Tanca
Promoció Econòmica Comerç 11 de desembre de 2020

L’antic Mercat Municipal acull aquest cap de setmana la Fira de Santa Llúcia

L’antic Mercat Municipal acull aquest cap de setmana la Fira de Santa Llúcia

Aquest cap de setmana Esparreguera celebra la tradicional Fira de Santa Llúcia, que enguany es trasllada del carrer dels Arbres a l’edifici de l’antic Mercat Municipal, que acollirà un total de 26 parades d’artesania, regals, moda, esports, alimentació, joguines i complements. La fira, organitzada per Esparreguera Comerç i l’Associació d’Artesans d’Esparreguera amb la col·laboració de l’Ajuntament, serà el plat fort de la campanya de comerç de proximitat “Nadal a Esparreguera, celebrem-lo a casa nostra!” i es podrà visitar demà, dissabte 12 de desembre, de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 8.30 del vespre, i diumenge 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, de 10 del matí a 2 del migdia. Per a garantir el compliment de les mesures sanitàries, la fira tindrà control d’aforament, tant a l’entrada, que es farà per la plaça Santa Anna, com a la sortida, que s’efectuarà pel carrer de Sant Antoni. També serà obligatori l’ús de la mascareta, tant per a expositors com per als visitants, i el compliment dels protocols d’higiene marcats pel Procicat.

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Àngel Bajo, ha explicat que la fira s’ha traslladat aquest any al Mercat Municipal “com a resposta a la demanda d’Esparreguera Comerç i per assegurar un control més eficient de l’aforament i revaloritzar aquest espai, tancat des de fa mesos”. De fet, el recinte ja havia d’acollir el mes d’octubre l’Esparreguera Stock Market, una fira de descomptes comercials organitzada per la mateixa associació, però l’esdeveniment es va haver de cancel·lar per les restriccions marcades per la Generalitat per la contenció de la pandèmia. Per complir amb els protocols de seguretat, l’entrada i al sortida a l’edifici es faran per portes diferenciades, l’accés es farà per la plaça Santa Anna i la sortida pel carrer de Sant Antoni, i hi haurà dos vigilants que controlaran l’aforament del recinte, que està limitat a un màxim de 96 visitants, a banda dels comerciants i artesans presents a la fira. “El mercat disposa d’unes obertures laterals que permeten la ventilació constant de l’espai i es vetllarà pel compliment de totes les mesures fixades perquè la gent pugui estar tranquil·la i gaudir de la visita a la fira amb total seguretat”, ha subratllat el regidor.

El recinte s’omplirà amb 26 parades, sis d’elles d’artesania i una vintena de diferents comerços de la vila, que oferiran tot tipus de productes de regal, moda, esports, alimentació, joguines, complements... A més, per donar-li un caire festiu, s’ha il·luminat l’interior del mercat i hi haurà música nadalenca d’ambientació. El regidor de Promoció Econòmica ha volgut agrair “la feina de la gent emprenedora del comerç local, que treballa i vol tirar endavant malgrat les dificultats que han passat durant la pandèmia” i ha destacat que “la fira és una forma de revitalitzar el mercat, de donar-li vida, per això no descartem organitzar-hi més activitats puntuals fins que se'n defineixi l’ús definitiu”. A més de la fira, la  inclou diferents propostes itinerants com la batucada de la formació esparreguerina Sona Samba, les coreografies, jocs i cants d’Els Pastorets, de la companyia Xip Xap, la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa i la passejada de l’Home dels Nassos per animar els carrers del municipi i incentivar així el comerç local durant els dies festius.