Tanca
Promoció Econòmica Comerç 13 d’octubre de 2020

El Mercat Municipal acollirà el dissabte 24 d’octubre el 1r Esparreguera Stock Market

La fira comercial organitzada per l’associació Esparreguera Comerç estarà oberta a la ciutadania, amb control d’aforament, de 10 del matí a 10 de la nit i en ella s’hi podran trobar tot tipus de productes amb descomptes. L’Ajuntament no descarta cedir el mercat per a més activitats puntuals mentre es treballa en la definició del futur de l’equipament

L’associació Esparreguera Comerç organitza la primera edició de l’Esparreguera Stock Market, que tindrà lloc el dissabte 24 d’octubre al Mercat Municipal d’Esparreguera. Durant tot el dia una trentena de parades de comerç local oferiran els seus millors descomptes en tot tipus de productes, des de moda, calçats i complements a begudes, gastronomia o flors. Per donar compliment a la normativa sanitària vigent, la fira tindrà control d’aforament i serà obligatori l’ús de la mascareta, tant per a venedors com per a visitants. Aquesta serà la primera vegada que el mercat reobrirà les portes des del seu tancament el passat mes de març i, en funció de l’acollida que tingui aquesta iniciativa comercial, el consistori estudiarà la possibilitat de poder-hi realitzar més activitats puntuals fins que se'n defineixi l’ús definitiu. Per acabar de concretar-ne els usos així com per establir el model de gestió de l'equipament, l'Ajuntament està reactivant el Consell Consultiu de Comerç per a consensuar-ne el seu futur.

L’Esparreguera Stock Market estarà obert al públic de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 10 de la nit i comptarà amb la participació de diferents comerços membres de l’associació. Per a garantir el compliment de les mesures sanitàries, la fira tindrà control d’aforament, tant a l’entrada, que és previst que es faci per la plaça Santa Anna, com a la sortida, que s’efectuaria pel carrer de Sant Antoni. També serà obligatori l’ús de la mascareta, tant per a expositors com per a la ciutadania, i el compliment dels protocols d’higiene marcats pel PROCICAT. El president de l’associació Esparreguera Comerç, Vicente Calabuig, ha afirmat que “portem molts mesos aturats per la pandèmia del coronavirus i volem que la gent sàpiga que el comerç local està actiu i amb ganes de fer coses malgrat la situació que estem vivint”. Tot i que la data de la fira està fixada pel 24 d’octubre, la seva celebració està lligada a l’evolució de la situació epidemiològica a Catalunya i les mesures que fixin les autoritats sanitàries.

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Àngel Bajo, ha explicat que l’Ajuntament ha cedit i adequat el mercat municipal per a la celebració de la fira “amb l’objectiu de dinamitzar el comerç local i donar vida a l’equipament” i ha apuntat que “serà una prova pilot per a comprovar l’acollida que té la iniciativa i estudiar si és factible fer més accions puntuals al mercat mentre no es defineix el seu ús definitiu”. Actualment el consistori està treballant en la reactivació del Consell Consultiu de Comerç, un òrgan de participació sectorial que, entre d’altres qüestions, haurà d’ajudar a definir el futur de l’equipament, que va deixar d’operar el passat 18 de març en finalitzar la concessió de les dues parades que encara hi mantenien l’activitat. Concretament s’està actualitzant el reglament per a modificar-ne la composició, que passarà a estar formada per l’alcalde d’Esparreguera, el regidor de Promoció Econòmica, un representant de cada grup polític municipal, tres representants d’Esparreguera Comerç, dos comerciants independents i un representant dels paradistes del mercat no sedentari, i també caldrà nomenar-ne els nous membres.

L’execució de les reformes necessàries al Mercat Municipal està inclosa dins les actuacions previstes en el Pla d’Inversions Municipals (PIM) del mandat, però està subjecte a la prèvia definició del model de gestió de l’equipament. Des de la regidoria de Promoció Econòmica es contemplen diferents opcions, entre les quals hi figura fer-hi les actuacions assumint-ne tots els costos i licitar-ne després els drets d’explotació o bé fer una concessió administrativa mitjançant la qual el consistori establiria les condicions de reforma i els usos que hauria de tenir l’equipament i la iniciativa privada n’assumiria tant els treballs de millora i manteniment estructural com la seva explotació. El regidor de Promoció Econòmica ha subratllat que el consistori vol presentar les diferents opcions que hi ha sobre la taula als membres del Consell Consultiu de Comerç perquè “creiem que és important que hi hagi consens sobre el futur del mercat i per això volem recollir l’opinió de diferents agents”.

Comparteix aquest contingut