Tanca
Esports 29 de maig de 2020

L’Ajuntament estudia com reobrir les instal·lacions esportives municipals

La desinfecció, la gestió de la cita prèvia i el canvi d'horaris de les instal·lacions així com el protocol de seguretat per al personal municipal són les principals qüestions a resoldre abans de la reobertura dels diferents equipaments esportius, permesa des de l’entrada d’Esparreguera a la Fase 1 de la desescalada

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera treballa per la reobertura de les instal·lacions esportives municipals, permesa des de l’entrada del municipi, dilluns passat, a la Fase 1 de la desescalada. Abans d’obrir novament els equipaments a la ciutadania, però, els principals reptes a resoldre són la desinfecció freqüent de les instal·lacions o la gestió de la cita prèvia –ambdós qüestions obligatòries segons l’Ordre del Ministeri de Sanitat SND/399/2020, de 9 de maig–, a més a més del protocol de seguretat per al personal municipal i la regulació d’uns nous horaris i sistema d’usos. El procés de reobertura es farà per esports, i no per instal·lacions, i es prioritzarà aquells que es realitzin a l’aire lliure i garanteixin la distància de seguretat. Un dels que tenen més opcions, en aquest sentit, és el Tennis, les instal·lacions del qual podrien ser les primeres en tornar a obrir.

Tot i que l’obertura de les instal·lacions esportives, tant les tancades com les que es troben a l’aire lliure, ja està permesa en l’actual Fase 1 de desconfinament, “la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament no permetrà l’accés als equipaments esportius municipals fins assegurar-se que pot garantir les  mesures de prevenció i higiene d’obligat compliment”. Ho ha dit la regidora d’Esport, Glòria González en declaracions a Ràdio Esparreguera, on també ha assegurat que aquestes mesures tenen a veure amb la necessitat de desplaçar-hi personal dedicat, oferir servei de cita prèvia a les persones usuàries i garantir la desinfecció de les instal·lacions cada hora i mitja. En l'actual fase de desconfinament, d'altra banda, no és permet realitzar esport col·lectiu, no es pot habilitar l'accés a la zona de vestidors i dutxes, i cal respectar el màxim del 30% de l'aforament de l'equipament tant pel que fa a l'accès com a la pràctica esportiva.

Abans de la reobertura, un cop assegurats els torns de neteja i desinfecció i posat en funcionament el sistema de cita prèvia, també és necessari complir amb el protocol de tornada a l’activitat presencial posat en marxa per als empleats municipals i acordar un nou horari i sistema d’ús per a les instal·lacions. Pel que fa a la neteja de les instal·lacions, és necessari recuperar-me el contracte de neteja, que va entrar en suspensió amb la declaració de l’Estat d’Alarma i el tancament dels diferents serveis municipals. I, pel que fa al protocol de tornada dels empleats municipals a les instal·lacions, en els propers dies es donarà aprovació a la proposta de torns presencials i al paquet de mesures que han de garantir que aquesta tornada es fa amb totes les garanties de seguretat i protecció contra la Covid-19. El procés de reobertura no es farà per instal·lacions, sinó per esports i es prioritzarà aquells que es realitzin a l’aire lliure, siguin individuals i garanteixin la distància entre persones.

Un dels esports que tenen més opcions per poder tornar a l’activitat és el Tennis, ja que es practica de manera individual i en instal·lacions obertes on es pot assegurar més fàcilment la manca de contacte físic. D’altra banda, i tenint en compte que dimecres van començar les obres d’instal·lació de la nova deshumectadora, un dels equipaments que trigarà més a tornar a obrir serà la piscina i el gimnàs municipal de Can Pasqual, on no es preveu la reobertura fins al proper mes d’octubre. La resta d’instal·lacions esportives, com ara el pavelló El Castell, s’aniran obrint en la mesura que es puguin garantir les mesures de seguretat i higiene imposades pel Ministeri de Sanitat o, com en el cas de la piscina d'estiu, quan es puguin garantir aquestes mesures i a més a més la fase de desescalada ho permeti. Pel que fa a les pistes esportives a l’aire lliure de La Plana, Can Comelles i altres barris d'Esparreguera de moment romandran tancades, pendents de l’entrada en noves fases de desescalada i del compliment de les mesures de seguretat exigides en cada moment.

Entretant, la Regidora d’Esports ha anunciat que aquest estiu no organitzarà casals per infants i joves i que, fins a l’obertura de les instal·lacions esportives a la ciutadania, per a qualsevol dubte o consulta es pot contactar amb el Servei d'Esports de manera telefònica trucant al 93 777 78 36 de 10 a 13h.