Tanca
Cultura i Festes 12 de gener de 2022

L’11è Concurs de Teatre del Patronat Parroquial programa 7 obres fins al 20 de febrer

En el certamen, que en aquesta edició està dedicat a Josep Colomé Miret, hi participen sis companyies de teatre amateur de Catalunya i també s’ha programat, fora de concurs, la representació Germanes, que clourà el festival. Totes les representacions es fan el diumenge a les 6 de la tarda i es poden adquirir entrades 2x1 als comerços de la vila

Esparreguera recupera aquest any el Concurs de Teatre del Patronat Parroquial, que en la seva 11a edició ha programat un total de set obres teatrals de gèneres diversos de la mà de companyies de teatre amateur de Catalunya. El certamen es va posar en marxa el passat diumenge, amb La zapatera prodigiosa, a càrrec de la companyia Elenc Dramàtic Centre Catòlic de Sant Vicenç dels Horts, i aquest cap de setmana es representarà Bojos per la pasta de la companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà. En el concurs hi concorren 6 obres, que es podran veure fins al 13 de febrer, i que rebran les votacions del públic, que serà qui escollirà un dels premis del certamen. A més, també s’ha programat una representació de cloenda, fora de concurs, Germanes de l’esparreguerina Maribel Massip, que es farà el 20 de febrer. Aquesta edició del certamen està dedicada a Josep Colomé Miret, qui porta més de 50 anys implicat en el món del teatre local.

A banda de les dues obres ja esmentades, el Concurs de Teatre continuarà el 23 de gener amb Crema Cremada a càrrec de la companyia d’Altafulla Treateràpia, i el 30 de gener està prevista la representació de El rei borni, que oferirà La Bambolina Negra de Barcelona. El 6 de febrer el públic podrà gaudir de l’obra Escac i mat, a càrrec de la companyia Qollunaca de Terrassa i el 13 de febrer Teatròlics de Banyoles representarà Mamaaaaaa!. La tria de les sis obres a concurs es fa sempre entre les candidatures que reben els organitzadors. “Cada obra és visionada, com a mínim, per dues persones, essent la tria el resultat de posar en comú totes les visions, tenint en compte sempre que cal garantir una diversitat pel que fa als gèneres”, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, la membre de la Junta organitzadora del Concurs, Paquita Mirabent.

Tots els espectacles es fan a les 6 de la tarda al Patronat Parroquial i hi ha venda d’entrades anticipada els dijous i divendres de 5 a 7 de la tarda, al mateix Patronat, i també es poden adquirir una hora abans de cada representació. A més, als comerços de la vila es poden adquirir entrades 2x1. El regidor de Cultura, Juan Jurado, qui forma part del jurat, ha celebrat que, “després que l’any passat no es pogués fer, enguany retorni la iniciativa” i ha destacat que “després de les 10 edicions s’ha viscut un procediment de millora i de més rigor en la selecció de les obres que accedeixen al concurs, que poc a poc va guanyant un cert nom en el teatre amateur de Catalunya”. En aquesta 11a edició el concurs homenatja a Josep Colomé Miret, que s’ha encarregat de preparar els decorats per a les obres que s’han representat al Patronat durant els darrers 15 anys, ha realitzat diverses tasques, des de regidor a tramoia i també d’actor, i forma part de l’equip que tria i visualitza les obres que participen anualment en el Concurs de Teatre Amateur del Patronat Parroquial.