Tanca
Cultura i Festes Política 3 de setembre de 2020

L’acte institucional de la Diada s'adaptarà a les mesures de contenció de la Covid-19

El Consistori manté els actes commemoratius de l'11 de Setembre però n’adaptarà el format a l’actual situació de pandèmia. L’ofrena floral a l’escultura de La Flama es farà amb aforament reduït i la ballada de sardanes a la Plaça de Catalunya deixarà pas a un concert de cobla a la Plaça del Centre. Tots dos actes comptaran amb control d’accés per garantir la distància de seguretat

L’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, amb l’ofrena floral a l’escultura de La Flama, a la Plaça del Centre, es celebrarà el proper divendres amb un format adaptat per garantir la distància de seguretat entre els assistents. Per aquest mateix motiu, la tradicional ballada de sardanes que en els darrers anys s’ha celebrat a la Plaça de Catalunya coincidint amb la festa major del barri de La Plana es transformarà en un concert de cobla que tindrà lloc a la Plaça del Centre la tarda del mateix 11 de setembre. Ambdós actes comptaran amb control d’aforament i mesures de prevenció com ara la presa de temperatura als assistents o el subministrament de gel hidroalcohòlic. D'altra banda, per segon any consecutiu, Esparreguera comptarà amb un acte reivindicatiu de la Diada a la Plaça de la Pagesia, que segons va explicar a Ràdio Esparreguera, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Alfons Puche, també serà en format reduït i amb mesures de seguretat.

Per l’acte institucional commemoratiu de l’11 de Setembre l’Ajuntament ha demanat a les diferents entitats i associacions de la vila que confirmin la seva assistència i que hi facin anar una única persona representant per tal de reduir l’aforament i assegurar la distància de seguretat entre tots els assistents. Amb la confirmació de totes les entitats presents a l’ofrena floral, que tindrà lloc divendres vinent a les 11 del matí, el consistori distribuirà cadires i senyalitzarà la ubicació on s’hauran de col·locar els diferents participants a l’acte. Abans de l’ofrena, la commemoració comptarà amb una lectura de textos i, a continuació, es farà sonar Els Segadors. La commemoració, un any més, tindrà lloc a l’escultura de La Flama, a la Plaça del Centre, que simbolitza la unitat dels Països Catalans. Per accedir a l’acte hi haurà control d’accés, es prendrà la temperatura i es distribuirà gel hidroalcohòlic entre als assistents.

Per segon any consecutiu els partits independentistes amb representació a l’Ajuntament –Esquerra Republicana de Catalunya, la CUP, Esparreguera 2031 i Junts per Esparreguera– en col·laboració amb l’ANC i el CDR impulsaran un acte reivindicatiu de la Diada Nacional que tindrà lloc el mateix 11 de Setembre. Aquest acte, segons va explicar el portaveu d’ERC, Alfons Puche, a l’emissora municipal, es durà a terme amb aforament reduït i l’aplicació de les mesures de seguretat i de distanciament necessàries. Els detalls d’aquest acte és previst que es donin a conèixer a partir de la propera setmana, malgrat que tot fa pensar que l’escenari tornarà a ser, com l’any passat, la Plaça de la Pagesia, davant de l’escultura que recorda que Esparreguera fou vila cremada el 1714. L’hora d’aquest acte reivindicatiu també està per definir, tot i que podria ser compatible amb l’acte institucional de l’Ajuntament per tal que les entitats que ho desitgin puguin sumar-se a les dues convocatòries.

La commemoració de la Diada es completarà amb un concert de cobla, el mateix divendres a les 7 de la tarda, a la Plaça del Centre. Aquest acte substituirà la tradicional ballada de sardanes que en els darrers anys s’ha celebrat a la Plaça de Catalunya, a La Plana, coincidint amb la festa major d’aquest barri i que enguany ha estat suspesa com a mesura de seguretat davant possibles contagis. La tradicional ballada deixarà pas a un concert de cobla amb capacitat per a 120 assistents, que podran seguir el concert asseguts a cadires convenientment separades. Totes les persones que hi assisteixin passaran per un control d’accés on se les prendrà la temperatura i se les subministrarà gel desinfectant.