Tanca
Cultura i Festes 2 de novembre de 2023

Esparreguera torna a adherir-se al Cicle Gaudí de cinema en català

Les projeccions es faran el tercer dijous de cada mes a les 8 del vespre a la sala d’actes de Can Pasqual i començaran el proper 16 de novembre. La primera pel·lícula serà "Els encantats" d’Elena Trapé i la segona proposta, al mes de desembre, "Un cel de plom" de Miquel Romans. Les entrades ja estan a la venda a través de la web entrades.esparreguera.cat

Esparreguera torna a adherir-se al Cicle Gaudí, un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas per a promoure el consum de cinema en llengua catalana a tot el territori. A Esparreguera les projeccions es faran el tercer dijous de cada mes a les 8 del vespre a la sala d’actes de Can Pasqual, que disposa d'un nou projector i un sistema d'àudio renovat. La primera pel·lícula es podrà veure el dia 16 de novembre i serà "Els encantats" d’Elena Trapé i la segona proposta d’aquest any, "Un cel de plom" de Miquel Romans, es projectarà el 21 de desembre. Les entrades per aquestes dues primeres projeccions ja es poden adquirir a través de la web entrades.esparreguera.cat, amb un preu de 4,50 euros per a l’entrada general i 3 euros per a la reduïda.

Després de tres anys sense projeccions, Esparreguera torna a formar part del centenar de poblacions de Catalunya que constitueixen la xarxa estable de sales del Cicle Gaudí. Ara però, s’ha canviat la ubicació i les pel·lícules no es projectaran al Patronat Parroquial, com s’havia fet anteriorment, sinó a la sala d’actes de Can Pasqual, que s'ha equipat amb un nou sistema i pantalla de projecció i un equip de so renovat per a poder acollir aquestes sessions. El municipi acollirà cada any la projecció de 10 títols en llengua catalana a proposta de l’Acadèmia del Cinema Català. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “des de la regidoria de Cultura estem treballant per a dinamitzar les diferents projeccions que es duran a terme en el marc del Cicle Gaudí amb col·loquis o cinefòrums, als quals hi convidarem a diferents persones o col·lectius vinculats a la temàtica que es tracti en el llargmetratge per a donar-li valor afegit a la projecció”.

La primera projecció es farà el proper dijous 16 de novembre a les 8 del vespre amb “Els encantats”, el títol del tercer llargmetratge d’Elena Trapé. Protagonitzat per Laia Costa, el film plasma el desajust davant d’un canvi d’etapa, el d’una mare que ha d’assumir, després de divorciar-se, una nova distància amb la seva filla petita. La darrera proposta d’aquest any serà “Un cel de plom”, una pel·lícula de Miquel Romans protagonitzada per Nausicaa Bonnín que narra l'alliberament dels camps nazis de Neus Català, una jove republicana feminista empresonada per l’exèrcit alemany, i la seva lluita per la recuperació de la memòria històrica. El film es podrà veure el dijous 21 de desembre a les 8 del vespre.

Les entrades per les dues primeres propostes del Cicle Gaudí ja estan a la venda i poden adquirir-se a través de la web entrades.esparreguera.cat. L’entrada general té un preu de 4,50 euros i l’entrada reduïda de 3 euros. L’entrada reduïda s’aplica en aquelles persones que compleixen alguns d’aquests supòsits: disposar de carnet d’usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals, ser menor de 25 anys, ser titular del Carnet Jove, ser família nombrosa o monoparental, ser majors de 65 anys, jubilat o pensionista, ser una persones amb grau de discapacitat del 33% o superior, i al seu acompanyant en cas de ser necessari, estar en situació d’atur o ser membre de la Federació d’Ateneus de Catalunya.