Tanca
Medi Ambient 23 d’octubre de 2023

L’Ajuntament organitza dues xerrades sobre educació ambiental i reciclatge

Les dues xerrades tindran lloc el dissabte 28 d’octubre, la primera es farà a les 10 del matí a l’associació de veïns i veïnes de Mas d’en Gall i la segona, a les 12 del migdia a l’associació de veïns i veïnes de Can Rial. Aquestes activitats formen part de la campanya de sensibilització ambiental per a millorar la gestió de residus al municipi

L'Ajuntament d'Esparreguera organitza aquest dissabte 28 d'octubre dues xerrades d’educació ambiental en el marc de la campanya de sensibilització ambiental per a millorar la gestió de residus al municipi, que el consistori va posar en marxa el passat mes de setembre. Les xerrades porten per títol “Educació ambiental per a tothom”, estan obertes a la participació de tota la ciutadania i pretenen divulgar bones pràctiques ambientals i informar sobre els serveis del municipi pel que fa a la gestió dels residus. La primera es farà a les 10 del matí a El Brullot, seu de l’associació de veïns i veïnes de Mas d’en Gall, al carrer de Pau Duran 30; i la segona, a les 12 del migdia a l’associació de veïns i veïnes de Can Rial, ubicada a l’avinguda de Rafael Casanova, 34. A més, el dissabte 2 de desembre és previst que se celebri una jornada de sensibilització ambiental al nucli urbà, amb activitats variades i obertes a tota la població.

La campanya de sensibilització ambiental està inclosa en el nou contracte de gestió de residus municipals adjudicat a l’empresa Servitransfer, que va iniciar el passat mes de març el desplegament dels nous contenidors de superfície amb càrrega lateral en substitució dels anteriors contenidors soterrats, que ja havien esgotat la seva vida útil. La campanya, que va començar al setembre, inclou també la tasca realitzada per dues educadores, que han recorregut els carrers i barris d’Esparreguera per a sensibilitzar a la població i incidir en la corresponsabilitat del veïnat i dels comerços en la gestió dels residus, a través d’enquestes, la difusió dels serveis municipals de gestió de residus i visitant als establiments per aconseguir noves adhesions al servei de recollida de cartró comercial.

Ara, en el marc de la campanya, es faran dues xerrades als barris de Can Rial i Mas d’en Gall per a incidir en diferents aspectes com la jerarquia de les 3r (reduir, reutilitzar, reciclar), la classificació de residus i els serveis municipals disponibles pel que fa a la gestió dels residus. La xerrada estarà oberta a la participació de la ciutadania i s’atendran dubtes i preguntes en relació a aquest àmbit. La xerrada anirà a càrrec de dues educadores ambientals i també hi haurà el regidor d'Espai Natural, Joan Nuñez, per a resoldre dubtes en relació als serveis municipals. Així mateix, per a cloure la campanya, el dissabte 2 de desembre la plaça del Centre acollirà la jornada de sensibilització ambiental “Residu Zero” adreçada al públic familiar, en la qual hi haurà diferents activitats i tallers per a donar a conèixer els beneficis de la reducció en la generació de residus i la seva correcta separació.