Tanca
Esports 29 de setembre de 2020

La piscina coberta i el gimnàs municipal de Can Pasqual obriran les portes al novembre

L’equipament es podrà reobrir quan entri en vigor el nou contracte de monitoratge i socorrisme de la instal·lació, que s’ha vist afectat per la suspensió dels terminis administratius durant l’Estat d’Alarma. L’accés s’haurà de fer amb cita prèvia i es reprendran totes les activitats dirigides i els cursets de natació, però amb grups més reduïts

Les instal·lacions de la piscina municipal coberta de Can Pasqual reobriran al mes de novembre, després de la finalització de les obres d’instal·lació de la nova deshumectadora i un cop entri en vigor el nou contracte de monitoratge i socorrisme vinculat a l’equipament. Per a garantir el control de l’aforament, les persones usuàries hi hauran d'accedir amb cita prèvia, reservant a través d’una aplicació mòbil l’espai i la franja horària desitjada, i també es reprendran totes les activitats dirigides i els cursets de natació, però amb ràtios reduïdes i les mesures de seguretat i higiene pertinents. L’equipament va tancar les portes el passat mes de març a causa de la declaració de l’Estat d’Alarma per la pandèmia del coronavirus i, aprofitant aquesta situació, al mes de maig es van iniciar els treballs d’instal·lació de la nova deshumectadora, que van finalitzar la setmana passada.

Actualment l’empresa encarregada del manteniment de la instal·lació, que va començar a treballar la setmana passada després que s’adjudiqués el nou contracte de servei de conservació de la piscina coberta de Can Pasqual, està realitzant la posada en marxa de l’equipament i les proves de funcionament de la nova deshumectadora. El nou equip ha de resoldre les necessitats de control d’humitat i de manteniment de les condicions tèrmiques al recinte, ja que l’anterior manifestava des de feia temps disfuncionalitats com a conseqüència de la seva antiguitat. La piscina i el gimnàs però, no podran reobrir les portes a la ciutadania fins al mes de novembre perquè resta pendent la recepció de les obres per part del consistori, que està comprovant el correcte funcionament de la nova instal·lació, i també s’està a l’espera de la resolució administrativa del nou contracte de monitoratge i socorrisme, que actualment es troba en fase de fiscalització.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Glòria Gonzàlez, ha afirmat que “estem agilitzant els tràmits perquè sigui el més ràpid possible, l’empresa adjudicatària ja ha presentat tota la documentació, que ara s’està fiscalitzant i, un cop superat el període d’al·legacions, si no se’n presenta cap, al novembre podrem obrir ja l’equipament”. La licitació del contracte de monitoratge i socorrisme assignat a la instal·lació s’havia de licitar al mes de març, però es va veure afectat per la suspensió dels tràmits i terminis administratius durant l’Estat d’Alarma, fet que ha provocat la seva demora. En aquets sentit, el coordinador adjunt d'Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Emmanuel Ortí, ha explicat que “es tracta d’un contracte subjecte a regulació harmonitzada, que segueix la normativa europea i té terminis d’exposició superiors als habituals i la seva tramitació, ja de per si llarga, s’ha vist a més perjudicada per la suspensió de terminis”.

Al novembre la piscina municipal reobrirà amb controlat d’aforament en tota la instal·lació per a poder garantir les mesures de seguretat i la distància entre les persones usuàries. Per això s’instal·larà una nova màquina d’accés giratòria que estarà vinculada a una aplicació mòbil, que permetrà reservar espais i franges horaris per accedir tant a la piscina, com a la sala d’activitats o a la de peses. També és previst posar en marxa totes les activitats dirigides, tant d’adults com d’infants, tot i que per adequar-se a les mesures de prevenció de la Covid-19 caldrà disminuir les ràtios i reajustar alguns grups per a poder complir amb la normativa. L’equipament obrirà en el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 7 del matí a 10 de la nit; dissabtes de 10 del matí a 1.30 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre; i diumenge de 10 del matí a 2.30 del migdia.