El consistori vol redefinir el model educatiu de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera per adaptar-lo a les necessitats reals del municipi. Amb aquest objectiu la Regidoria d’Educació ha estat treballant per detallar el diagnòstic de la situació actual i començar a traçar les línies de futur. De cara al proper curs ja es començaran a implantar algunes novetats, com la fusió de les disciplines de música i dansa en un ensenyament comú que s’impartirà en el primer curs de sensibilització i els projectes comunitaris que es faran a les escoles públiques del municipi per acostar la pràctica musical a l’alumnat a través de classes d’instrument que es realitzaran als mateixos centres. Així mateix, al llarg del curs vinent és previst remodelar l’ordenança que regula el preu públic de l’Escola Municipal de Música i Dansa per a fer-la més accessible econòmicament i fer un procés participatiu amb les famílies per involucrar-les en la definició del nou model. D’altra banda, el proper mes d'agost finalitza la vigència del nomenament de l’actual direcció del centre, que tenia una adscripció provisional de dos anys, i s’obrirà un procés de presentació de candidatures per a cobrir el càrrec i formar el nou equip directiu.
L’Ajuntament ja ha informat a les famílies i alumnes de l’escola sobre aquests canvis a través d’una carta que se'ls hi ha fet arribar aquesta setmana via correu electrònic. En la nota el regidor d’Educació, Juan Jurado, apunta que “l'Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera afronta un gran repte de millora que veig necessari i estratègic per alinear l'escola amb Esparreguera i amb la seva ciutadania d’acord amb tres objectius: fer-la més accessible econòmicament, més atractiva artísticament i més oberta al món educatiu, cultural i associatiu del municipi” i demana “sumar els esforços i les sensibilitats de tots i totes i caminant junts cap a un nou servei amb el convenciment que la música, la dansa i l’art ens fan més lliures i millors per enfrontar els reptes del futur”. En aquest sentit, també s'apunta que durant els darrers dos anys la Regidoria d'Educació, conjuntament amb l’equip directiu, el claustre i el suport extern contractat per aquest fi, ha estat treballant per a definir les línies del futur model de centre.
Algunes de les propostes treballades es començaran a aplicar ja de cara al curs 2021-2022, com ara la implementació d’una sensibilització comuna de les dues disciplines que es fan a l’escola amb un únic ensenyament conjunt de música i dansa que s’impartirà al primer nivell de sensibilització, amb l’objectiu d’estendre-ho en el futur als tres nivells de sensibilització que es fan al centre per a que l’alumnat no hagi d’escollir disciplina fins que comenci Nivell Bàsic. Un altre de les novetats són els projectes comunitaris, a través dels quals el professorat de l’Escola Municipal de Música i Dansa es desplaçarà als centres de primària públics de la vila per a impartir classes instrumentals en horari lectiu amb el propòsit que l’alumnat s’acosti a la pràctica musical i tingui l’experiència de tocar un instrument.
A banda d’aquestes novetats, el consistori està treballant en la remodelació de l’ordenança fiscal número 24, que regula la taxa per la prestació dels ensenyaments impartits a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, per a restablir els preus i fer-los més accessibles per a les famílies i la ciutadania. Així mateix, Juan Jurado ha afirmat que “el consistori també vol cercar espais on trobar-nos amb els i les alumnes i les seves famílies per tal de fer-los partícips de totes les noves propostes que s’estan projectant i que hauran de portar-nos cap al nou model d'escola, tant pel que fa al fet pedagògic, com organitzatiu i de gestió”. Per aquest motiu, al llarg del proper curs s’obrirà un procés participatiu per a que la ciutadania pugui aportar la seva visió i propostes sobre el futur de l’escola. “L’objectiu és que al setembre del 2022 ja es pugui implementar una part substancial d’aquest nou model”, ha apuntat el regidor d’Educació.
D’altra banda, aquest mes d’agost finalitza el nomenament de l’actual equip directiu de l’Escola Municipal de Música i Dansa format per Olga Aurín, com a directora, Alicia Prieto com a cap d’estudis, Enric Pinazo com a coordinador d’activitats, i Vanessa Escala en el càrrec de secretària. L’actual direcció tenia una adscripció provisional de dos anys i ara, un cop finalitzi la seva vigència, s’obrirà un període de presentació de candidatures per a renovar al càrrec, al qual es podrà presentar qualsevol dels professors i professores del claustre. Un cop escollida la nova direcció, aquesta serà l’encarregada de conformar el nou equip directiu del centre. En aquest sentit, el regidor d’Educació ha apuntat que “és molt probable que durant el mes de setembre, i concretament quan s’iniciïn les classes, encara no hi hagi un equip directiu nomenat, però des de l’equip tècnic de la regidoria, així com des de l’equip de professors i de l’equip directiu sortint es vetllarà perquè l’inici de curs es desenvolupi amb la màxima normalitat possible”.
Comparteix aquest contingut