amb el passi del film “L'univers en miniatura de No-No” dels directors francesos Wassim Boutaleb Joutei i Mathieu Auvray. La pel·lícula, recomanada a partir de 3 anys, exposa dues històries plenes d’emoció i humor, on els animals protagonistes que viuen envoltats de natura comparteixen moments d’amistat superant les adversitats amb alegria i enginy. I el 23 de març serà el torn de “Supercuc”, una pel·lícula encantadora dels creadors d’El Grúfal i el drac Zog, acompanyada d’altres petites històries sobre l’amistat i l’harmonia entre companys.

Les entrades per veure “Ratolins i guineus. Una amistat d'un altre món” aquest dissabte a les 11.30 del matí a la sala d’actes de Can Pasqual ja es poden comprar a través de la web entrades.esparreguera.cat, amb un preu de 4,5 euros per a les generals, i de 3 euros per a les reduïdes, que podran ser adquirides pels menors de 25 anys, les persones jubilades i pensionistes, les famílies nombroses i monoparentals, les persones en situació d’atur, les persones amb diversitat funcional, les persones que disposin de carnet d’usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals i les persones amb grau de discapacitat del 33% o superior i un acompanyant, en cas de ser necessari.