Tanca
Esports 27 d’octubre de 2020

La piscina i el gimnàs de Can Pasqual reobren amb cita prèvia el 5 de novembre

El mateix dia començaran les classes dirigides i l’aquagym, mentre que els cursets de natació i les classes de ioga s’iniciaran el 16 de novembre. L’aforament s’ha reduït al 50% en tots els espais i caldrà reservar dia i hora a través d’una aplicació mòbil per accedir a la piscina, la sala de fitness i les activitats dirigides

La piscina coberta i el gimnàs municipal de Can Pasqual reobriran el dijous 5 de novembre amb cita prèvia per a garantir el control de l’aforament, que s’ha reduït seguint les mesures fixades per les autoritats sanitàries. Les persones que estiguin abonades a la instal·lació hauran de reservar dia i hora, preferentment a través d’una aplicació mòbil, tot i que també podran fer la reserva per via telefònica o presencial. Les classes dirigides i l’aquagym es reprendran el mateix dia d’obertura de l’equipament, mentre que els cursets de natació i les classes de ioga s’iniciaran el 16 de novembre. La instal·lació reforçarà la neteja i desinfecció de tots els espais, especialment entre cada torn d’ús, i ha adaptat el seu horari d’obertura a les mesures de confinament nocturn decretades per la Generalitat, fet que farà que de dilluns a divendres la instal·lació tanqui a les 8.45 del vespre i no a les 10 com anteriorment. Les persones usuàries podran utilitzar els vestidors, que tindran la capacitat limitada per complir amb la distància personal de seguretat.

Després de set mesos tancada, primer per la declaració de l’Estat d’Alarma i posteriorment per les obres d’instal·lació de la nova deshumectadora i la licitació del nou contracte de monitoratge i socorrisme vinculat a l’equipament, les instal·lacions de la piscina municipal coberta de Can Pasqual reobriran aquest mes de novembre. El dia 5 ho faran el gimnàs, les classes dirigides, la piscina i l’aquagym i el dia 16, els cursets de natació i les classes de ioga. L’aforament dels espais estarà limitat al 50% o al compliment de la distància interpersonal de seguretat. Així la sala d’activitats tindrà una capacitat de 15 persones, la sala de fitness, cardio i musculació podrà acollir un màxim de 20 persones cada hora i a la piscina hi podran nedar, cada hora, 7 persones, una per carril. Per a accedir a les instal·lacions caldrà demanar cita prèvia a través d’un nou programari, que actualment s’està instal·lant, que consta d’una aplicació, que properament estarà activa, que permet fer reserves amb un màxim de 5 dies d’antelació i un mínim de 5 minuts abans de l’inici de la classe o la franja horària, en cas que hi hagi disponibilitat. L’aplicació, que només estarà disponible per a les persones abonades, permet tenir per a cada usuari fins a 3 reserves actives en diferents espais de l’equipament. Les reserves s’hauran de fer prioritàriament a través de l’aplicació, però també es podran fer per via telefònica, trucant al 93 777 78 36, o de manera presencial a la recepció de la piscina.

La regidora d’Esports, Glòria Gonzàlez, ha explicat que “el nostre objectiu és que, malgrat les limitacions que ens imposa l’emergència sanitària que vivim, puguem arribar al màxim de persones usuàries possible i puguem seguir prestant el servei garantint el control de l’aforament i totes les mesures higièniques i de seguretat pertinents”. Els cursets de natació i les classes d’aquagym no funcionaran amb cita prèvia, sinó amb inscripció. En el propers dies el Servei d’Esports es posarà en contacte amb totes les persones usuàries que van tramitar la inscripció al setembre per tal de confirmar la plaça i explicar-los les noves mesures que caldrà seguir. Per accedir a les instal·lacions s’haurà de fer ús de la mascareta i netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada. Pel que fa als vestuaris, es podran utilitzar amb límit d’aforament: 13 persones al vestidor d’homes, 15 al de dones, 4 al vestidor de grups d’homes i 8 al de grups de dones. També s’ha reforçat el servei de neteja de l’equipament per a poder desinfectar els diferents espais entre cada torn. A més, en el cas de la sala de musculació, les persones usuàries hauran de desinfectar les màquines després d’utilitzar-les i el monitor corresponent farà una nova desinfecció quan finalitzi la franja horària d’ús. Pel que fa a les saunes i el jacuzzi, de moment, no estaran disponibles per raons de seguretat.

Per a adequar-se a les mesures de confinament nocturn decretades per la Generalitat, que fixa que les activitats esportives han de finalitzar a les 9 del vespre, mentre duri el toc de queda l’horari del gimnàs serà de dilluns a divendres de 7 del matí a 8.45 del vespre; dissabte de 10 a 1.30 i de 4 a 8; i diumenge de 10 a 2 del migdia. Aquest fet podria afectar l’horari d’alguns cursets i des del Servei d’Esports estan actualment acabant de configurar la planificació per a adaptar-se a aquesta casuística. La sala de classes dirigides també acollirà a partir del 16 de novembre les classes de ioga, que anteriorment es feien a les aules de l’Escola Municipal de Música i Dansa, però aquest curs es traslladen al gimnàs, com a conseqüència de la posada en marxa del cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’actuació teatral que s’ha començat a impartir a l’escola. Les classes per a nadons i els cursets de natació de les escoles és previst que comencin al segon trimestre.