Tanca
Cultura i Festes Comerç 2 de desembre de 2020

L’encesa de la il·luminació donarà divendres el tret de sortida a la programació de Nadal

Els actes comercials tindran com a plat fort la celebració de la Fira de Santa Llúcia, que enguany es trasllada a l’antic Mercat Municipal els dies 12 i 13 de desembre. També s’han programat diferents espectacles musicals itinerants per incentivar les compres de proximitat

L’encesa de la il·luminació dels carrers i places de la vila donarà aquest divendres a la tarda el tret de sortida a la programació de Nadal i Reis d’Esparreguera. Els actes seguiran el cap de setmana del 12 i 13 de desembre a l’antic Mercat Municipal, que acollirà la Fira de Santa Llúcia amb paradetes de productes nadalencs i de regal d’Esparreguera Comerç i l’Associació d’Artesans d’Esparreguera. A més, s’han programat diferents propostes itinerants com la batucada de la formació esparreguerina Sona Samba, les coreografies, jocs i cants d’Els Pastorets, de la companyia Xip Xap, la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa i la passejada de l’Home dels Nassos per animar els carrers del municipi i incentivar així el comerç local durant els dies festius. Aquest dissabte, 5 de desembre, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i el regidor de Cultura, Juan Jurado, donaran a conèixer les novetats de la programació a través d’una roda de premsa que s’emetrà per Facebook Live.

La programació de les festes de Nadal i Reis començarà aquest divendres, 4 de desembre, a les 5.30 de la tarda amb la il·luminació dels carrers i places de la vila que, enguany més que mai, vol ser un incentiu per a reactivar el comerç local i de proximitat, un dels sectors més afectats per la crisi provocada per la Covid-19. El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “el nombre de carrers il·luminats és el mateix que l'any passat, però hem reforçat la decoració amb llums a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon i també a les places de Santa Eulàlia i de l’Ajuntament, on s’ha reforçat la il·luminació de l’arbrat”. També s’ha renovat la il·luminació amb els nom dels carrers, que s’ha substituït per bombetes led per reduir el consum. La partida municipal destinada enguany a la il·luminació és de 24.200 euros.

En l’àmbit comercial, el plat fort de la programació serà la Fira de Santa Llúcia que aquest any es trasllada a l’antic Mercat Municipal per assegurar un control més eficient de l’aforament i per revaloritzar aquest espai, tancat des de fa mesos. La fira, organitzada per Esparreguera Comerç, l’Associació d’Artesans d’Esparreguera i l’Ajuntament, es podrà visitar el dissabte 12 de desembre de 10 del matí a 9 del vespre i el diumenge 13 de 10 del matí a 1 del migdia. El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Àngel Bajo, ha apuntat que “estem pendents de rebre l’autorització definitiva del Procicat, però confiem que es podrà dur a terme, ja que és una de les principals accions de promoció comercial d’aquest Nadal”. El mercat ja havia d’acollir l’Esparreguera Stock Market al mes d’octubre, però l’esdeveniment no es va poder celebrar per les restriccions marcades per la Generalitat. “El recinte té dos accessos, un d’entrada i un de sortida per permetre el control d’aforament, i les mesures de seguretat que s’han d’aplicar les tenim ja preparades perquè són les que havíem preparat per a la celebració del Stock Market”, ha apuntat Miguel Àngel Bajo.

El regidor de Promoció Econòmica ha assegurat que “la programació cultural i festiva de les festes nadalenques té, més que mai, la intenció de promoure l’economia del municipi i les compres nadalenques de proximitat”. Amb aquest objectiu s’han programat diversos espectacles itinerants per animar els carrers. El primer serà dimecres 16 de desembre a les 6 de la tarda amb l’animació dels esparreguerins Sona Samba i el divendres 18 de desembre també a les 6 de la tarda serà el torn dels Pastorets de la companyia Xip Xap que amb els seus instruments faran cantar i ballar nadales als vianants. El dissabte 19 de desembre a les 12 del migdia la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa portarà les seves peces musicals pels carrers de la illa de vianants. El dimarts 22 de desembre a les 6 de la tarda la música dels Sona Samba tornarà a animar els carrers del centre i el dijous 31 de desembre a les 11 del matí l’Home dels Nassos passejarà pels carrers de l’illa de vianants amb l’acompanyament de la banda de jazz tradicional de Moby Dixie. Tal com fixen les mesures de prevenció, per a evitar aglomeracions no es permetrà el seguiment dels espectacles itinerants.

Per explicar totes les novetats de la programació de Nadal i Reis 2020-2021, aquest dissabte 5 de desembre a les 12 del migdia es farà una roda de premsa que la ciutadania podrà seguir a través de Facebook Live. Hi intervindran l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas; el regidor de Cultura, Juan Jurado; el director del concert de Sant Esteve “El Messies de Händel”, Pere Lluís Biosca; el director de l’espectacle musical familiar “Nit de Reis”, Dani Cherta; i la presidenta de la Colla de Diables d’Esparreguera, Berta Esteve