Tanca
Esports 27 de maig de 2020

Comencen les obres per instal·lar una nova deshumectadora a la piscina de Can Pasqual

La substitució del sistema de deshumectació existent, que ja havia quedat obsolet, permetrà resoldre el control de la humitat i el manteniment de les condicions tèrmiques del recinte. Les obres, que s’han de fer amb l’equipament tancat, duraran quatre mesos i és previst poder tornar a obrir les instal·lacions a principis d’octubre

Avui han començat les obres d’instal·lació de la nova deshumectadora de la piscina municipal coberta de Can Pasqual. Les obres permetran resoldre i satisfer les necessitats de control d’humitat i de manteniment de les condicions tèrmiques al recinte, ja que l’equip actual manifesta des de fa temps disfuncionalitats com a conseqüència de la seva antiguitat. Els treballs requereixen que no hi hagi persones usuàries a l’equipament i, per això, es realitzen aprofitant que la instal·lació està tancat com a conseqüència de l’Estat d’Alarma per l’emergència sanitària del coronavirus. Les obres tenen un cost de 147.012 euros (iva inclòs) i és previst que finalitzin a finals de setembre. Tota la instal·lació romandrà tancada mentre durin les obres i durant aquest temps no es girarà cap quota a les persones usuàries. La reobertura al públic està prevista per principis d’octubre.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Gloria González, ha subratllat que “estem esperant des de fa molt anys la deshumectadora, per nosaltres ha estat una prioritat, i aprofitant que la piscina està tancada a causa de l’emergència sanitària del coronavirus hem començat els treballs, perquè requereixen que l’equipament no estigui funcionant per a fer millor la instal·lació”. L’equipament roman tancat des del 13 de març i, aprofitant aquesta situació, s’han iniciat ja els treballs que preveuen la substitució del sistema de deshumectació existent per un de nou, atesa l’obsolescència i deficiències que presenta com a conseqüència de l’envelliment de les instal·lacions. El nou equip serà compacte i de dimensions més reduïdes que l’existent i mantindrà la seva ubicació a la planta -1 de l’edifici, una planta d’ús exclusiu pel personal de manteniment.

Ateses les seves dimensions el desmuntatge de l’actual deshumectadora s’haurà de fer per peces i la fabricació del nou equip també s’haurà de fer in situ, a càrrec del fabricant contractat, que farà les tasques de construcció, proves i assajos per certificar que l’equip compleix els requisits de fabricació i paràmetres de funcionament exigits per la normativa aplicable. Els treballs tenen un termini d’execució de quatre mesos i es preveu que acabin a finals de setembre. Després caldrà uns dies per fer la posada a punt de l’equipament, amb la qual cosa la piscina no es reobrirà fins a principis d’octubre. Durant aquest període s’aprofitarà també per fer el manteniment que habitualment es fa durant l’aturada tècnica de l’estiu. Per a qualsevol dubte o consulta es pot contactar amb el Servei d'Esports, que fa atenció telefònica de 10 a 13h al 93 777 78 36.