Tanca
Serveis Socials Educació 20 de setembre de 2022

L’Ajuntament impulsa els Cercles de Criança per a famílies amb infants de 0 a 6 anys

Aquesta actuació forma part d’un ventall d’activitats gratuïtes dirigides a fomentar el benestar emocional d’infants, adolescents i les seves famílies que el consistori ha programat per al darrer trimestre de l’any. Les inscripcions per a participar als Cercles de Criança es poden fer, de manera telemàtica, fins dilluns 26 de setembre

L’Ajuntament d’Esparreguera organitza els Cercles de Criança adreçats a famílies amb infants de 0 a 6 anys. Es tracta d’un espai de reflexió conjunta amb altres famílies per tal de poder ajudar a visibilitzar inquietuds, dubtes, vulnerabilitats i sentiments que ens acompanyen en les diferents etapes com a mares i pares. Aquesta activitat s’organitza des de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania i forma part d’un ventall de propostes gratuïtes dirigides a fomentar el benestar emocional d’infants, adolescents i les seves famílies que estan finançades amb una subvenció de 75.000 euros de la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs de Locals 2020-2023. Aquesta programació inclou una vintena d’activitats que s’oferiran durant el darrer trimestre del 2022 i abracen diferents temàtiques com la prevenció de l’assetjament escolar, l’educació emocional, la sexualitat i l’afectivitat, la prevenció de les violències de gènere, el teatre i la percussió. Pel que fa als Cercles de Criança, les sessions començaran a l’octubre i les inscripcions, que són obertes i gratuïtes, es poden realitzar fins el dilluns que ve, 26 de setembre, a través d’aquest formulari en línia.

El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha explicat que “la subvenció, que està vinculada a fons europeus,  té per objectiu pal·liar els efectes de la pandèmia en diferents àmbits de la societat i, un d’aquests camps és la salut mental, que cal veure com un fet individual, però també col·lectiu, ja que una societat que compta amb una bona salut mental individual té bona salut mental col·lectiva”. “Des del consistori es va apostar per destinar aquest ajut a la promoció de la salut mental dels infants, joves i adolescents amb un seguit d’activitats que cobreixen tota l’etapa educativa”, ha apuntat Jurado.  Entre aquestes activitats, les que s’adrecen als infants més petits i les seves famílies són els Cercles de Criança, que es duran a terme entre els mesos d’octubre i febrer, a les instal·lacions de les dues escoles bressol municipals.

Aquesta és una activitat oberta i gratuïta a tots els pares i mares amb infants en les edats compreses entre els 0 i 6 anys. S’organitzaran en tres grups en funció de les edats dels nens i nenes: cercles de criança 0-12 mesos (escoles bressol i embarassades), cercles de criança 1-3 anys (escoles bressol) i cercles de criança 3-6 anys (segon cicle d’Educació Infantil). Es duran a terme un total de 15 sessions setmanals d’1 hora i 30 minuts de durada cadascuna d’elles i en cada sessió s’abordarà una temàtica concreta tenint en compte els interessos i inquietuds que sorgeixin en cada grup. Les famílies amb infants entre els 0 i els 12 mesos han d’assistir a les sessions amb els seus fills i filles i es reuniran els dilluns de 16 a 17.30 h. El cercle format per famílies amb nens i nenes entre 1 i 3 anys han d’assistir-hi sense els infants i es reuniran els dimecres de 17 a 18.30 h. I, finalment, les famílies amb infants entre 3 i 6 anys també hauran d’assistir només els pares i mares i es trobaran els dilluns de 17.30 a 19h.

Les inscripcions es poden realitzar fins el dilluns 26 de setembre omplint aquest formulari. Les sol·licituds seran ateses per ordre d’arribada i, en cas d’obtenir una demanda superior a les places disponibles, s’elaborarà una llista d’espera. Així mateix, en cas de no obtenir un nombre mínim d'inscripcions l'Ajuntament es reserva el dret de reorganitzar els grups. Es pot sol·licitar la participació a un o més cercles, però en aquest supòsit, i sempre que es rebin més demandes de les places disponibles, el consistori es reserva el dret d’assignar només un dels grups sol·licitats per tal de facilitar la participació a d'altres famílies. Abans d'iniciar l'activitat les famílies inscrites rebran un correu amb la confirmació de la plaça i la informació de l’activitat.

D’altra banda, el consistori també ha programat un seguit d’activitats adreçades a l’alumat de les escoles i instituts de la vila, així com al Centre Obert La Fulla, adreçades al foment del benestar emocional. Aquestes propostes s’aniran desenvolupant al llarg del darrer trimestre de l’any i inclouen tallers de prevenció de l’assetjament escolar adreçat a l’alumnat de 5è i 6è de primària, formació als docents en aquest àmbit i una xerrada sobre l’assetjament adreçada a les famílies; tallers de sexualitat i afectivitat per a l’alumnat de l’ESO i Batxillerat; taller de cercles de Cercles de Percussió, de teatre social i de teatre “El treball de la vida” per a noies entre 12 i 17 anys; un punt d'informació mòbil per treballar les sexualitats, les afectivitats i els feminismes, un teatre fòrum per la prevenció de les violències de gènere i tallers d’educació emocional per a infants de 6 a 12 anys i les seves famílies.